tenge Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 Zdravím, rozhodl jsem se koupit si nové hodinky..mými požadavky se stal titan+alarm+radiově řízené. Pak jsem se objevil zde na foru a tím pádem mé předsevzetí si vybrat jen podle těchto atributů vzalo za své. Bohužel limit se mi začal míhat ze strany na stranu a teď jsem popravdě nešťastný, že to co bych chtěl je nechutně drahý a to co jsem chtěl a líbilo se mi prve je divný a nemá duši.Takže teď vlastně zvažuju co chci. S ohledem na to, že nemám rád klasický budík a občas potřebuju někde vzbudit či upozornit, potřeboval bych alarm - jedno v jaké formě. Na radiovém řízení už netrvám neb jsem zjistil, že až takové výhody to nemá. "Věčný kalendář by byl fajn, kdybych ho nemusel neustále přeřizovat při různých měsících a velikost je taky limitující jelikož má ručka má obvod cca 16-17cm, nicméně Breitling for Bentley seděly dobře. Zjistil jsem, že mé prvotní předpoklady k citizenu nejsou až tak pevné a koketuju i s dalšími značkami, jelikož na tomhle foru jsou skvosty, které dalece předčí tuhle značku. Takže pro mě aktuálněNechci - casio, radiem řízené, profláknuté, bez duše, extrémně velké a extrémně těžké, "digitálky" rád bych - alarm (budík), analog, asi raději řemen než kovový tah, ale vlastně na tom netrvám Určení - běžné nošení - práce (oblek), po venku (jen kolo, plavání, žádné drsné sporty), manuální práce - běžná..na chatě posekám trávu, ale to si hodinky sundám..a u sekyry se taky nevyskytnou Nevím - pohon je mi relativně jedno, ale při desítce až patnáctce za hodinky už zvažuju Vím, že je to asi blbá kombinace požadavků, ale za to může tohle forum..že sem sem lezl.. díky za názory - apropos - líbí se mi Bulova, která je v sekci na prodej..
maama Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2011 titan budík quartz, Junkers 6296M-5, podobné téma:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31534-vyber-hodinek-do-5000-kc/page__view__findpost__p__470153bez titanu, bude těch kvarcek s budíkem fůra, třeba se mi líbí tohle:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34928-sportovni-hodinky-quartz-do-10-000-kc/page__view__findpost__p__529059 já sám to vyřešil tak, že mám Poljot Flugkapitän s kalibrem 2612, manuální nátah s budíkem. foto tady:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35323-univerzalni-low-cost-divery/page__view__findpost__p__537221 je třeba promyslet, na co je ten alarm a jak přesně ho potřebuješ nastavit (jednoručkový na prťavým subciferníčku -Junkers- nenastavíš tak přesně jako dvouručkový-Seiko). Poljot i nějaké digi mě v pohodě vzbudí, ale na rušné ulici nic neuslyšíš, takže jako denní alarm spíš mobil:) doporučuju na alarm se vykašlat, protože manuálních hodinek s budíkem moc není.
josuk Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 Určení - běžné nošení - práce (oblek), po venku (jen kolo, plavání, žádné drsné sporty), manuální práce - běžná..na chatě posekám trávu, ale to si hodinky sundám..a u sekyry se taky nevyskytnou k jaké barvě obleku? To co poptáváš je něco jako univerzální pneumatiky dobrý na léto i na zimu. Potřebuješ k různým oblekům a košilím různé hodinky a přitom jen některé budou dobře vypadat i v bazénu a na kole, kde jsou ideální nejspíš digitálky, kvuli funkcím. Jinde bych preferoval samozřejmě mechanické hodinky a za 10tis. máš výběr velmi slušný.
