MaraKM Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Zdravím pánové a případně i dámy, chtěl bych se zeptat na hodinky, které mi před 2 lety dal můj otec k promoci. jsou to staré kapesní hodinky (pravděpodobně po pradědovi, který byl hajným na panství ve Střílkách na Kroměřížsku). Co jsem z nich a internetu vyčetl, jedná se o švýcarské hodinky Perfection W&D (založeno Weberem & Duboisem v La Chaux-de-Fonds, Švýcarsko od 14.října roku 1892). Logo je malý ptáček na zemi, mající v zobáku hodinky. Na krytu hodinek ve předu i v zadu je číslo 310277. Na předním krytu je rytina lva, vzadu je rytina usedlosti. Na krytu strojku je "La Perfection". Táta mi tvrdí, že by snad měli být i stříbrné, ale punc nikde nevidím a nejsem si tím jist - mají i řetízek na 2 skobičky plus zajímavý "medailónek" s hříbkem. Na co se chci zeptat, je to jestli se dá zjistit z jakého jsou roku, případně jak málo (či moc) cenné.... Ano zajímá mne i cena, ale prodávat je rozhodně nehodlám! (Věnuji se auto-moto veteránům a tyto bych chtěl po vyčištění nosit k obleku). hodinky jsou plně funkční, akorát tak 25-30 let nazpět je otec nechával opravit, kvůli zničeným ručičkám... Na internetu jsem od stejné firmy našel hodinky i lépe vypadající s uvedenou cenou, čili opravdu nečekám nic světoborného, ale má zvědavost chce být ukojena :-) Za jakoukoliv reakci přede děkuji! P.S.: foceno mobilem, ale snad to pro dokreslení postačí... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kutilprim Odesláno 23. června 2011 Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Zdravím pánové a případně i dámy, chtěl bych se zeptat na hodinky, které mi před 2 lety dal můj otec k promoci. jsou to staré kapesní hodinky (pravděpodobně po pradědovi, který byl hajným na panství ve Střílkách na Kroměřížsku). Co jsem z nich a internetu vyčetl, jedná se o švýcarské hodinky Perfection W&D (založeno Weberem & Duboisem v La Chaux-de-Fonds, Švýcarsko od 14.října roku 1892). Logo je malý ptáček na zemi, mající v zobáku hodinky. Na krytu hodinek ve předu i v zadu je číslo 310277. Na předním krytu je rytina lva, vzadu je rytina usedlosti. Na krytu strojku je "La Perfection". Táta mi tvrdí, že by snad měli být i stříbrné, ale punc nikde nevidím a nejsem si tím jist - mají i řetízek na 2 skobičky plus zajímavý "medailónek" s hříbkem. Na co se chci zeptat, je to jestli se dá zjistit z jakého jsou roku, případně jak málo (či moc) cenné.... Ano zajímá mne i cena, ale prodávat je rozhodně nehodlám! (Věnuji se auto-moto veteránům a tyto bych chtěl po vyčištění nosit k obleku). hodinky jsou plně funkční, akorát tak 25-30 let nazpět je otec nechával opravit, kvůli zničeným ručičkám... Na internetu jsem od stejné firmy našel hodinky i lépe vypadající s uvedenou cenou, čili opravdu nečekám nic světoborného, ale má zvědavost chce být ukojena :-) Za jakoukoliv reakci přede děkuji! P.S.: foceno mobilem, ale snad to pro dokreslení postačí... Hodinky jsou stříbrné, tento výrobce vytvářel hodinky s rytinami různých zvířat z jedné a usedlostí, nebo hradů z druhé strany. Je v nich použit strojek systému Roskopf Patent. Cena je pohyblivá podle stavu a okolností ( kolik lidí má zrovna zájem, viz. aukce na Aukru). Lepší by bylo zjistit za jakou cenu se prodávají ve světě. Někteří zde na fóru považují hodinky s tímto strojkem za hnusné a nepřesné, já však tento názor nesdílím. Jsou to moc krásné hodinky
MaraKM Odesláno 23. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Hodinky jsou stříbrné, tento výrobce vytvářel hodinky s rytinami různých zvířat z jedné a usedlostí, nebo hradů z druhé strany. Je v nich použit strojek systému Roskopf Patent. Cena je pohyblivá podle stavu a okolností ( kolik lidí má zrovna zájem, viz. aukce na Aukru). Lepší by bylo zjistit za jakou cenu se prodávají ve světě. Někteří zde na fóru považují hodinky s tímto strojkem za hnusné a nepřesné, já však tento názor nesdílím. Jsou to moc krásné hodinky Děkuji za reakci! Ta cena mne opravdu zajímá jen orientačně = jestli +-500, 1000 nebo třeba 5000... Opravdu je NECHCI prodávat (spíše naopak bych pořídil ještě další). Rok výroby by se dal někde sehnat, respektive výrobce jako takový zřejmě již neexistuje nebo ano?
