Návštěvník Tada Odesláno 5. března 2011 Nahlásit Odesláno 5. března 2011 Ta velikost je určitě v pohodě, tyhle atypický pouzdra se většinou dobře nosej. Váha no... Já jsem občas taky rád, když mám pořádnej kus kovu na ruce
Alina Odesláno 5. března 2011 Nahlásit Odesláno 5. března 2011 Alina: Jo jsou těžký,ale zcela jistě by ti slušely jako skoro každé dámě.Navíc se dělá i model jen pro ženskou ručku a ty taky nemají chybu,snad jen,že je to automat. Radši nic....
Návštěvník Tada Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Hm, touzim po nich vic a vic asi neni cesty zpet
Mirek Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Zkoušel jsem si je loni ve Švajcu a na ruce vypadají neskutečně, můžu jen doporučit, taky je to jeden z mých budoucích cílů. Dřív se mi od Rada líbily hlavně Ceramica nebo Sintra, ale ty Original jsou na ruce ještě charizmatičtější, jak je člověk zkusí, není cesty zpět. Jo a pokud jezdíš na hory do Rakouska, doporučuju si zajet do nějaké bezcelní zóny, třeba Samnaun nebo Livigno, tam je koupíš za polovinu, než jsou ceny u nás.
Gorr GrimWolf Odesláno 7. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Já si je musím někde vyzkoušet, mám dost atypickou ruku i zápěstí. Takže určitě se na ně někde v praze podívám a uvidím jak dál. Pořád se rozhoduju mezi třema hodinkama. Ale jsou fakt správně uchylný. Kdybych měl už nějaké doma, asi bych neváhal. Ale takhle si nejsem uplně jistej, je mít jako jediný hodinky.
Onisau Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Odesláno 7. března 2011 Já si je musím někde vyzkoušet, mám dost atypickou ruku i zápěstí. Takže určitě se na ně někde v praze podívám a uvidím jak dál. Pořád se rozhoduju mezi třema hodinkama. Ale jsou fakt správně uchylný. Kdybych měl už nějaké doma, asi bych neváhal. Ale takhle si nejsem uplně jistej, je mít jako jediný hodinky. Jsou to úžasný hodinky s nezaměnitelným espritem, které na mé ruce směle konkurují IWC BP, IWC Portuguese, TH Monaco, Panerai. Chce si je to chvíli ponosit a získají si tvoje srdce. Co je na nich úchvatné, je jejich absolutní odolnost v kombinaci s originalitou! jsou to hodinky na drsné zacházení! To co vydržely ty moje by jiné hodinky nepřežily a Rado vypadají stále jako hodinky nošené pouze do kanceláře!!!!!! Občas mi to přijde jako zázrak, nechápu jak to soudruzi ve firmě Rado dokázali
little_w Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Aha, takže je to nějaká ocel obohacená o wolfram a ne jen povrchovka? Vrchni dil pouzdra: tvrdokov (wolframkarbid) - NE POVRCHOVA UPRAVA, je to WC (wolframkarbid) Spodek pouzdra: nerez 316L Dynko: nerez 316L
Návštěvník Snow Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Měl jsem přesně ty co jsou na Tadově fotce a byly báječné. Měly jednu jedinou nevýhodu a tou byla velice chabá luminiscence, je to daň za úzké ručky a tím pádem ještě uzší proužek světélkující vrstvy v nich.
Návštěvník Tada Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Aha, hm, kdyby to bylo celé wolfram karbid, tak by to bylo jinačí, ale zase ta část pouzdra, která je nejvíc odhalená je tvrdá... Snow: Myslíš, že do nich mám jít? Potřebuju něco do bazénu, případně k moři...
Návštěvník Snow Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 to Tada - nevím, zvaž to, jsou velké, 48x43. Netuším, jak je chce kolega Gorr GrimWolf se 17cm rukou nosit.
Návštěvník Tada Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Já zatím narazil na velikost 39mm šířka bez korunky a 46mm výška, to by docela šlo...
Návštěvník Snow Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Rado dělá dvě velikosti, ale je možné, že jsem to přepálil, asi to byly čtyřicetšestky, ale těch třicetdevět se mi nezdá. Jakou chceš barevnou kombinaci číselníku ?
Návštěvník Tada Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Odesláno 8. března 2011 Nejvíc se mi asi líbí ta zelená, protože na modré jsou moc nevýrazné ručky.
Návštěvník Snow Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 A co klasické červenomodré ?
Návštěvník Tada Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Na ty jsem taky koukal... No nejdřív se musím odhodlat prodat svoje Steinharty Chrono II a Zenithky abych měl střelivo na nákup...
Adam99 Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 (upraveno) to Tada - nevím, zvaž to, jsou velké, 48x43. Netuším, jak je chce kolega Gorr GrimWolf se 17cm rukou nosit. Na Rada koukám docela dost, ale u Original jsem zatím viděl maximum jen 39 x 46 mm, nemáš prosím odkaz na tu větší velikost? Upraveno 9. března 2011 uživatelem Adam99
NIGHTinGALE Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Řada Original se dělá ve 3 velikostech XL size, L size a S size.
Adam99 Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Řada Original se dělá ve 3 velikostech XL size, L size a S size. No ano, to vím, ale XL size by se mělo rovnat cca 39x46 mm, L size - 35x43 mm a S size 27x34 mm, proto se ptám na tu větší.
HB63 Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 Těch 46x39 je velikost XL.Velikost L je taková univerzální.No a S jsou dámské.Divery jsou XL.A co se týká nositelnosti,tak jsou to zcela jistě nejuniverzálnější hodinky o kterých vím.Já mám tenkou pacičku a úplně v pohodě. Vlastně jsou obrovské. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
schermann Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Odesláno 9. března 2011 (upraveno) Posielam fotku na ruke - Vintážne Rado Diastar (sry za kvalitu, narýchlo fotka z mobilu) Jedná sa o veľkosť 39*42 na zápästí 17,5 - sedia perfektne Model original od Rada vychádza z pôvodného modelu Rado Diastar a tento dizajn sa používa od roku 1962. Tu je odkaz na blog, kde sa dozvieš niečo o histórii http://hobbies-r-us.blogspot.com/2007/09/review-rado-original-diastar-xl.html K upresneniu - ten materiál na výrobu púzdra je Tungsten Carbid a jedná sa o tvrdenú oceľ, ktorú Rado prezentuje ako "scratchproof". V praxi to znamená, že na tom púzdre nevznikajú vlasové škrábance. Samozrejme, že sa to poškrabať dá :-) ale je na to potrebný diamant. Z tohoto dôvodu sú aj vintážne kúsky vo veľmi dobrom stave, nehovoriac o tom, že Rado na nich od 60. rokov používa safírové sklá. Inak osobný pocit z nosenia je taký, že od momentu, keď sa k nim dostaneš, je veľmi ťažké ich dať dole z ruky a prípadne si ráno vybrať zo zbierky niečo iné. Hodia sa tak k obleku ako aj k svetru. Vzhľadom na veľkú plochu kovu na vrchu pútajú úžasnými odleskami. Na strane druhej, vidieť na nich každý odtlačok prsta a tak je dobré k nim nosiť niečo na priebežné preleštenie. Upraveno 9. března 2011 uživatelem schermann
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se