strelec Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Ahoj, všichni zkušenější fandové do hodinek(takže vlastně všichni), rád bych se vás zeptal na několik věcí. Už dlouho pokukuji po nějakých hodinkách, ale ty, které se mi opravdu líbí se pohybují mimo moje současné studentské možnosti (10k+, pokud bych našel nějakou solidní práci, tak jsem ochoten do hodinek dát do 15 000,-, ale v současné době to je s penězma bída). Včera jsem ale náhodou v obchodě narazil na hodinky Emporio Armani, které jsem následně na internetu s vysokou pravděpodobností identifikoval jako model AR2434. Hodinky v tom obchodě stály také přes 10k. Velmi se mi líbí jejich jednoduchost, je to přesně to co hledám - jednoduchost, elegantnost, ne přehnaně velké na mou ruku. Začal jsem tedy pátrat jakým způsobem bych je obstaral levněji, nabízí se tady několik možností a právě s tím bych se s vámi chtěl poradit. 1. možnost - pořídit si je na netu/pbchodě tady v čechách moje otázka zní - jak jsou hodinky Emporio Armani kvalitní, jak dlouho vydrží apod. Záruku mají 2 roky, ale co dál...po dvou letech přestat jít, tak dostanu mrtvici dále jsem narazil na obchod a nevím co si o tom mám myslet... cena je výrazně nižší, než cena největšího internetového obchodu s hodinkami u nás, tak mi to připadá docela podezřelý. 2. možnost pořídit je z USA, jelikož je poměrně příznívý kurs vůči dolaru, tak jsem si říkal, že bych mohl zauvažovat i nad touto možností - 345 USD tzn. nějakých 5800 CZK, což už je příjatelných. Chtěl jsem se vás zeptat jak to probíhá s posíláním, jak to vlastně probíhá a o kolik se pořízovací cena zvýší v důsledku cla a nákladů na zaslání. Mám kamaráda v Los Angeles, kterej by mi je kdyžtak mohl poslat poštou. Jak je to potom s řešením případné záruky apod.? Už jste tuto možnost někdo vyzkoušeli a jak to dopadlo? 3. možnost asi je utopická myšlenka sehnat kvalitní a originální hodinky na aukru? viz odkaz. Jsou to fejky, nebo je v tom nějaká magie, nebo co...ta cena je lákavá, ale opět...zdá se mi to trochu přitažený za vlasy. Děkuju moc za všechny odpovědi, budu vám moc vděčný!! Mějte se hezky, Petr.
Micey Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Na to se fakt dá asi říct jenom - něco si tady přečti. Armani je předraženej čínskej výrobek, s hodinařinou to nemá nic společnýho. Za deset se daj koupit krásný mechanický hodinky, zvlášť když se ti líbí jednoduchej design jak píšeš. Např. Steinhart, Archimede, Seiko, Orient, něco z Ruska. Nebo něco tady v bazaru, za deset máš super kousek.
jankoxxx Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 za EA hodinky by som nedal ani 500 korun...
Marfi Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 (upraveno) Nekupuj je, tu cenu opravdu nemají. Podívej se do tohoto vlákna http://forum.chronom...opicfilter__all , uděláš si lepší přehled. Upraveno 21. dubna 2011 uživatelem Marfi
funf5 Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 EA, není za 10k, ani levněji dobrá koupě. Za uvedenou sumu 10 - 15k si pořídíš parádní mechaniky, které budou přesné, nebude problém je opravit a určitě si s nimi neuděláš ostudu. S výběrem ti pomůže tahle sekce. Podívej se ještě do inzerce a třeba tyto jsou parádní. Odpovědi: 1. Kvalitní moc nejsou, jedná se "módní" kousek a předpokládá se, že většina lidí, ani nedojde k výměně baterie, protože za dva roky už nebudou "in". Strojek bude hodně plastový a většinu peněz vydáš za ten nápis Emporio Armani 2. Nezapomeň na celníky.... Nechce se mi hledat to vlákno, ale řešilo se to tady. 3. Spíš, než aukro bych ti doporučil místní inzerci, pokud řešíš, že nemáš 50 příspěvků, napiš prodejci SZ a patrně se dohodnete... Já jsem tak také začal a kupoval tady první hodinky chvíli po registraci.
