Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem. Jsem tu nový a ač se zajímám o časomíry celý život toto forum jsem objevil nedávno. No zaplať pánbůh za to.

Na Aukru jsem našel nabídku na Tissot divers naprosto zvláštního vzhledu , no nedalo mi to a jel jsem se podívat. Jsou to maličké diversky v ocelovém pouzdře s ocelovým tahem automaty s WR 200m. Koukal jsem na ně a říkám si : hm nějaký fake to snad ani tissot nemohl vyrobit. No nedalo mi to a říkám si, v životě jsem přišel o víc a koupil jsem je.

Následně návštěva hodináře,otevření a posouzení. Bije v nich srdíčko Tissot automatic 24 jewels calibre 2571. Hodinky nemají zvenku vůbec nic ,na dýnku je jen swisss made a stainlees steel,a na ciferníku Tissot automatic 20 ATM pouze na tahu je vyraženo nějaké výrobní číslo.

Tlusté vypouklé sklíčko je evidentně plastové,tak to odpovídá technologii tak z počátku 80. let.

Průměr je 36mm bez korunky,korunka šroubovací. Lumi je mrtvá nesvítí už vůbec přesnost chodu je úžasná +3sec//den. Proč to vlastně píšu: Nevíte o nich někdo něco? Nevygooglil jsem vůbec nic tyhle hodinky vlastně neexistují a ač mají stroj který se osazoval i do některých Omeg/což se vygooglit dá/ tak se o nich žádné další informace najít nedají.

Jsou jako nové,asi ležely někde v šuplíku a mám z nich opravdu radost. jen bych chtěl vědět trochu historie o tomto modelu.Díky za každou informaci.

Odesláno

Díky chtěl jsem je až na jednu smazat a nepodařilo se nějak se tu nevyznám,zbytečně složitý.

Odesláno

Jsem na ně docela zvědavý, tak zkus vyfotit nějaké hezké foto, zmenši ho na požadovanou velikost (viz odkaz od Bakera) a postni ho sem, ať se můžeme pokochat.

Odesláno

Jsem na ně docela zvědavý, tak zkus vyfotit nějaké hezké foto, zmenši ho na požadovanou velikost (viz odkaz od Bakera) a postni ho sem, ať se můžeme pokochat.

No ja čo som videl tie fotky, tak to vyzeralo ako kópia subRolexiek... Taká slabšia, ale predsa len kópia. Posted Image

Odesláno

post-17556-080089300 1309856734.jpgpost-17556-000756300 1309856772.jpg

Odesláno

Prošly i testem na WR . Vypadají jako Rolexy,ale o mnoho menší Jsem z nich jelen. Perfektní stroj i zpracování pouzdra,na stránkách Tissotu NIC!!!

Odesláno

Googlil jsem a googlil a nakonec našel. Stroj je patentovaný v roce 1972 Osazoval se i do některých typů Omega. Co je to ale za model,kdy byl vyroben,nic.....nic.....

• po 3 týdnech...
Odesláno

Ahoj všem. Tak mi to připadá, že spousta hodinářských firem nakoupila asi ve velkém identická pouzdra,ciferníky a ručičky od jednoho výrobce a osadila je svými stroji , dýnky a skly Dýnka to je to jediné,v čem se na první pohled hodinky liší. Odlišný je už jen potisk na ciferníku.

V naprosto identickém provedení jsem našel např. nějaké Invicty,Beaufree a značky které ani neznám. Cenově se pohybují tak od cca 180 USD do cca 1250USD dle značky. Podobnost se Sub Rolexy asi čistě náhodná,že?

Mám v tom guláš:suicide_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...