DonT Odesláno 13. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. července 2011 Jeste mam jeden dotaz urcite je tu spousta lidi, kteri je jiz maji. Na originalnich fotakch i vetsine fotek tady je videt, ze podsvicene casti ciferniku a rucicky jsou bile. Dnes jsem byl u prodejce a jsou lehce zelene.. docela mne to prekvapilo. Je to tak spravne?
lib Odesláno 13. července 2011 Nahlásit Odesláno 13. července 2011 je to tak spravne. Tak se projevuje silna vrstva SuperLuminovy. Rada C3, jestli si dobre vzpominam.
DonT Odesláno 14. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2011 je to tak spravne. Tak se projevuje silna vrstva SuperLuminovy. Rada C3, jestli si dobre vzpominam. a je to jen u rady C3? Cili na trhu.. potazmo pri nakupu z druhe ruky mohu narazit jak na modely bilou tak lehce zelenou vrstvou? Jde mne o to abych pak nekoupil nejaky ... zakazane slovo:-)
DonT Odesláno 14. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. července 2011 Jeste jeden dotaz. Jak to bude se zarukou pokud je koupim napriklad v Nemecku?
neuromancer Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Odesláno 23. července 2011 Jestli mohu svoji zkušenost, když jsem kupoval bondovky: obeslal jsem po mailu vybrané AD Omegy ve Švýcarsku s prosbou o cenovou nabídku a tu nejbližší a nejlepší vzal, bylo to cca o 20 000 méně, než je ceníková cena u nás.
DonT Odesláno 24. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2011 Jestli mohu svoji zkušenost, když jsem kupoval bondovky: obeslal jsem po mailu vybrané AD Omegy ve Švýcarsku s prosbou o cenovou nabídku a tu nejbližší a nejlepší vzal, bylo to cca o 20 000 méně, než je ceníková cena u nás. Uz je to pase.. nakonec jsem byl presvedcen.. respektive sam se presvedcil, ze nakonec preci jen pujdu do SM a ne do PO... bylo to tezke, ale verim, ze spravne rozhodnuti Zkratka skoncil jsme u toho u ceho jsem puvodne zacinal
farářskej Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Odesláno 24. července 2011 Ne že bych se s nima chystal plavat, ale mám z nich prostě takovej křehčí dojem.. Když jsem psal článek o tom, jak v NASA testovali hodinky pro program Apollo, tak mě při čtení podkladů bolelo u srdce, jak je trýznili A pointa je, že speedmastery vydržely i ve chvíli, kdy londžínům uletěly všechny ručky a rolexky se prostě a jednoduše zastavily. Moonwatch je prostě držák. Sice ne na koupání, ale držák.
farářskej Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Odesláno 24. července 2011 P.S.: Strčil jsem ten článek na blog, kdyby si někdo chtěl počíst...
Petr_P Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Odesláno 24. července 2011 P.S.: Strčil jsem ten článek na blog, kdyby si někdo chtěl počíst... Hustý! Technická poznámka: NASA ani Rusové neměli na oběžné dráze okolo Země spojení s řídícím střediskem po celou dobu letu. Bylo tam dost hluchých míst podle toho, kolik bylo na zemi nebo na moři spojovacích středisek (lodí). Zejména Rusové s tím měli značné potíže, takže v počátečních letech měli prakticky spojení jen na dohled k vlastnímu území (včetně evropských spjenců). NASA na tom byla o dost lépe, ale taky to nebylo na 100%. A ještě horší to bylo při letech k Měsíci. Takže nezávislá časomíra byla základem. A čím více zálohovaná, tím lépe.
