Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 5,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

to mechano: Pokud je to přístavek pro centrální vteřinovku, proč to nemají i ostatní kalibry s centrální vteřinovkou?? To je nějaký přechod mezi 50 na 55?? A hlavně by to mělo zvyšovat výšku kalibru, ne?

Odesláno
to mechano: Pokud je to přístavek pro centrální vteřinovku, proč to nemají i ostatní kalibry s centrální vteřinovkou?? To je nějaký přechod mezi 50 na 55?? A hlavně by to mělo zvyšovat výšku kalibru, ne?

Protoze se do te doby delaly kalibry jen s mimostrednou vterinovkou, takze se to zpocatku pro centralni vterinovku delalo takle. Az pozdeji se zvladla technologie bez pristavku. Kalibry 55 a 57 to mely proste takhle (na ciferniku napis 16 rubinu).

oki, diky za info ... takže když se nějaký kalibr chlubí nepřímým náhonem tak tohle je ono, tak?

Odesláno

Protoze se do te doby delaly kalibry jen s mimostrednou vterinovkou, takze se to zpocatku pro centralni vterinovku delalo takle. Az pozdeji se zvladla technologie bez pristavku. Kalibry 55 a 57 to mely proste takhle (na ciferniku napis 16 rubinu).

oki, diky za info ... takže když se nějaký kalibr chlubí nepřímým náhonem tak tohle je ono, tak?

Přesně tak, teprve nová konstrukce cal. 66 použila úplně jiné uspořádání kde je sice také o můstek víc ale je uvnitř stroje t.j. přímý pohon.

• po 2 týdnech...
Odesláno
"Od horníků dolu...." Dál to nepřečtu.

"...Stachanovec Karaganda roku 1973". Letopočet jsem jenom odhadl radionuklidovou metodou, protože je přes něj lesklý pás.

Odesláno
No a máme to. Teď už jenom aby se nenašel nějaký šťoural a nepoložil záludnou otázku, kdo že to vlastně ten stachanovec Karaganda byl :D

a kdo to byl? :) Není to stachanovec od stachan vodky? To by vše vysvětlovalo :D

Zatím zpoždění 1 s za 30 hod.

Odesláno

A kdože to vlastně byl? :-)

Myslím si osobně, že by VS měl zapátrat na netu, případně skrzevá interpol a objevit živého či mrtvého stachanovce, případně jeho potomky a hodinky mu nabídnout ke koupi, třeba je musel pár let v gulagu nosit v řitním otvoru otec a syn by je rád dostal, no něco tak...

Překvapuje mne, že nechováte vůbec zádnou úctu ke stachanovcům, pacholci :-)))

Odesláno

Karaganda je mesto v Kazachstane(banicke).Stachanovci. Kasta, vyhlásená za predvoj robotníckej triedy, ktorý dospeje k vysnenému komunizmu skôr, než zaostalý zvyšok.Na začiatku pracovného nadšenia, ktoré sa po celom Rusku šírilo v druhej polovici 30. rokov, stál jednoduchý, nie priveľmi inteligentný ani sympatický donecký baník Alexej Stachanov. Pred 70 rokmi, v noci z 30. na 31. augusta 1935 narúbal za 5 hodín 45 minút 102 ton uhlia. Bol to absolútny svetový rekord. :) :)

Aha,este nieco - ten rekord bol to podvod a info som si vyhladal,nie som ziadny marxsista :)

Návštěvník Kamil
Odesláno
Aha,este nieco - ten rekord bol to podvod a info som si vyhladal,nie som ziadny marxsista :)

Jen nepovidej! Staci udelat presmycku z tveho nicku...:P

Odesláno

Hmm, koukám, že hodinky sem musely urazit dlouhou cestu.

K těžebním rekordům. Kdysi mi kamarád z vojny, co dělal na šachtě, říkal, že když se dělal nějaký rekord, že ta parta dostávala nejlepší úseky a měla věškerou technickou podporu a zázemí. Upřimně řečeno, i tak si myslím, že se pořádně zapotili, ale v regulerních podmínkách by to bylo zajímavější.

Odesláno
Tak to mám unikátní hodinky :)

Si piš, že máš unikátní hodinky :-)

Škoda, já takový nemám... Jen nějakýmu nadlesnímu na mých cibulích přeje jeho knížepán vše nej do Nového roku a za letitou službu a blablabla.. A ještě ke všemu v němčině, který vůbec nerozumím!!!

Na nějakou azbuku ne a ne narazit.

Je tady ostatně nějaké vlákno jen na fotky rytých projevů do víček (pouzder, nebo co já vím třeba i ciferníků..) hodinek? Možná by to bylo zajímavý počtení, trocha detektivní práce a taky by se třeba našly rodinné skvosty u někoho ve sbírce...

Kouknu do vlákna a hele :-) ...!!! Tadydlety někdo věnoval mýmu pradedecka... CO????

Odesláno

Ne. Pouze renovace!

Zřejmě to bude kousek, osazený strojkem Myiota 8215, který jsme naposledy vyráběli jako sériovou položku, běžně dostupnou v obchodní sítí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...