dakarcz Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Omega Speedmaster Co-Axial s kalibrem 9300 se zacne prodavat v Prosinci. Jsem na nej zvedavy, ale mam dve obavy: - ze se mi nazivo nebude nakonec libit (dynko se mi zda nejak moc vystouple), a ja pak budu tezko shanet ten stary/soucasny 311.30.44.50.01.002 - ze stary model vyrazne zlevni v ruznych "doprodejich" (coz by z nej pro me udelalo rozumejsi koupi, taky se mi hodne libi) Dotaz: Jaka bude dostupnost a cena stareho modelu az se na trhu objevi 9300 ?
Frantik Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Myslim, ze tvoje uvaha je mylna. Stary model spise podrazi, protoze novy bude mnohonasobne drazsi a pro uplne jinou klientelo. To ze stareho klasickeho udela ceneny kousek, jehoz cena pujde nahoru.
dakarcz Odesláno 23. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2011 (upraveno) od dneska oficialne Upraveno 23. září 2011 uživatelem dakarcz
Chorche Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Jak se mi to rozložení subciferníků a umístění datumovky líbí na Seamasterech, tak u Speedů jsem z toho trochu rozpačitý, ale asi je to otázka zvyku, navíc mají konečně datumovku.Jen si říkám, že už to vlastně nejsou moonwatche...
dakarcz Odesláno 24. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Tohle neni novy model Omega Speedmaster Professional alias moonwatchu, jde o pokracovani Speedmaster Co-axial Chronometr, jen tomu ted rikaji Chronograph. Koukni na omegawatches.com a bude ti to jasny.
Chorche Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Tohle neni novy model Omega Speedmaster Professional alias moonwatchu, jde o pokracovani Speedmaster Co-axial Chronometr, jen tomu ted rikaji Chronograph. Koukni na omegawatches.com a bude ti to jasny. Aha, díky, už jsem v obraze. Takže kromě druhého řádku v mém předchozím příspěvku, platí vše, co jsem napsal, Seamasterům to sluší, Speedmasterům už tolik ne...
michal_45 Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 v patek jsem na ne trochu koukal a srovnaval je a vubec si nejsem jistej, jestli se mi libi
dakarcz Odesláno 24. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2011 v patek jsem na ne trochu koukal a srovnaval je a vubec si nejsem jistej, jestli se mi libi ja z nich taky nejsem uplne na vetvi, dole uprostred neco chybi. Na druhou stranu mit druhej cas v subdialu me prijde jako velka finta. Na tom videu sef Omegy o tom prazdnem miste mluvi jako o vyhode - jakoby tam case chteli neco pridat. Tri kola jsou proste tri kola, at tam daji aspon ukazatel mesice.
michal_45 Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 ja z nich taky nejsem uplne na vetvi, dole uprostred neco chybi. Na druhou stranu mit druhej cas v subdialu me prijde jako velka finta. Na tom videu sef Omegy o tom prazdnem miste mluvi jako o vyhode - jakoby tam case chteli neco pridat. Tri kola jsou proste tri kola, at tam daji aspon ukazatel mesice. na fcb pisou : The Speedmaster OMEGA Co-Axial Chronograph has a 44.25 mm case in the classic stainless steel that has always been associated with the Speedmaster Professional. This model has a bevelled black dial with white transferred elements and varnished white hands. It is offered on a black leather strap or a stainless steel bracelet. Only two sub-dials The dial has two sub-dials instead of the three normally associated with Speedmaster. This is made possible by the innovative placement of the 12-hour and 60-minute counters in the same sub-dial at 3 o?clock allowing a comfortable and intuitive chronograph reading. no nevim, nevim...asi si na to budeme muset zvyknout ... a nejak to nakoukat a pak se nam to bude libit ...
dakarcz Odesláno 24. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Zase nejsou tak spatny, je to jen otazka casu, za chvili to nikomu neprijde a bude to klasika.
michal_45 Odesláno 24. září 2011 Nahlásit Odesláno 24. září 2011 Zase nejsou tak spatny, je to jen otazka casu, za chvili to nikomu neprijde a bude to klasika. :smile_anim: :smile_anim:
dakarcz Odesláno 26. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2011 kdyz se ted u Omegy deje tolik zmen, zkousim prohledavat internet jestli se nahodou neblizi dalsi model pravych moonwatchu (Omega Speedmaster Professional, dnesni 3570.50.00 nebo 3573.50.00), ktery by v ramci evoluce mohl mit treba 43mm a vodotestnost 100m. Ale zatim se zrejme nic nechysta... Nezaslechl jste nekdo nahodou neco ?