DonT Odesláno 25. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. července 2011 Když jsem psal článek o tom, jak v NASA testovali hodinky pro program Apollo, tak mě při čtení podkladů bolelo u srdce, jak je trýznili A pointa je, že speedmastery vydržely i ve chvíli, kdy londžínům uletěly všechny ručky a rolexky se prostě a jednoduše zastavily. Moonwatch je prostě držák. Sice ne na koupání, ale držák. Je me jasny, ze nejsou na koupani, ale predpokladam, ze do vody se v nich vlezt da ne? Predstava, ze se nekde dostanu k vode a necham je na brehu mne nenechava klidnym.. maji tusim deklarovano 50m.. mne staci, ze se s nima v pripade nutnosti budu moct vycachtat.. to by melo byt ok ne?
farářskej Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Odesláno 25. července 2011 Je me jasny, ze nejsou na koupani, ale predpokladam, ze do vody se v nich vlezt da ne? Predstava, ze se nekde dostanu k vode a necham je na brehu mne nenechava klidnym.. maji tusim deklarovano 50m.. mne staci, ze se s nima v pripade nutnosti budu moct vycachtat.. to by melo byt ok ne? Když jsem se o tom bavil s lidma od českýho dovozce, tak mi jeden říkal: "Mají padesát metrů, že? Tak to znamená padesát metrů od břehu." Osobně dávám svejm hodinkám pěkně zabrat, ale ani já bych se s moonwatchema do vody neodvážil...
Petr_P Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Odesláno 25. července 2011 Je me jasny, ze nejsou na koupani, ale predpokladam, ze do vody se v nich vlezt da ne? Predstava, ze se nekde dostanu k vode a necham je na brehu mne nenechava klidnym.. maji tusim deklarovano 50m.. mne staci, ze se s nima v pripade nutnosti budu moct vycachtat.. to by melo byt ok ne? Když jsem se o tom bavil s lidma od českýho dovozce, tak mi jeden říkal: "Mají padesát metrů, že? Tak to znamená padesát metrů od břehu." Osobně dávám svejm hodinkám pěkně zabrat, ale ani já bych se s moonwatchema do vody neodvážil... Když se jedná o hodinky těch druhých, tak mám opačný názor! Prosím, ber proto mé rady s rezervou, jsou to tvoje hodinky a tvoje peníze. Když se mrkneš do té červené knížečky "Operating Instructions", co by měla být přibalená k tvých hodinkám, tak tam najdeš na straně 4 toto: " Water resistance: a watch?s water resistance cannot be permanently guaranteed. It may notably be affected by the ageing of gaskets or by an accidental shock to the crown. As stipulated in our service instructions, we recommend you have the water resistance of your watch checked once a year by an authorised OMEGA Service Centre. .... Chronograph push-pieces: do not operate chronograph pushers under water in order to prevent water entering the mechanism....." Podle mých informací je Omega u svých hodinek na voděodolnost hodně pečlivá. Na tomto jejich oficiálním návodu najdeš doporučení, co dělat a nedělat s hodinkami OMEGA, které mají WR 50 m. Plavání nepatří mezi zákazané činnosti!Pokud se nakonec rozhodneš s nimi jít poprvé do vody (na vlastní riziko), tak bez ohledu na to, jestli jsou úplně nové nebo starší než rok, tak si nech udělat preventivní zkoušku vodotěsnoti bez rozebrání. Nejlépe u autorizovaného servisu. Protože se ale jedná jen o WR 50m, tak i Omega nepožaduje mokrý test. Stačí jen suchý test a ten za pár stovek udělá většina servisů u nás. Kdyby jsi je ale náhodou pak utopil, tak ale zmínka o testu vodotěsnoti u neautoriovaného servisu bude při záručním řízení spíše přitěžující informace. Tolik mých pár rad. Pokud do toho přeci jenom půjdeš, tak dej tady vědět výsledky. Obchází tu docela dost fám a méně faktů. P.S: Kdyby jsi přece jen utopil, tak to sem taky napiš. Ale já tě pak neznám a všechno popřu!
