Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bokud ještě někoho zajímá tohle vlákno, orient star jsou na cestě, objednané z quelleheure

přes rakuten, zaplacené paypalem, ale přímo staženo z karty, bez nutnosti převádět peníze na paypal účet... už se na ně začínám těšit :)

Odesláno

...ještě si dovolím zmínit, že budou tím pádem k prodeji současné vostoky, jenže i když tady jsem přes půl roku, prý málo diskutuju... kdyby snad nějaký člen byl ochoten zprostředkovat prodej, uvítám sz a uvedu další instrukce...

Odesláno

... zaplacené paypalem, ale přímo staženo z karty, bez nutnosti převádět peníze na paypal účet...

Prepáč za off topic, ale na paypal nikdy neprevádzaš peniaze, oni si to stiahnu z tvojho účtu, na základe čísla karty, ktoré si im poskytol.

Odesláno

myslím, že se pleteš, minimálně donedávna tam existoval přinejmenším tzv.virtuální účet. Teď je samozřejmě i ta možnost, že jen zaregistruješ kartu a dále platíš už jen klasicky, jako při jiném užívání karty na internetu, jak jsem se samozřejmě přesvědčil. Pořád ale existuje alternativa, kdy si na paypal "dobíjíš kredit".

Odesláno

Paypal je len akási virtuálna peňaženka, ktorou platíš. Peniaze (hlavne tie čo ti prídu) sa ti tam kumulujú, len pokial si ich neprevedieš na svoj osobný účet. Myslím, že väčšina ludí platí cez paypal bez toho aby na ňom mali čo len cent. To je aj tvoj a môj prípad.

• po měsících...
Odesláno

Jak je to teď s velikostí cla na hodinky při nákupu např. z Japonska? A DPH? Vyplatí se takový nákup? Zajímalo by mě, kolik musím přičíst k internetové ceně, abych se dostal na úplně konečnou cenu, kterou ve finále za hodinky zaplatím. Díky

Odesláno

Jak je to teď s velikostí cla na hodinky při nákupu např. z Japonska? A DPH? Vyplatí se takový nákup? Zajímalo by mě, kolik musím přičíst k internetové ceně, abych se dostal na úplně konečnou cenu, kterou ve finále za hodinky zaplatím. Díky

max mozne clo na hodinky je menej ako jedno euro, sadzba DPH vo vasej krajine snad vies kolko je, pocita sa zo suctu /cena hodiniek+clo+dopravne naklady,resp.postovne/.

• Po roku...
Odesláno

Snáď nevyťahujem kostlivca zo skrine  :)

Predošlá diskusia sa mierne zvrhla na výhody/nevýhody paypalu. Takže pokus o reboot: Má niekto skúsenosti s (chrono)nákupom na Rakuten? Ich ponuka GS je úžasná, ceny príjemnejšie než u Chino/Seyia/Higuchi. 

Odesláno

PayPal můžu plně doporučit, svého času jsem pro něj pracoval jako agent v Resolutions Department, Blanchardstown, Dublin. Pokud člověk zná rizika nákupu, prodeje a umí v tom systému chodit, tak ho značně ochrání. 

Jako zásadní vnímám to, že při platbě přes PayPal kartou, PayPal prodejce zprostředkuje pouze 4 poslední čísla z tvé karty. Doporučuji registrovat kreditní kartu a né debetku... S kreditkou tě totiž ještě chrání tvá kreditní společnost, tedy Visa nebo Mastercard a v případě problému může podat tzv. Chargeback, který je v 99% ve prospěch kupujícího. PayPal ti uhradí plnou částku a pak ji následně vymáhá na prodejci.

Jinak nutno brát v potaz, že u PayPal je i platba z bankovního účtu INSTANT payment a funguje to tak, že PayPal to za tebe okamžitě zaplatí a pak čeká na to až doběhnou prašule z tvé banky. Tady pozor, pokud si to člověk v průběhu transkace rozmyslí a stopne to u své banky. Znamená to, že PayPal už zaplatil ale své penízky nikdy nedostal, pokud se částka neuhradí do určitého času vytvoří v PayPal account balance mínus a ošklivě ti to ovlivní kredit rating, protože to PayPal předá collection agency a ta to zadá do registru dlužníků...

Pokud by někdo potřeboval něco poradit s PayPalem může se na mě obrátit, ještě si lecos pamatuji a mám stále pár přátel ve Fraud department. 

Odesláno

Nedávno jsem kupoval přes GLOBAL RAKUTEN model OS Standar Date WZ0061DV.

Měli nejlepší cenu, celá transakce od objednání až po převzetí na poště v ČR trvala necelé 2 týdny. Platba kartou, žádný problém.

Moje zkušenost s postupem nákupu:

1) objednání na RAKUTEN

2) akceptace objednávky prodejcem

3) sdělení prodejce o celkové ceně včetně dopravy (doprava činila v přepočtu pouhých 360 Kč)

4) žádost prodejce o potvrzení objednávky kupujícím (souhlas s celkovou cenou včetně dopravy)

5) blokace příslušné částky na účtu kupujícího

6) odeslání balíku EMS

7) po 3 dnech doručení do ČR

8) pošta žádá o plnou moc k vyřízení proclení (dokument stačí naskenovat a poslat mailem, cena služby asi 180 Kč)

9) po 3 dnech je balík proclen (vyměřena 21 pct. DPH z celkové ceny, clo 0 Kč) a předán poště k doručení

10) vyzvednutí balíku na poště adresátem, při převzetí je nutné zaplatit DPH vyměřenou celním úřadem

11) rozbalení očekávaného balíku :)

• po měsících...
Odesláno

ohledně paypalu se neboj je to fakt jednoduché a absolutně v pořádku. Ohledně rakutenu, můžu jenom doporučit. Zboží pečlivě zabaleno a naprosto v pořádku, ceny mají perfektní a když si zajdeš na celní poštu hodinky vyzvednout , tak je máš za tři dny doma. Mi rakuten někdo na chronomagu doporučil, že byl taky totálně spokojený, takže bych se určitě nebál. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...