simon_magus Odesláno 12. června 2011 Nahlásit Odesláno 12. června 2011 zkusim se zeptat tady, vic hlav - vic vi.Potrebuju nabijecku autobaterii, kvalitni.Hlavne pro nabijeni trakcni baterie Varta Professional Deep Cycle, kolem 100 Ah (elektricky ohradnik), pak klasickou autobaterii, kterou mam na lodi (jak umre, tak ji nahradi gelova), ktera ma 80 Ah ... a kdyz to nabije kvalitne tohle, tak to pak urcite zvladne i autoklasiku.Mate nekdo nejake zkusenosti? Co nabijecky CTEK, doporucite?
simon_magus Odesláno 13. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. června 2011 opravdu bych potreboval poradit .... predem moc dekuji
cody Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 (upraveno) S ohradnikama a s lodema zkusenost nemam. Ale baterie resim u modelariny. Pouzivam na vrtulniky pro vysilac niklaky, pro palubni elektroniku nanofosfatove clanky A123, pro pohon rotoru li-polky, pro nabijeni na letisti dve trakcni gelove 17Ah baterie. Chtel jsem nekompromisne kvalitni a hlavne rychle nabijeni, koupil jsem Raytronic C60. Nejde do zasuvky, jen na stabilizovany zdroj nebo baterii. Umi nabijet az 40A. Ve dvou nezavislych kanalech. Hlida teplotu a jednotlive clanky baterek. Ma naprogramovano 20 typu baterii, kazdej program si muzes upravit. Je to proste mazec. Umi ubalancovat asi 30 niklaku, 14 li.... clanku. Doporucuju dokoupit stabilizovanej zdroj, k tehle nabijecce jde nejlip Fusion 600W . Umi taky 40A a dava 5V-15V stejnosmerne. Pro predstavu - doma pichnu do zasuvky zdroj, pripojim nabijecku, pripojim 2 trakcni 17Ah baterie (sli by az ctyri) a za 1,5 hodiny je nabito a to nabijim jen 5A! Staci mi to na cca 30 minut cisteho letu. Nabijeckou dokazu za 6 minut nabit 2 baterky do vrtulniku, na kazdou letim cca 3 minuty (uz jsou za zenitem a setrim na nove). Nebo se da nabijet a zaroven litat (dost nebezpecne), pak proste litas online, jen menis baterky (potom co vychladnou). Motor ma cca 1kW vykonu a 100A regulator:-) Jestli chces nabijet jenom autobaterie je tohle mozna slozita kombinace, nevim. Ale jestli chces mit kdekoliv k dispozici 5-15V a 0,1 az 40A, nabijet COKOLIV, jdi do tehle kombinace:-) Je mi lito kluku co na letisti hodinu nabijeji a 5 minut litaj. S timhle a dobrou baterkou dokazes neuveritelny veci. Pro predstavu - kdyby baterie v mem notebooku snesla nabijeni jako ty modelarske, nabiju za 10 minut 4 notebooky. Nabijecka se da pripojit k notasu do USB a primo na letisti si hlidat nabijeni. Obsluzny soft ma vse i historii vsech nabijenych baterek. Vzhlede k cene baterii a jejich haklivosti se vyplati poridit neco koser. Uz dnes baterie na ktere ted setrim muzu nabijet 7C, coz bude v praxi 12V a 25A. A kazdej rok se to lepsi a lepsi. edit: zdroj i nabijecka vazi dohromady odhadem jenom pul kila, je to oboji je aktivne chlazeny nekolika vetrkama, takze hukot nevidanej:-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. června 2011 uživatelem cody
simon_magus Odesláno 16. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2011 tak to je hodne slusny delo uz sem nevydrzel a objednal nejakou vyssi radu CTEK, snad to bude opravdu made in sweden Presne jak pises, vzhledem k cene baterky se vyplati dat do nabijecky nejakou tu kacku. Mas moc pekny hracky!
PepaSFI Odesláno 16. června 2011 Nahlásit Odesláno 16. června 2011 něco z opačné strany. Já mám nabíječku home made, transformátor podivných parametrů pro který jsem neměl jiné využití, půlvlnné usměrnění jednou diodou a jako regulační a pojistný prvek žárovka. Funguje to taky. Teda na obyčejné olověné baterie, na ty různé speciality to asi bude chtít lepší přístroj.
cody Odesláno 18. června 2011 Nahlásit Odesláno 18. června 2011 Je fakt, ze sikovnej kutil si udela vse za pul darma. Co nevyrobi dokoupi. U olovenejch akumulatoru je dobry, ze nemusis "balancovat" jednotlive clanky. Takze nabijes skoro cimkoliv. U Li-Po nebo Li-Fe balancovat musis a to je ten problem. Jde o zivotnost X kapacita X cas nabijeni X cena baterek. Lionky taky narozdil od olovenych radi hori a bouchaji. Nabijeni je veda... zlaty solarni Casia:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se