Přejít na obsah

Egypt

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vzhledem k tomu, že jsem párkrát navštívil Káhiru, tak s velkým zaujetím sleduji současný vývoj a přemýšlím, v co se to asi tak vyvine...

Touhu po změně režimu by člověk ještě tak nějak dokázal pochopit, ale co to má společného s rabováním a ničením soukromého majetku a kulturních památek???

Nevím, nevím, ale moc se mi to nelíbí - řekl bych, že z toho může být docela problém, minimálně pro Egypt samotný...

Jak to vidíte vy ???

Odesláno

Promin, ja to vidim tak, ze tohle tema (=politika) sem nepatri. Nic osobniho, nezlob se, jen muj nazor.

Odesláno

Hlavně mě štve, že vyrabovali ty památky v Káhiře...to nemá se změnou režimu a s politikou nic společného.:rifle:

Odesláno

Na revolučních stránkách na facebooku jsem se dočetl, že si myslí, že jsou za tím přívrženci Mubáraka a snaží se tak hodit to špatné na revolucionáře.

Já jim každopádně fandím, Mubárak to z hlediska občanů Egypta moc hezky nevede. Mám ale strach o to, že pokud tam nastolej nějakej demokratičtější režim, povede to zpočátku ke zvýšení kriminality - mají tam obrovské rozdíly mezi chudými a bohatými, bude trvat strašně dlouho, než se z toho vyhrabou a začnou budovat civilizaci. Místy je to tam fakt tragédie.

Odesláno

Promin, ja to vidim tak, ze tohle tema (=politika) sem nepatri. Nic osobniho, nezlob se, jen muj nazor.

Dotaz nebyl míněn na politiku (o té opravdu nemíním debatovat ani tady ani nikde jinde), spíše jsem znechucen z průvodních jevů - útoky proti turistům, rabování a ničení v egyptském muzeu (mimochodem stojí, resp. stálo za prohlídku bez ohledu na výši vstupného) a předpokládanému dopadu na turistiku, která je pro tuto zemi docela podstatná.
Návštěvník Tada
Odesláno

Hm, tak Mubarakova diktatura nebo Islamska diktatura jako v Iranu. Uvidime kdo vyhraje, Mubarak se zatim tvari, ze se zatim chce udrzet, pocty mrtvych tomu nasvedcuji...

Odesláno

Musím souhlasit s Gordonem, že jakékoliv hlubší hodnocení této situace by se neobešlo bez politiky, nadávání na levici, pravici, střed a vůbec na všechny strany. Takže to téma zamykám

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...