straspol Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 Ne, ty moje nejsou .Podle "Knihy" mají prohozené číselníky a při rychlém překlapávání data se ty vlevo musí přetočit zpět až na "půl devátou" a ty vpravo jen cca o hodinu zpět, jsou v nich tedy různé kalibry strojků?(Oboje hodinky mají naklapávací dýnko.)Myslím že je v nich kal. 69, s Myiotou nebývala datumovka na 6. Ale já toho ještě neviděl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 Otvírat je nebudu ánšto pouzdra a vše ostatní je NOS a nemám takové nářadí, abych si troufl to otevřít a nepoškrábat. Určitě jsou v tom automatické kalibry Prim (to vím od prodávajícího, kterého osobně znám), ale zapomněl jsem, ve kterém je kalibr 69 a ve kterém kalibr 96 - to se má poznat právě podle toho rychlopřeklápění data jak jsem popsal výše, ale já to nemůžu najít a už jsem to tak nějak zapomněl nebo se mýlím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 96 tam nemá co dělat, měly by oboje mít kal,69. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 To si právě myslím taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 9. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2017 Jasně i já to vím, ale proto jsem napsal, že je to bastl, jen mi připomeňte, ve kterých je jaký kalibr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Podle mého bude v obou 69, jen jinak vyběhaný... ne ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 "Nodus" nás tady asi jen zkouší... Opět tvrdím, otevři je a uvidíš. Sám píšeš, že jsou to bastly, takže už musely být otevřeny a nejsou tedy neposkvrněné. Jestli si na to netroufáš, tak kontaktuj prodejce těch hodinek. Asi to bude hodinář. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Určitě vás, kluci, nezkouším, jen jsem myslel, že podle toho popisu o rychlopřetáčení data mi někdo řekne jaký je tam kalibr, protože jsem to tady někde už četl, ale nemůžu to najít.Nakonec mi to nedalo a tak jsem je otevřel, jak jsem psal je to bastlík. V těch s koženým řemínkem tepe kalibr s označením 68/3 předělaný na automat a v těch s kovovým tahem kalibr 96.P.S. Jsou opravdu úplně NOS a měl jsem kliku, že šly otevřít celkem dobře i s mým amatérským nářadím . Tak toť vše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Foto strojků by nebylo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 To by mne zajímalo, jak je na ten kal.96 připevněný cifr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Foto strojků by nebylo?Strojky vyfotím a dám je sem, ale u té 96ky, ten nápis (96) asi vyfotit nepůjde, tedy mně ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 To by mne zajímalo, jak je na ten kal.96 připevněný cifr. Nevím a dál rozdělávat nebudu, to by dopadlo ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Foto strojků by nebylo?Tak tady jsou ty strojky, lépe to neumím Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Oba ty strojky jsou bastly na základně 68. Poznáš to podle nepasování/neexistenci upevňovavích šroubků rámečku strojku a také podle zapilovaného můstku setrvačky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 (upraveno) Aha, ale u stříbrných je označení pod setrvačkou "96 0", jinak díky za komentáře, chtěl jsem jen zjistit něco víc ...Edit: Chyba Upraveno 10. dubna 2017 uživatelem Nodus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2017 . V těch s koženým řemínkem tepe kalibr s označením 68/3 předělaný na automat a v těch s kovovým tahem kalibr 96.To je zajímavost, u datumovky na šestce jsem na 68.3 vážně nehádal, asi je postavený nějakým hodinářem z přehršle náhradních dílů. Taky bych chtěl vědět jak drží ten cifr na 96, byla by to zajímavá indicie- pokud drží tak jak má, tipnul bych kde to bylo udělané .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ouskavl Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2017 Tam vám bylo krásně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2017 Tam vám bylo krásně.Míro, kdes to byl?!?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2017 To má určitě doma a jen nás provokuje ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ouskavl Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2017 Šumavský hodinář,zamluvil jsem si jen dva kousky, příště budu muset přikůpit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se