Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máte někdo nějaké zkušenosti s nákupem přes eshop v USA ? www.swissluxury.com , www.jomashop.com apod. Bojím se pravosti hodinek a toho aby nebyli nošené a nechyběla kompletní dokumentace atd.

Odesláno

zkus pole hledat :) neobjednával jsem tam, ale moc bych se toho nebál..koukl bych se ale i na ebay (třeba německou, italskou nebo UK,pokud nechceš nakupovat z USA a platit clo),kde jsou ceny mnohdy zajímavější...jinak ohledně recenzí se podívej třeba tady ...něco je i tu a tu

Odesláno (upraveno)

Jomashop v pohodě, prestigetime co jsem slyšel tak best reference, swissluxury taky myslim ok. Authentiwatches se spíše asi vyhnout, spousta negativních recenzí, občas pošlou použité hodinky místo nových atd., ale zase je tu spousta kladných hodnocení na ně tak nevím no, je to asi o štěstí. O pravost hodinek nemusíš mít v případě ani jednoho z těchto shopů obavy...Dokumentace taky nebude chybět ale měj na paměti, že ani jeden z těchto shopů není AD, takže nedostaneš plnou mezinárodní záruku, jakou bys jinak dostal v kamenném obchodě. Vím, že ceny jsou lákavé, prodejci běžně poskytují 30-40% slevu na hodinky vyšší střední třídy (Omega, Breitling, TH...) a na levnější značky klidně i vyšší slevy, problém je, že k finální ceně si přičteš jěště +24.5 % (4.5% clo a 20% dph) a rázem je po výhodném nákupu.

Takže to vyjde velmi výhodně pouze pokud:

1) Máš někoho, kdo ti ty hodinky fyzicky doveze

2) Znáš nějaký trik, jak se vyhnout clu a dph (dá se deklarovat malá částka na fakturu ale pokud by se nedejbože něco s hodinkama stalo, v rámci pojištění balíku dostaneš jen tu částku z faktury...)

3) Budeš mít štěstí a projde to přes celnici bez proclení

Jinak v rámci EU koupit asi nejlépe z Anglie, Německa, Holandska nebo Španělska, o ČR a SR ani neuvažuj, pokud ti teda nevadí platit za hodinky jěště vyšší částky, než jaká je jejich MSRP...

Dobré shopy co vím v rámci EU

http://www.watches.co.uk/

http://www.wortmann-.../de/index.shtml

je jich samozřejmě více...

edit: já zapomněl, že tohle jsou shopy z víceméně použitýma hodinkama...na nové zkus

http://www.precisiontime.co.uk/

a nebo prostě mrkni na chrono.24 a kde to vyjde nejlépe...

Upraveno uživatelem Aerin
Odesláno

"Dokumentace taky nebude chybět ale měj na paměti, že ani jeden z těchto shopů není AD, takže nedostaneš plnou mezinárodní záruku, jakou bys jinak dostal v kamenném obchodě."

A jakou dostanu záruku? To jako že budu mít jen nějaký jejich zaáruční list a když s těma hodinkama něco bude, tak to musím poslat tomu prodejci a on to bude vyřizovat?

Odesláno
  V 22. 5. 2011 v 9:57, 'Dave' napsal:

Já se taky nebavil o proclívání, to je přece jasný, že 24,5% to pokazí.. Zajímal by mě ten záručák..

Pokud nemáš mezinárodní záruku (kartu), řešíš reklamaci s prodejcem.
Odesláno

Je to o tom, že oni poskytují záruku u sebe, takže když se něco stane, tak ty hodinky musíš poslat zpět do USA, aby je spravili, ale funguje to. Jinak jsou hodinky, které se i po zaplacení dph vyplatí. Za mě dodávám ještě thewatchery.com, jo a taky zkus hledat nějaký kupony na slevu na webu, ono to může nákup docela zlevnit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...