pavča Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 Obrátil jsem se na jednoho hodináře - potřeboval jsem trochu "přibrzdit" hodinky (pilotky Steinhart L.E.), neb se předcházely. Hodinář s hodinkami odešel, po chvíli se vrátil s tím, že s tím "trochu pohnul", ale bylo to prý komplikované, protože regulační šroubek má čtyřhran, on na to nemá nástroj a tak že s tím otočil pinzetou. Vyplázl jsem 50,- Kč a hodinky se předcházely i nadále skoro stejně. Protože mě představa, jak někdo točí takto tenkým šroubkem pinzetou, docela děsila, rozhodl jsem se zaregulovat si sám a napadla mě pitomost, která by se ale mohla někomu hodit a která bezvadně funguje. Stačí tak 3 až 4 cm tenké bužírky (vnitřní průměr pokud možno takový, jako je uhlopříčka čtyřhranu a bužírka pěkně rovná, ne prohnutá), ta se přiloží s minimálním tlakem čelně na čtyřhránek, a tím se pak dá velmi jemně dle potřeby otáčet. Bužírka je měkká, takže dobře odpruží chvění ruky i různé boční tlaky.
mechano Odesláno 9. února 2011 Nahlásit Odesláno 9. února 2011 a tak že s tím otočil pinzetou. Vyplázl jsem 50,- Kč a hodinky se předcházely i nadále skoro stejně. Protože mě představa, jak někdo točí takto tenkým šroubkem pinzetou, docela děsila, Hodináři by se asi neměly klepat pastelky, takže proč ne? Ale ten nápad s bužírkou je vážně príma.
montz Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Odesláno 19. února 2011 Vážně dobrý nápad s bužírkou. A jsou-li na fotce ty samé hodinky, co ti hodinář "ladil" pinzetou, tak je štěstí, že to ten čtyřhran neodskákal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se