kugita Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Odesláno 28. března 2011 Mám cca dva měsíce hodinky Hamilton Khaki Officer H70655723 se strojkem ETA cal. 2895-2. Posledni dobou se mi zdá ze asi nefunguje automaticky nátah tak jak má. Tedy respektive do včerejška OK a dnes ani tik...nemá někdo podobnou " zkušenost " a co radíte. Dík
farářskej Odesláno 29. března 2011 Nahlásit Odesláno 29. března 2011 Můžeš definovat nějak blíž "dnes ani tik", prosím? To jako že se netočí rotor? Nebo tak něco?
durko123 Odesláno 4. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2011 Můžeš definovat nějak blíž "dnes ani tik", prosím? To jako že se netočí rotor? Nebo tak něco? ahoj, ako to teda je s tym ani tikom ?
Ivan Lelák Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Autor neodpovídá, tak poprosím o názor já. U Steinhart Aviation GMT mi odešlo něco na mechanismu nátahu, způsobeno prý ručním natahováním. V návodu o postupu při ručním natahování nic nepíšou, tak jsem to dělal tak, že s hodinkami u ucha jsem natahoval dokud to nezačalo hlasitěji cvakat. Protože to ale na nátah vydrželo cca 24 hodin, po nějakém čase jsem ještě pár otočení přidal (rezerva nátahu se prodloužila) a to se mi asi stalo osudným. Mimochodem Aviationy jsou jedny asi z 10-ti hodinek, které nosím a tyhle konkrétně cca 1x za měsíc. Většinu času nejdou, když si je beru, ručně je natáhnu a seřídím a pak je ještě pár dnů udržuji na winderu nebo na stojánku a příště když si je beru, je zase ručně natáhnu. Dostal jsem informaci, že ručním nátahem by se měly hodinky natáhnout jen aby šly a pak už je mít na ruce. Poradíte mi jak na natahování bez rizika? Mimochodem, automatů mám 5 a tohle jsou jediné, které když nejdou a začnu je natahovat, ještě po 5-10-ti otočeních korunkou nejdou. Buď musím točit dál (nevím kolikrát) nebo s nimi zakroužit aby se pohnula kotva a pak jdou... Díky.
algy Odesláno 29. června 2011 Nahlásit Odesláno 29. června 2011 Nechci zakládat nové vlákno, můj dotaz mírně souvisí s výše uvedeným tématem. Mám nové hodinky s 2824-2 a během necelého týdne používání se mě 2x zastavily. Příčinu zatím nevidím v hodinkách, ale v nedostatečnému nátahu díky občasném nošení - nyní dělám doma a většinu dne je nemám na ruce. Proto se chci ujistit: Pružina se natahuje i kýváním rotoru (u 2824 obousměrně), není nutné jeho plné protáčení o 360 stupňů? Tuto informaci sem zjistil z jiných vláken, které se problémů se samonátahem týkají, ale popravdě, jednoznačně to nevyznělo, tak se ptám.Při kývání hodinkami v ruce se rotor o 360 st. protočí, ale při bežném pohybu ruky za chůze o tom pochybuju. Díky za reakce.
mechano Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 Autor neodpovídá, tak poprosím o názor já. U Steinhart Aviation GMT mi odešlo něco na mechanismu nátahu, způsobeno prý ručním natahováním. V návodu o postupu při ručním natahování nic nepíšou, tak jsem to dělal tak, že s hodinkami u ucha jsem natahoval dokud to nezačalo hlasitěji cvakat. Protože to ale na nátah vydrželo cca 24 hodin, po nějakém čase jsem ještě pár otočení přidal (rezerva nátahu se prodloužila) a to se mi asi stalo osudným. Mimochodem Aviationy jsou jedny asi z 10-ti hodinek, které nosím a tyhle konkrétně cca 1x za měsíc. Většinu času nejdou, když si je beru, ručně je natáhnu a seřídím a pak je ještě pár dnů udržuji na winderu nebo na stojánku a příště když si je beru, je zase ručně natáhnu. Dostal jsem informaci, že ručním nátahem by se měly hodinky natáhnout jen aby šly a pak už je mít na ruce. Poradíte mi jak na natahování bez rizika? Mimochodem, automatů mám 5 a tohle jsou jediné, které když nejdou a začnu je natahovat, ještě po 5-10-ti otočeních korunkou nejdou. Buď musím točit dál (nevím kolikrát) nebo s nimi zakroužit aby se pohnula kotva a pak jdou... Díky. Vydrž, všechno se dozvíš.
mechano Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 Nechci zakládat nové vlákno, můj dotaz mírně souvisí s výše uvedeným tématem. Mám nové hodinky s 2824-2 a během necelého týdne používání se mě 2x zastavily. Příčinu zatím nevidím v hodinkách, ale v nedostatečnému nátahu díky občasném nošení - nyní dělám doma a většinu dne je nemám na ruce. Proto se chci ujistit: Pružina se natahuje i kýváním rotoru (u 2824 obousměrně), není nutné jeho plné protáčení o 360 stupňů? Tuto informaci sem zjistil z jiných vláken, které se problémů se samonátahem týkají, ale popravdě, jednoznačně to nevyznělo, tak se ptám. Při kývání hodinkami v ruce se rotor o 360 st. protočí, ale při bežném pohybu ruky za chůze o tom pochybuju. Díky za reakce. Protáčení rotoru o 360° nutné není. Ale v případě, že ty hodinky odkládáš, byl by asi nejvhodnější nějakej ten vrtič na noc. Denně manuálně natahovat asi není to pravé.
algy Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 .... Denně manuálně natahovat asi není to pravé. jasně, manuálně sem protočil korunku tak 4x, jen k nastartování. šlo mě jen o to, jak intenzivní pohyb ruky je nutný k natahování. Pokud k tomu stačí kývání rotoru, pak je to v pohodě. Jen aby člověk nemusel chodit jak rudoarmějec při přehlídce na Rudym náměstí
algy Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 Mám ještě jednu otázku. Lze odhadnout, kolik asi tak kyvů rotoru stačí na plné natažení 2824-2? Tedy vztaženo na pohyb ruky při běžné chůzi. Pokud uvažuji 1 půlkyv = 1 krok = např. 1m, jak dlouhou vzdálenost je třeba ujít k plnému natažení? Je tady nějaká souvislost s tema 650 kyvama, což se prý udává jako nastavovací parametr watch winderů pro tuhle Etu?Jasně že je to všecko teorie, ale snad je nějaký hrubý odhad možný. Tohleto jsem zatím nikde na fóru nenašel.
Marfi Odesláno 30. června 2011 Nahlásit Odesláno 30. června 2011 Je tady nějaká souvislost s tema 650 kyvama, což se prý udává jako nastavovací parametr watch winderů pro tuhle Etu? Tady je myšleno 650 otáček rotoru o 360°. Nevím jestli se tenhle strojek natahuje obousměrně nebo jednosměrně, ale každopádně nemyslím, že by kývání ruky při chůzi pootočilo rotor o 180°, tedy o půlkyv. Obecně se má za to, že po osmi hodinách "běžné" aktivity by měly být hodinky plně natažené .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se