Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ve fóru "kapesní hodinky" jsem se ptal na hodináře. Záležitost dopadla k mé spokojenosti, tak přidám pár fotek ...

První hodinky L.Hainz Prague. Strojek CYMA. Tyhle byly v naprosto šíleném stavu ( nechtěl jsem je opravovat ) a mám z nich opravdu radost. Modré ručky jsou původní, decentně byl čištěný ciferník.

Mám k nim dotaz: Jak jsou staré a kdo to dělal? Díky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Druhé jsou klíčovky. Uvnitř označené nápisem Bautte Geneve.

Po servisu mají vteřinovku a jdou a jdou ... . Dostaly nová ložiska, nový klíček, fešácké modřené šroubky ... .

Sklíčko je původní a má prolisy, na fotce to dělá takovou deformaci ... .

Odesláno

A poslední co jsem dám, SYSTEME ROSKOPF PATENT, velké těžké stříbrné hodinky... . Všichni je určitě dobře znáte. Fotky jen takové blbnutí :whistle:

Odesláno

fuu. vyzeraju dokonca celkom nositelne :) mohol by si dat aj nejake fotky "pred"

Bohužel, tyhle jsem docela podcenil ( a tedy nefotil ) a k hodináři je donesl omylem. Prohodil jsem je s jinýma. Vůbec jsem je nechtěl opravovat. Strojek byl evidentně K.O. a plastové sklíčko bylo žlutošedé a neprůhledné stářím. Vypadaly jedním slovem ... odpudivě.

Taková Popelka. Prokoukly fest.

Odesláno

První hodinky L.Hainz Prague. Strojek CYMA.

Mám k nim dotaz: Jak jsou staré a kdo to dělal? Díky.

Taková asi 30. léta. Ale proč se ptáš kdo vyráběl hodinky Cyma, tomu nerozumím. Stačí to zadat do internetového vyhledávače a pak už jen číst. Pan Hainz byl známý hodinář a různé kapesní hodinky prodával se svou signaturou na ciferníku.
Odesláno

Taková asi 30. léta. Ale proč se ptáš kdo vyráběl hodinky Cyma, tomu nerozumím. Stačí to zadat do internetového vyhledávače a pak už jen číst. Pan Hainz byl známý hodinář a různé kapesní hodinky prodával se svou signaturou na ciferníku.

Možná proto, že jsem to ještě do vyhledávače nedal -- CYMA. Hainze jsem zkoušel a dostal se k http://www.lhainz.cz/cesky/index2.html a proto mne to zaujalo a dal jsem dotaz. Spíš než na CYMu jsem tedy směřoval k jménu L.Hainz. Spousta takto starých informací se špatně hledá, aspoň tedy z mého pohledu. Dotaz na znalé bývá rychlejší. Stačí to tak?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...