Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na začátku musím říci, že jsem je vůbec nechtěl a kupoval jsem je pro kamaráda, ale potom se to celé nějak zamotalo a zjistil jsem ,že mi přesně pasují na ruku i do vrtiče.

Nejsem přeci blázen , který musí ochutnat vše. :-))))

Nevím odkud mám začít proto že mě dostaly pozitivně asi deseti detaily.

Jedná se o druhou generaci hodinek TYPE DEMINEUR kde první generaci pro BR vyráběla německá firma Sinn.

Hodinky vznikly na základě přímého požadavku nejvyššího velitele vojenských sil Francie a jedná se o cca 7 let starý model, který se nyní již nevyrábí a ke mně se dostal NOS

Tak tedy začnu i když vlastně nevím kde ?

Rozměry jsou na šířku bez korunky 39,5 mm na 40 mm s výškou 11,5 mm

Luneta, tak u té se zastavím déle, ta má za prvé po venkovním obvodu tvar turbíny a jejich lopatek, tedy nemá klasiské ozubení a navíc má luminiscenční paměťový bod jak na pozici 12 kde jsme na to zvyklý, ale má ho i na pozici 6.Na lunetě jsou také na vnitřní straně na pozicích 3,6,9 a 12 stříbrné části lunety (hliník?), které celou lunetu ozřejmí a zvýrazní.

Hodinky mají safírové sklo a oboustranným skoro neviditelným antireflexem

Šroubovací, fajnově umístěnou korunku na pozici 4 s dlouhým závitem, kterou ale opravdu není potřeba manipulovat

Mají krásně zpracované frézované do hloubky zadní dýnko i když osobně si myslím, že na úkor praktičnosti

Jako pohon slouží bateriová 7 kamenová Eta, která je profláklá tím co vydrží a navíc svojí přesností, zde navíc s prodlouženou živitností baterie na 7 let.

Vodotěsnost je 200 metrů a navíc by dle různých článků na netu měli vydržet slušnou ránu (explozi) z bezprostrřední blízkosti

Kovový tah je bytelný a na rozdíl od mnoha jiných značek není na ruce vůbec cítit a je to asi tím, že konstrukčně vyroben tak, že se dají jednotlivé články jednouduše úplně ohýbat

Ciferník a indexy jsou nejpřehledněnjší ze všech hodinek co jsem doposavad měl, nebo mám a to jak za dne , tak i v noci.Sekundová ručka navíc dosedá vždy přesně na střed indexů a ta hodinová useklá ručka ukrutně tvrdí muziku

Celkový pocit mám po týdnu na výbornou a to jak čitelností a přehledností číselníku, který jsem již výše zmínil, ale i tím jak vypadají a tím, že jsou to hodně univerzální hodinky bez zbytečných cirkusů a nesmyslů. Takové vojenské:-))))))))

Navíc jsem dlouho chtěl jedny neokoukané hodinky na baterku, kde bych stále nemusel řešit vrtič, případně seřizování.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Kurnikšopa, tak strašně dlouho mě dráždily v prodejním vlákně. Ale další kvarc už do baráku nechci.

Gratuluju, jsou fakt parádní.

Odesláno

Krásný jednoduchý hodinky. Ten obleček byl k tomu :D

Není to obyčejnáý obleček a byl k tomu, ano. Je to Kinder surprise (Uvnitř je 22 letá bloncka)

Návštěvník ?po
Odesláno

Na začátku musím říci, že jsem je vůbec nechtěl a kupoval jsem je pro kamaráda, ale potom se to celé nějak zamotalo a zjistil jsem ,že mi přesně pasují na ruku i do vrtiče.

Jako pohon slouží bateriová 7 kamenová Eta

to sem z toho jelen

Odesláno

to sem z toho jelen

Lepší jelen než laň.:smile_anim:

Mám dva vrtiče a v každém 4 mista na automaty a pod nimi 6 míst na manuální nátah nebo baterii.

No a ty spodní zejí víceméně prázdnotou.

Návštěvník ?po
Odesláno

Lepší jelen než laň.:smile_anim:

Mám dva vrtiče a v každém 4 mista na automaty a pod nimi 6 míst na manuální nátah nebo baterii.

No a ty spodní zejí víceméně prázdnotou.

jo jo , teď už vím gde skladuješ ty závodnický čepice a ostatní krámy , zde se objevivší :D

Odesláno

Není to obyčejnáý obleček a byl k tomu, ano. Je to Kinder surprise (Uvnitř je 22 letá bloncka)

Tak doufám, že jako věrný chronomagor si měl větší radost s tikadel, než surprise bloncky :) . Máš prostě čuch na dobrý obchod.

Odesláno

jo jo , teď už vím gde skladuješ ty závodnický čepice a ostatní krámy , zde se objevivší :D

Jsem strašnej kramář. Vždycky si koupím něco co zaručeně (ne) potřebuji.:suicide_anim:

Návštěvník ?po
Odesláno

Jsem strašnej kramář. Vždycky si koupím něco co zaručeně (ne) potřebuji.:suicide_anim:

jasný - o tom je vlastně celý todle vlákno :D

Odesláno (upraveno)

Kurnikšopa, tak strašně dlouho mě dráždily v prodejním vlákně. Ale další kvarc už do baráku nechci.

Gratuluju, jsou fakt parádní.

Taky jsem na ně v prodejní sekci dlouho koukal, jsou to moc pěkný hodinky :)

Takže tímto longovi gratuluju! :D

Upraveno uživatelem Chorche

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...