spineshank Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 myslím že Hugo Boss dělá lepší než Armani probíráme to v jiném vlákně
onney Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Kamarád nosí EA řadu let a nikdy s nimi neměl problém. Je s nimi velmi spokojený.Ale upřímně... dát 10k za hodinky, kde se platí pouze značka a ne hodinařina? Kdyby neměly ten nápis, sehnal bys je za 800Kč v obchodech Tchibo...Pokud chceš hodinky na baterii, potom za 10k dostaneš perfektní kus. A myslím, že i mechaniky za tuto ceny seženeš parádní. A rozhodně z nich budeš mít větší radost. Neunáhluj se a trochu si to tady pročti.
spineshank Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 za 10000,- vybereš krasný Certina sice quartz,ale nový a kvalitní
efreeti Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Ani Armani, ani Hugo Boss, ani Espirit, ani Wehro... jestli jsou ti tvoje korunky mile, tak si vyberes neco z toho co doporucili ostatni. U nakupu mimo EU pocitej +20%DPH + clo(tusim 3%). Jinak bych ti poradil prodejni vlakno tohoto fora, http://chronoshop.cz/index.php, nebo z japonskych internetovych obchodu Seiko, Orient, Citizen. V cesku za desitku v hodinarstvi poridis Certinu nebo Tissot.
Slim_brno Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Pořád jsem pro založení vlákna, kde se tyhle věci budou řešit. Nebo automatické mazání příspěvků obsahujících slova "Armani, Boss" a podobně. Jinak to tu bude pořád dokola :-D
Hellé Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 ale no tak, preco hned strielat?..ved je to chudobny student a je prirodzene, ze mu v jeho veku znacka Armani povie viac ako Patek ja by som si na tvojom mieste kupila pilotky od Archimede /8600,-/ a za zvysok z tych 10 tisic mozno nejake trenky od Armaniho a budes frajer a zapamataj si ..hodinky sa kupuju u hodinara, nie u krajcira
Slim_brno Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Chudobných studentů je nás víc Ještě dodatek - tyhle hodinky na netu seženeš pod dva tisíce, když budeš dobře hledat. Takže až si koupíš nějaký hodinky, co ti tu kolegové doporučují, klidně si udělej radost a pořiď si i ty Armani. Můžeš je nosit do hospody na frajeření před holkama nebo na paintball, kde si nebudeš chtít ničit jiný. Ale investovat do nich desítku a mít kvůli tomu pocit "kvalitních hodinek" není na místě :-)
Matthew Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 co se s timhle forem stalo? ta odpověď je tak prostá, že se to dá vyřešit v jednom příspěvku - kup si Monstera a až se tu trochu rozkoukáš tak se sám rozhodneš, jestli teď koukáš po Armani tak vůbec není na místě vybírat mezi Steinhart, Archimede atd...koukni se do prodejního vlákna a kup si tam ty Orient Big Mako za 2,5k a to je to nejlepší co teď můžeš udělat
Micey Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Matthew: Ti nějak nerozumim, co se s timhle forem stalo? Poradil mu někdo nějakou blbost, nebo..? A má si teda koupit Monstra, nebo ty Orienty..?
spineshank Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 já bych to nějak nehrotil,každej nějak začíná,spíše jde o to jestli si vybere dle sebe nebo si nechá poradit
strelec Odesláno 21. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Teda, koukám, že se to tady pěkně rozjelo, to jsem nečekal. Díky moc za všechny odpovědi, EA teda nechám spát a podívám se teda raději na nějaké u hodináře než u návrháře:) Ještě bych se zeptal jak je to s takovou značkou Festina, nebo Candino, u kterých jsem viděl celkem hezký kousky, ale radši prozkoumám fórum, nebo byste mě už ukamenovali :-) Každopádně moc díky!
vraby Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 Candino - náramkové hodinky této značky poprvé spatřily světlo světa v roce 1947. Od roku 2002 je Candino členem skupiny Festina-Lotus.
little_w Odesláno 21. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2011 ja bych se nebal ani hodinek Candino. je to vyrazne lepsi volba nez EA.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se