Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rozdíl mezi mechanikou a quartzem spočívá v tom, že quartzky spíchne kdejakej čouda za dvě misky rejže a hrkají, zatímco mechaniky vyžadujou určitej stupeň přesnosti zpracování a tikají. Přesnost hodinek se všeobecně přeceňuje, navíc u quartzek (zvlášť u těch levnějších, který se vyrábějí na metráky) není zdaleka zaručená.

Zvědavej člověk dokáže dneska narazit na pár set let starý mechanický hodinky, který jdou. Nepředpokládám, že by tutéž větu za pár set let použil obhájce quartzu.

Doplním že, moje žena nedávno koukala na dokument o Dr. Mengele, a našly se po něm Seiko hodinky mechanické, které byly zcela funkční. Nejde sice o stovky let, ale taky vydržely nějaký ten pátek. Nevím jaký typ, neviděl jsem to.

Odesláno

Pánové, nechcete přestat básnit o quartzu a jít raději do potápek v automatu? Mimochodem, vypadají perfektně a v této cenové hladině až neuvěřitelně.

Ty certiny se už dají koupit? Za kolik? Nikde jsem je nemohl najít... Dík
Odesláno

Ty certiny se už dají koupit? Za kolik? Nikde jsem je nemohl najít... Dík

Jde o letošní novinku představenou v Basileji. U nás klidně za 1/2 až 3/4 roku. Doporučuji oslovit některého zahraničního distributora v Rakousku nebo Německu.
Odesláno

Jde o letošní novinku představenou v Basileji. U nás klidně za 1/2 až 3/4 roku. Doporučuji oslovit některého zahraničního distributora v Rakousku nebo Německu.

Dle "Dunivého Hromu" budou tyto potápky, vlastním jménem C013.407.11.051.00 v prodeji do prázdnin ( letošních, letních :-))

• po 2 týdnech...
Odesláno

Dle "Dunivého Hromu" budou tyto potápky, vlastním jménem C013.407.11.051.00 v prodeji do prázdnin ( letošních, letních :-))

Tu su aj nejake ceny:

http://www.worldtempus.com/en/news/top-news/detail/article/1300802550-certina-ds-action-diver-automatic/

Mne sa veľmi pozdávajú tie stredné s gumovým remienkom.

Ja zatiaľ ešte žiadne automati nevlastním ale rozmýšľam nad tým, že si nejaké obstarám. A tento typ hodiniek sa mi páči.

Neviete prosím poradiť nejaký dobrý a spoľahlivý e-shop na Certiny?

• po 2 týdnech...
Odesláno

Určite by som sa priklonil k Certine. Vďaka Hibernii je Certina na Slovensku a v Čechách nedocenená, pretože ju prevalcoval v predajnosti v tomto segmente Tissot. L Ja nosím DS Podium Square a môžem len pochváliť. A dokonca, keď to porovnám s Festinou, tak Festina trpí vyšším percentom reklamácii. A keď už má svadobný dar niečo vydržať,tak by som šiel do Certiny ešte raz.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...