MaraKM Odesláno 23. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. června 2011 Tak podle tvaru korunky (nebo jak se říká tomu co "trčí" ) by měli býti vyrobené nejdříve v roce 1925, je to tak?http://www.musketeer.ch/watches/roskopf.html
long Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Odesláno 24. června 2011 (upraveno) Tak podle tvaru korunky (nebo jak se říká tomu co "trčí" ) by měli býti vyrobené nejdříve v roce 1925, je to tak? http://www.musketeer...es/roskopf.html No myslím si, že ani ne. Spíše tak 1910. Ale aby jse ti udělal radost tak si myslím, že je li šatlend stříbrný (tedy má li punc a i když mít nebude) tak je lepší než ty hodinky navíc je li tam neomydlený polodrahokam, může tam být také i nějaký hodnotnější kámen a potom by tam byla zase další přidaná hodnota. A nepruď s cenami, my jsme fanoušci hodinek a sběratelé hezkých věcí včetně těch hodinek. Ceny zjistíš stejně jako my na Aukro a jinde. MY nejsme znalci v oboru a na druhou stranu cením tvoji sahu, že jsi o hodinkách alepspoň něco snažil zjistit. O tři vlákna výše jsou velcí FANOUŠCI těchto hodnotných strojků tak jim je klidně prodej. Členy raději nebudu jmenovat. :-) Dostal by jsem do huby. :-) Upraveno 24. června 2011 uživatelem long
MaraKM Odesláno 24. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. června 2011 .... A nepruď s cenami, my jsme fanoušci hodinek a sběratelé hezkých věcí včetně těch hodinek. Ceny zjistíš stejně jako my na Aukro a jinde. MY nejsme znalci v oboru a na druhou stranu cením tvoji sahu, že jsi o hodinkách alepspoň něco snažil zjistit. O tři vlákna výše jsou velcí FANOUŠCI těchto hodnotných strojků tak jim je klidně prodej. Členy raději nebudu jmenovat. :-) Dostal by jsem do huby. :-) Tomu prvnímu nevěřím :-) Jak jsme psal, pohybuji se okolo veteránů a já zase sleduji tyto staré skvosty a vždy rád vím, za co se dá prodat to co mám doma či koupit to co chci (hodí se to právě při nákupech dalších - přiznám se, že jsem ještě nekoupil něco co bych mohl hned prodat za více, ALE prodal jen jednou, když jsem měl problémy) podobně je to s těmito hodinkami, opravdu je neprodám - pokud mají cenu v podstatě jen toho stříbra fajn, aspoň se o ně nebudu tak bát, když je budu nosit a pokud mají i nějakou přidanou hodnotu je to taky fajn (rozuměj vyjádřenou v Kč ? hodinky beru asi jako boty nebo opasek, prostě mají dokreslovat nebo podtrhnout celé oblečení). Zmiňované vlákno si pročítám i další zde - docela mne zklamal výsledek ohledně hodinářů v Brně, chtěl jsme to někam zanést, tak hold zkusím hodinářství v Kroměříži, je tu jedno fungující roky a pokud vím, tak jich tam pracuje více... uvidím Děkuji za další názor (spíše k nim přikoupím další = líbily by se mi kapesní hodinky r.v. okolo 1920-1935, které by se mi líbily a byly tehdy "dostupné" tak nějak pro "střední" třídu u nás). V současnosti běžně nosím hodinky Festina 6698, koupil jsem si je před cca 5lety ? není to asi nic světoborného z Vašeho pohledu, ale mne tehdy velmi okouzlil jejich vzhled a přijatelná cena.
long Odesláno 25. června 2011 Nahlásit Odesláno 25. června 2011 Tomu prvnímu nevěřím :-) Jak jsme psal, pohybuji se okolo veteránů a já zase sleduji tyto staré skvosty a vždy rád vím, za co se dá prodat to co mám doma či koupit to co chci (hodí se to právě při nákupech dalších - přiznám se, že jsem ještě nekoupil něco co bych mohl hned prodat za více, ALE prodal jen jednou, když jsem měl problémy) podobně je to s těmito hodinkami, opravdu je neprodám - pokud mají cenu v podstatě jen toho stříbra fajn, aspoň se o ně nebudu tak bát, když je budu nosit a pokud mají i nějakou přidanou hodnotu je to taky fajn (rozuměj vyjádřenou v Kč ? hodinky beru asi jako boty nebo opasek, prostě mají dokreslovat nebo podtrhnout celé oblečení). Zmiňované vlákno si pročítám i další zde - docela mne zklamal výsledek ohledně hodinářů v Brně, chtěl jsme to někam zanést, tak hold zkusím hodinářství v Kroměříži, je tu jedno fungující roky a pokud vím, tak jich tam pracuje více... uvidím Děkuji za další názor (spíše k nim přikoupím další = líbily by se mi kapesní hodinky r.v. okolo 1920-1935, které by se mi líbily a byly tehdy "dostupné" tak nějak pro "střední" třídu u nás). V současnosti běžně nosím hodinky Festina 6698, koupil jsem si je před cca 5lety ? není to asi nic světoborného z Vašeho pohledu, ale mne tehdy velmi okouzlil jejich vzhled a přijatelná cena. Alr to je právě to super, proto jsme tady, někomu se líbí Prim, někomu Seiko a jinému Festina. Každé mají něco do sebe a navíc všichni procházíme jistým vývojem a co je nyní jako číslo 1 nemusí tvůj šálek za 5 let. Zrovna Festina děla mraky modelů navíc k různým akcím a jistě si od nich mnoho lidí vybere trovna tuto značku tak, že není důvod je zatracovat nebo se pošklebovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se