tenge Odesláno 2. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 k jaké barvě obleku? To co poptáváš je něco jako univerzální pneumatiky dobrý na léto i na zimu. Potřebuješ k různým oblekům a košilím různé hodinky a přitom jen některé budou dobře vypadat i v bazénu a na kole, kde jsou ideální nejspíš digitálky, kvuli funkcím. Jinde bych preferoval samozřejmě mechanické hodinky a za 10tis. máš výběr velmi slušný. Mě je to jasný, jak tu zabředávám víc a víc tak opouštím quartz a směruju to do mechanik či automatů. Vzhledem k tomu, že se pohybuju v rámci bankovnictví pro firmy, pak nemusí být nutně klasické oblekovky (oblek stejně musím dodržovat v rámci našeho kodexu - takže černá,šedá,tm.modrá) a můžu si dovolit i zajímavější kousek, nosil jsem tyhle: ale znáte to..koupené v Thajsku za dobrou cenu - pěkné, ale to mi přijde dost blbý. Takže teď bych rád alternativu, která by ale byla skutečná. Proto můj výběr směřuje i do tohoto směru. Takže reviduju požadavky na: - užití - do práce, na ven ale bez náročných sportů - mechaniky či automat - limit 10-15 tis. - rád bych budík jen na ranní buzení
josuk Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 - rád bych budík jen na ranní buzení pokud si vezmu automaty nebo mechaniku mám jistotu, že ani nepípnou - jsou situace a prostředí, kde se to nehodí. Proto na ranní buzení raději budík na noční stolek
miris Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 ....... - užití - do práce, na ven ale bez náročných sportů - mechaniky či automat - limit 10-15 tis. - rád bych budík jen na ranní buzení Vyloučením požadavku funkce alarmu, by se ti možnost výběru hodinek v požadovaném cenovém rozpětí podstatně rozšířila. Budík v hodinkách pouze k rannímu buzení bych opravdu oželel a nahradil budíkem nebo mobilem na nočním stolku jak zde uvedeno .
maama Odesláno 2. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2011 na styl seju. konvence nesnesu. ber mou následující radu při vědomí toho. možná by ti leckdo tady asi řekl, že to k obleku nejde. ale jestli jsi nosil na ruce takovej kolotoč, jako je ten maximwatch, tak můžeš nosit i to, co radím. prodávám, jak jsem tady na fóru nakoupil - hodně se tu chválí Archimede. jestli seš sportovec ber tohle:http://chronoshop.cz/katalog/hodinky-Archimede-Outdoor-Sport
tenge Odesláno 3. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 Po pár dalších dnech a Vašich tématech a vlaknech zde jsem zrevidoval své uvažování a vývoj je následný:- limit zůstává...rád bych se držel do 10, ale jsem ochotný jít při zajímavé i výš- budík již není prioritou, a asi ani nebude vadit, když nebude- rád bych datumovku- na koženém tahu nejlépe (ale ten se dá změnit)- něco co na mé ručce 16-17cm nebude vypadat jak příruční budík a nebo naopak dámské cibulky..- pouzdro může být ocel i cokoliv jiného..(titan se stal pro mě vedlejším a nedůležitým požadavkem- rád bych zároveň neměl starosti s nějakým koupáním či sprchováním Líbí se mi jak avizoval nade mnou jeden člen ty archimede, pak docela certina ds podium a ponejvíce jsem se zhlédnul v Chopard - Mille Miglia xl..ale na to zatím nemám ušetřeno - s vědomím nákup hodinek na počátku jsem si hodil stranou 15..ale tyhle chopardi jsou poněkud dál..:-( věděli byste o něčem zajímavém..chtěl bych něco s duší..zajímavého, limitka by vůbec nebyla špatná A musím si postěžovat..vy mě nutíte myslet jinak..:-)
maama Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 - na koženém tahu nejlépe (ale ten se dá změnit) - rád bych zároveň neměl starosti s nějakým koupáním či sprchováním promiň, zase já, ale když to vidím > kůže se s koupáním nesnese! takže kov, guma. karbon je voděodolný, nevím, jak vhodný je k dlouhodobějšímu máčení ve vodě. ty Archimede Outdoor jsou průměr 40mm, výška 11mm. podle mě ideální rozměr, ale naslepo bych je neobjednával, jako skoro nic.
