1Lachtan Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Vzhledem k tomu, že jsem párkrát navštívil Káhiru, tak s velkým zaujetím sleduji současný vývoj a přemýšlím, v co se to asi tak vyvine... Touhu po změně režimu by člověk ještě tak nějak dokázal pochopit, ale co to má společného s rabováním a ničením soukromého majetku a kulturních památek??? Nevím, nevím, ale moc se mi to nelíbí - řekl bych, že z toho může být docela problém, minimálně pro Egypt samotný... Jak to vidíte vy ???
cody Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Promin, ja to vidim tak, ze tohle tema (=politika) sem nepatri. Nic osobniho, nezlob se, jen muj nazor.
ava Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Hlavně mě štve, že vyrabovali ty památky v Káhiře...to nemá se změnou režimu a s politikou nic společného.
Martz Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Na revolučních stránkách na facebooku jsem se dočetl, že si myslí, že jsou za tím přívrženci Mubáraka a snaží se tak hodit to špatné na revolucionáře. Já jim každopádně fandím, Mubárak to z hlediska občanů Egypta moc hezky nevede. Mám ale strach o to, že pokud tam nastolej nějakej demokratičtější režim, povede to zpočátku ke zvýšení kriminality - mají tam obrovské rozdíly mezi chudými a bohatými, bude trvat strašně dlouho, než se z toho vyhrabou a začnou budovat civilizaci. Místy je to tam fakt tragédie.
1Lachtan Odesláno 30. ledna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Promin, ja to vidim tak, ze tohle tema (=politika) sem nepatri. Nic osobniho, nezlob se, jen muj nazor. Dotaz nebyl míněn na politiku (o té opravdu nemíním debatovat ani tady ani nikde jinde), spíše jsem znechucen z průvodních jevů - útoky proti turistům, rabování a ničení v egyptském muzeu (mimochodem stojí, resp. stálo za prohlídku bez ohledu na výši vstupného) a předpokládanému dopadu na turistiku, která je pro tuto zemi docela podstatná.
Návštěvník Tada Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Hm, tak Mubarakova diktatura nebo Islamska diktatura jako v Iranu. Uvidime kdo vyhraje, Mubarak se zatim tvari, ze se zatim chce udrzet, pocty mrtvych tomu nasvedcuji...
Gordon Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Tuhle situaci nelze náležitě okomentovat a zhodnotit bez napojení na geopolitiku a to se to pak tady zaručeně semele.
Jay Doll Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Musím souhlasit s Gordonem, že jakékoliv hlubší hodnocení této situace by se neobešlo bez politiky, nadávání na levici, pravici, střed a vůbec na všechny strany. Takže to téma zamykám
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.