DonT Odesláno 26. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Tak po Tvem elaboratu opravdu nevim zda do toho pujdu Hlanve jeste nejsou ani doma.. uz se nemuzu dockat.. natoz dospat
Petr_P Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Tak po Tvem elaboratu opravdu nevim zda do toho pujdu Musím ale říci, že kdyby jsi se zeptal na to samý u Seamaster Professional Planet Ocean s certifikací na 600 metrů, tak ti poradím prakticky to samé. Před prvním použítím ve vodě si je nech přetestovat. Když si budeš chtít jen si zaplavat, tak suchý test do 10 atm je lepší než nic a v poměru k ceně hodinek je to zanedbatelné. A na první rok máš klid. A pokud vím, tak na hlubiné potápění se nehlásíš. To bych se pak zajímal i o možnost získat od výrobce protokol o výstupní kontrole mého sériového čísla. Je to sice můj technický úlet, ale vrtá ve mě zvědavost. Nevím, že by to tady někdo zkoušel z prodejce/výrobce vymámit, ale na protokolu výstupní kontroly by mohlo být kromě (ne)užitečných věcí, jako jsou přesné podmínky zkoušky voděodolnosti při výstupní kontole, také datum výroby. Ani nevím proč, ale jsem hrozně zvědavý jak dlouho to trvá od výrobní linky až k faktickému prodeji koncovému zákazníkovi. A čas běží.
Petr_P Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Málem bych zapomněl. Možná to bude zajímat nějakého dalšího fanouška řady Seamaster Professional. V manuálu "Operating Instuctions" je na straně 39 pamatováno také na tyto profi divery: "Your OMEGA Seamaster Professional Diver is the watch for professional and amateur divers, as well as demanding sportsmen and ?women. A robust design, the new helium escape valve (exclusive OMEGA patent), together with all the protection systems, offer optimal security and reliability. In order to ensure that your watch remains watertight, we recommend that you have it checked by an authorised OMEGA partner every year."
DonT Odesláno 26. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. července 2011 Musím ale říci, že kdyby jsi se zeptal na to samý u Seamaster Professional Planet Ocean s certifikací na 600 metrů, tak ti poradím prakticky to samé. Před prvním použítím ve vodě si je nech přetestovat. Když si budeš chtít jen si zaplavat, tak suchý test do 10 atm je lepší než nic a v poměru k ceně hodinek je to zanedbatelné. A na první rok máš klid. A pokud vím, tak na hlubiné potápění se nehlásíš. To bych se pak zajímal i o možnost získat od výrobce protokol o výstupní kontrole mého sériového čísla. Je to sice můj technický úlet, ale vrtá ve mě zvědavost. Nevím, že by to tady někdo zkoušel z prodejce/výrobce vymámit, ale na protokolu výstupní kontroly by mohlo být kromě (ne)užitečných věcí, jako jsou přesné podmínky zkoušky voděodolnosti při výstupní kontole, také datum výroby. Ani nevím proč, ale jsem hrozně zvědavý jak dlouho to trvá od výrobní linky až k faktickému prodeji koncovému zákazníkovi. A čas běží. PO zatim nebudou nejdriv si musim uzit nove SM.. po tom vsem s nima do vody nepujdu nicmene suchou zkousku vodotesnosti necham udelat a poptam se jeste u Dusaka jak je to s vodotesnosti. Hlavne je jeste nema, ale pokud vse klapne tak uz ziiitraaaa
DonT Odesláno 27. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. července 2011 Tak uz jsou doma! Thx Baker, super servis trpelivos baleni.. zkratka numero uno
xjr1 Odesláno 28. července 2011 Nahlásit Odesláno 28. července 2011 PO zatim nebudou nejdriv si musim uzit nove SM.. po tom vsem s nima do vody nepujdu nicmene suchou zkousku vodotesnosti necham udelat a poptam se jeste u Dusaka jak je to s vodotesnosti. Hlavne je jeste nema, ale pokud vse klapne tak uz ziiitraaaa Vlastní zkušenost mám takovou, že jsem se speedmasterama normáně do vody lezl, dlouhý roky, a nikdy do nich nenateklo. Prostě jsem je nechtěl nechat na břehu na ručníku. To až tady ta poťouchlá chronomagoří banda mě přesvědčila, že hodinky, na kterejch je napsáno vodotěsný do 30m nebo 3AT vlastně vodotěsný vůbec nejsou. . Ze zkušenosti vím, že na plavání vodotěsný jsou, ale pochybnost je zaseta, do vody už lezu jen se seikama 200M. Ne proto, že bych si myslel, že jsou jaksi vodotěsnější. Jen by mi zkrátka nevadilo, kdyby do nich nateklo. Ale trochu se mi po starejch časech stejská, myslím že to tady moc řešíme . A závěrem samozřejmě gratulace k naprosto supr hodinkám!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se