Návštěvník quartzik Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 No asi by se mu mělo předem říct, že hodinky žádnou duši nemají, aby pak nebyl hoch zklamaný...
tenge Odesláno 3. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 ty archimede se mi líbí..zvažuju odkud je koupit..ale raději bych je vyzkoušel..přeci jen velikostně kdo ví... jinak duše je míněno - pěkné, zajímavé, neobvyklé, limitky či tak jinak to plavání s hodinkami na koženém tahu máš asi recht..já se obecně nebráním jinému tahu, jen bych nerad, aby mi ty cibule utrhly ruku..takové dvouset gramové kousky na dlouhé nošení moc nejsou.. ještě dotaz, doporučili byste mechaniky nebo automaty?vím že za desítku až patnáctku si až tak nevyberu, ale řekl bych že se dají sehnat nějaké pěkné zachovalé abych mohl s mechanikami začít..
josuk Odesláno 3. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2011 ještě dotaz, doporučili byste mechaniky nebo automaty? mechaniky A automaty! (a do bazénu něco na baterku a na gumě...??) - doporučuju já.
tenge Odesláno 6. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 co říkáte na můj inovovaný výběr? Orient Marcus Gronholm Limited Edition CDB04001D0 omlouvám se zarhraničnímu serveru za vypůjčení fotky..víte někdo kvalitu a přesnost?
IntoPicture Odesláno 6. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 No, když jsem to četl, napadly mě jedny jediné, které to ako-tako umí všechno najednou - Junghans Apollo Alarm (existují s černým i světlým ciferníkem): http://www.uhren-corner.de/cgi-bin/artikel.pl?refnr=054432044 . (případně pak divočejší Aviator Chronoscope) Nebo si rozmyslet, co všechno potřebuješ a co ne, ovšem. Co se týče těch Orientů, tak na plavání proč ne, do obleku jen pokud by sis k němu bral holínky ...
maama Odesláno 6. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 co říkáte na můj inovovaný výběr? k obleku ???
tenge Odesláno 7. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 k obleku ne, to je jasný..ale ty apolla..hmm, ale nejsou to mechaniky ani automaty..:-( , táhne mě to k Hamiltonům nebo omegám..ale omegy jsou výrazně cenově jinde..a zjistil jsem, že nemůžu mít na ruce cibuláky jelikož průměr ruky, kde sedí hodinky je 55-60 :-), takže pro mě je potřeba rozměr tak kolem 40-42 max.
martini Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 co říkáte na můj inovovaný výběr? Orient Marcus Gronholm Limited Edition CDB04001D0 omlouvám se zarhraničnímu serveru za vypůjčení fotky..víte někdo kvalitu a přesnost? To bych nebral. To už radeji Seiko Premier Kinetic Direct Drive (nebo cerny cifr)
miris Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 .... , táhne mě to k Hamiltonům nebo omegám..ale omegy jsou výrazně cenově jinde..a zjistil jsem, že nemůžu mít na ruce cibuláky jelikož průměr ruky, kde sedí hodinky je 55-60 :-), takže pro mě je potřeba rozměr tak kolem 40-42 max. Když tě to táhne k hamiltonům tak proč do nich nejít, jsou to krásný hodinky, určitě neuděláš chybu . Za 15ku můžeš mít i chrona třeba jazzmastery http://cgi.ebay.com/HAMILTON-JAZZMASTER-25-JEWELS-CHRONOGRAPH-AUTO-WATCH-/320681439429?pt=Wristwatches&hash=item4aaa1a70c5, prodejce je zdejšími členy ověřený, hodinky jsou univerzální samo i k obleku .
tenge Odesláno 7. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 právě jsem narazil na fortis black mars, nebo yuri gagarin nebo FORTIS B-42 CHRONOGRAPH ALARM C.O.S.C.Limited Edition nebo B-42 STRATOLINER CHRONOGRAPH, B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH ALARM ...všechny jsou moc pěkný..jen trochu drahý..vím že je tu vlákno, kde se slučovalo do větší skupiny na nákup..ale nevím zda je reálný sehnat něco lepšího.. ty hamiltony se mi líbí moc..jen nevím jak je to s tou dopravou a platbama směr usa..přeci jen od 1.4. je tam VAT a clo..:-(
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.