dakarcz Odesláno 26. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2011 :smile_anim: :smile_anim: par obrazku
dakarcz Odesláno 27. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2011 kdyz se ted u Omegy deje tolik zmen, zkousim prohledavat internet jestli se nahodou neblizi dalsi model pravych moonwatchu (Omega Speedmaster Professional, dnesni 3570.50.00 nebo 3573.50.00), ktery by v ramci evoluce mohl mit treba 43mm a vodotestnost 100m. Ale zatim se zrejme nic nechysta... Nezaslechl jste nekdo nahodou neco ? tak jsem se zeptal primo u Omegy, jestli jestli v ramci inovace nechystaji Moony s lepsi vodotestnosti. Dam vedet
dakarcz Odesláno 27. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2011 ...... jde o pokracovani Speedmaster Co-axial Chronometr, jen tomu ted rikaji Chronograph. Koukni na omegawatches.com a bude ti to jasny. tak je to vic nez "jen", viz stranky Omega: What is the difference between a chronograph and a chronometer? A chronograph is a watch with hands that display hours, minutes and seconds, together with a mechanism for measuring elapsed time by means of a central chronograph hand, which records seconds, and 30-minute and 12-hour totalisers. A chronometer is a watch that has obtained an official rate certificate from the COSC (Official Swiss Chronometer Testing Institute) after having passed precision tests in different positions and at different temperatures, as well as water-resistance tests. These tests are conducted over a 15-day period. A ja myslel ze COCS dostanu i k temto strojum ..... Nekde jsem tu cetl ze COCS zle vyzadat pro vsechny Omegy 3 roky zpet, nebo je to jinak ?
dakarcz Odesláno 6. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2011 tak jsem se zeptal primo u Omegy, jestli jestli v ramci inovace nechystaji Moony s lepsi vodotestnosti. Dam vedet taky tady je odpoved - u Moonu se zadna zmena nechysta: Dear Sir, Thank you for your enquiry. Omega is indeed releasing a series of Speedmaster that correspond to your interest: size 44.25mm, water resistant to 100m equipped with an Omega Co-Axial chronograph with 2 subdials, calibre 9300/9301, bearing a silicon balance spring the chrono hour-minute recording is registered in the same subdial at 3 o'clock box-form sapphire crystal on caseback with full view of the movement available in stainless steel, 18 Ct orange gold or 950 platinum Omega patented screw-and-pin bracelet or black alligator strap offered with 4-year warranty This new collection is not intended to replace the original Moonwatch Professional chronographs in 42mm. More information can be obtained on our website or why not pay a visit to one of our Boutiques for a trial session ... We hope to have been helpful to you and remain, with kind regards, Your OMEGA Team.
Seamaster Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Odesláno 7. října 2011 tak je to vic nez "jen", viz stranky Omega: What is the difference between a chronograph and a chronometer? A chronograph is a watch with hands that display hours, minutes and seconds, together with a mechanism for measuring elapsed time by means of a central chronograph hand, which records seconds, and 30-minute and 12-hour totalisers. A chronometer is a watch that has obtained an official rate certificate from the COSC (Official Swiss Chronometer Testing Institute) after having passed precision tests in different positions and at different temperatures, as well as water-resistance tests. These tests are conducted over a 15-day period. A ja myslel ze COCS dostanu i k temto strojum ..... Nekde jsem tu cetl ze COCS zle vyzadat pro vsechny Omegy 3 roky zpet, nebo je to jinak ? Cece, tak uz mas tech 50 a moh bys toho mateni hlavne sam sebe uz nechat Chronometer a chronograf jsou uplne jine pojmy, viz FAQ Omegy, cize veta, ze Omega prestava delat chronografy a novy modely jsou chronometry nebo cos to tam placal je uplne zcestna. Cesta ke svetlu na konci tunelu: COSC certifikaci maji vsecky Omegy s oznacenim chronometer, nicmene ten certifikat fyicky nedostanes jen tak, neni to chripka, musis si o nej zazadat a dnes uz to stoji snad 100 CHF. Me ho poslali i na 5 let stary hodinky. K tvemu dotazu, jestli Omega nebude delat Professionaly s WR100m: Nevim jak ses jich teda ptal, ale z logiky veci asi nebudou predelavat NASA certifikovany model, to by prisli o ten skvelej marketingovej artikl a jak ti odepsali, pokud chces wr100 na Speedech, maji novej model s cal 9300...
dakarcz Odesláno 7. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2011 Cece, tak uz mas tech 50 a moh bys toho mateni hlavne sam sebe uz nechat Chronometer a chronograf jsou uplne jine pojmy, viz FAQ Omegy, cize veta, ze Omega prestava delat chronografy a novy modely jsou chronometry nebo cos to tam placal je uplne zcestna. Cesta ke svetlu na konci tunelu: COSC certifikaci maji vsecky Omegy s oznacenim chronometer, nicmene ten certifikat fyicky nedostanes jen tak, neni to chripka, musis si o nej zazadat a dnes uz to stoji snad 100 CHF. Me ho poslali i na 5 let stary hodinky. K tvemu dotazu, jestli Omega nebude delat Professionaly s WR100m: Nevim jak ses jich teda ptal, ale z logiky veci asi nebudou predelavat NASA certifikovany model, to by prisli o ten skvelej marketingovej artikl a jak ti odepsali, pokud chces wr100 na Speedech, maji novej model s cal 9300... a pak ze vsichni umi cist ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se