Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Milí kolegové,

musím se s vámi podělit o dnešní zážitek. Protože jsem pravověrný chronomagor, cítím potřebu šířit naše evangelium kde to jen jde. A kde jinde než v rodině je vhodnější místo pro osvětu, že. A právě když jsem nabyl dojmu, že partnerka je už způsobilá pro mechanické hodinky, objevily se v prodejním vlákně krásné automaty Alba - Riky Watababe. Po krátké konzultaci jsem jí je pořídil a před třemi dny si je poprvé vzala na ruku. A moc se jí líbily.

Dneska ve tři čtvrtě na šest zvonil telefon, že průšvih, že se hodinky zastavily a obchodní partner z Anglie nestíhá letadlo, na které ho měla přítelkyně hodit. Ve mě by se krve nedořezal. Sakra jak to, že se zastavily? Že by se nestihly natáhnout? Nějaká závada? Asi si umíte představit jak mi bylo.

Nebudu vás napínat, letadlo nakonec stihli díky slabému prázdninovému provozu, takže letenku do Londýna kupovat nemusím.

A to zastavení hodinek? Když jsme se sešli doma, zjistil jsem, že je povytažená korunka do polohy nastavení času a s tím stojek dlouho jít nedokáže. Kdo ví jak k tomu došlo, protože korunka je poměrně malá a k vytažení je potřeba trochu úsilí. Já podezřívám takovou krajkovou záležitost, která zdobí konec rukávu svetříku, který měla přítelkyně na sobě, ale nevím.

Tak doufám, že přítelkyně na mechaniku nezanevře.

M.

Odesláno
  V 14. 7. 2011 v 17:41, 'Marfi' napsal:

A to zastavení hodinek? Když jsme se sešli doma, zjistil jsem, že je povytažená korunka do polohy nastavení času a s tím stojek dlouho jít nedokáže.

Není v těch Albách náhodou strojek Seiko 7s26? Ten je bez hackingu, ne? Takže by vytažení korunky nemělo mít na chod vliv. Ale možná se pletu, Alby jsem měl už hodně dávno.

Odesláno (upraveno)
  V 14. 7. 2011 v 20:24, 'NIGHTinGALE' napsal:

Není v těch Albách náhodou strojek Seiko 7s26? Ten je bez hackingu, ne? Takže by vytažení korunky nemělo mít na chod vliv. Ale možná se pletu, Alby jsem měl už hodně dávno.

Ona to není úplně 7s26, jsou tam odchylky. Při vytažené korunce se i ta zapojí do chodu strojku, a ten to už neutáhne.

V 14. 7. 2011 v 22:15, 'ggrand' napsal:

Marfi: poučení pro příště- kupuj jenom potápky, ty mají šroubovací korunku;-) Hlavně že vše dobře dopadlo.

Ale byly to fakt nervy.

V 15. 7. 2011 v 6:18, 'michali' napsal:

Alby jsem měl několik let a nikdy se mi nic podobného nestalo.

Asi nenosíš krajkové rukávy :D . A nebo sis nevědomky nehrál s korunkou.

Upraveno uživatelem Marfi
Odesláno
  V 16. 7. 2011 v 4:28, 'little_w' napsal:

no, takze vis dve veci:

1. hodinky s povytazenou korunkou moc dlouho nevydrzi fungovat

2. pritelkyne si nekde sundavala svetrik

(promin, nedalo mi to) :cheers:

No jen aby to byla krajka na svetříku... :whistle:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...