Matthew Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 Se Slovenskem se na Chronomagu obchoduje čile tak předpokládám, že bude mít někdo zkušenost. Můžete mi poradit jak nejlevněji můžu poslat dobírku na Slovensko? Použil bych Českou poštu ale ta neumí pojistit na víc než na 10 tisíc a já bych potřeboval asi na 40... Zatim mi nejlíp vychází skočit na Student Agency a vyřídit to osobně, ale to mi nevyhovuje z časových důvodů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 PPL umi dobirku na slovac. Jinak nevim, ja vetsinou si nechavam platit prevodem.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 30. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 PPL umi dobirku na slovac. Jinak nevim, ja vetsinou si nechavam platit prevodem.. a jak to funguje u PPL s podáním zásilky? kam s tim mám jet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 Česká pošta že neumí pojistit na víc než 10 tisíc? Ty to asi chceš poslat EMSkou, že? Tak zvol cenné psaní, nebo cenný balík (my jsme posílali na Slovensko balík pojištěný na 400 000 Kč - bohužel byl asi tak cenný, že ho Slovenská pošta dala někam do trezoru a bála se ho doručit, tak se vrátil zpět. Ale na druhý pokus to už prošlo). Nebo že by se poštovní podmínky změnily? Pozor, abys to poslal jako pojištěný balík (fialový formulář) a ne jen doporučený s udanou cenou (žlutý formulář).Nevýhoda bude v tom, že kurz bude přepočítávat Slovenská pošta svým kurzem (nic moc, ale úplná hrůza to taky není). Ty uvádíš částku v korunách a tolik také dostaneš, kurzové riziko jde za příjemcem. Samozřejmě nejlepší to máš nechat si zaplatit převodem, u 40 000 Kč bych už nevyužil FIO, ale devizovku (kvůli kurzu, na téhle částce by rozdíl v kurzu měl dělat něco kolem 6 stovek). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 30. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 Česká pošta že neumí pojistit na víc než 10 tisíc? Ty to asi chceš poslat EMSkou, že? Tak zvol cenné psaní, nebo cenný balík (my jsme posílali na Slovensko balík pojištěný na 400 000 Kč - bohužel byl asi tak cenný, že ho Slovenská pošta dala někam do trezoru a bála se ho doručit, tak se vrátil zpět. Ale na druhý pokus to už prošlo). Nebo že by se poštovní podmínky změnily? Pozor, abys to poslal jako pojištěný balík (fialový formulář) a ne jen doporučený s udanou cenou (žlutý formulář). Nevýhoda bude v tom, že kurz bude přepočítávat Slovenská pošta svým kurzem (nic moc, ale úplná hrůza to taky není). Ty uvádíš částku v korunách a tolik také dostaneš, kurzové riziko jde za příjemcem. Samozřejmě nejlepší to máš nechat si zaplatit převodem, u 40 000 Kč bych už nevyužil FIO, ale devizovku (kvůli kurzu, na téhle částce by rozdíl v kurzu měl dělat něco kolem 6 stovek). opravdu to nejde, pojištění pouze do 10.000 Kč, koukni na cpost... chci to jako cenný balík do zahraničí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 a jak to funguje u PPL s podáním zásilky? kam s tim mám jet? ty woe... zavolam a je, nie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 Tak tak to opravdu změnili. Cenné psaní i cenný balík lze pojistit na 25 544 Kč. To teda není nic moc . Co takhle najít někoho, kdo by to tam za nějaký obolus byl ochoten odvézt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 30. září 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 tak z PPL mi odepsali: Pokud s námi nemáte uzavřenou zasilatelskou smlouvu, zásilku na dobírku zaslat nelze. Dobírky na Slovensku jsou vybírány pouze v eurech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 vsak si ju uzavri, kdyz handlujes ve velkym.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se