Bimbac Odesláno 2. října 2011 Nahlásit Odesláno 2. října 2011 Dobrý den, prosím nevěděl by někdo, kde sehnat ručičky k pendlovkám? Ideálně v nějakém kamenném obchodě (hodinářství), které má alespoň základní či širší nabídku ručiček - ať je z čeho vybírat. Platné pro lokalitu Brno či JM. Mohu si však udělat výlet i dále po republice, lokalita zas až tak nerozhoduje. Díky moc za ochotu i pomoc! Jen pro info - průměr pohledové strany ciferníku je 185 mm, velikost mezikruží 115 mm.
Karlos Odesláno 2. října 2011 Nahlásit Odesláno 2. října 2011 Kdybys někdy jel přes Pardubice, zajdi sem: http://www.parexo.pardubicko.com/?cap=4734
lorch Odesláno 2. října 2011 Nahlásit Odesláno 2. října 2011 (upraveno) Dobrý den, prosím nevěděl by někdo, kde sehnat ručičky k pendlovkám? Ideálně v nějakém kamenném obchodě (hodinářství), které má alespoň základní či širší nabídku ručiček - ať je z čeho vybírat. Platné pro lokalitu Brno či JM. Mohu si však udělat výlet i dále po republice, lokalita zas až tak nerozhoduje. Díky moc za ochotu i pomoc! Jen pro info - průměr pohledové strany ciferníku je 185 mm, velikost mezikruží 115 mm. Vybírat by jsi měl hlavně podle toho, co u toho stroje bylo původně, ono to pak vypadá dost blbě, když dáš na staré pendlovky jiný typ ručiček než tam původně byl. Upraveno 2. října 2011 uživatelem lorch
Bimbac Odesláno 2. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. října 2011 (upraveno) Super, díky moc za info i za doporučení! Kdyžtak si udělám výlet, to by neměl být problém.. :-) Jasně, že budu vybírat podobné těm (nebo alespoň laděním podobné), co tam jsou nyní. Raději bych proto vybíral ze širší škály, nic víc v tom není. Není mým zájmem dělat ze starých původních hodin modernu. Pokud by měl ještě někdo nějaký tip, budu moc rád. Upraveno 2. října 2011 uživatelem Bimbac
lorch Odesláno 2. října 2011 Nahlásit Odesláno 2. října 2011 Super, díky moc za info i za doporučení! Kdyžtak si udělám výlet, to by neměl být problém.. :-) Jasně, že budu vybírat podobné těm (nebo alespoň laděním podobné), co tam jsou nyní. Raději bych proto vybíral ze širší škály, nic víc v tom není. Není mým zájmem dělat ze starých původních hodin modernu. Pokud by měl ještě někdo nějaký tip, budu moc rád. Dej sem fotku toho co sháníš, nebo na jaké je to hodiny, pak teprve může dát někdo tip, něco mám i doma.
Bimbac Odesláno 3. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2011 Ok, zkusím ty ručky pofofit. Ony asi nebudou nijak výjimečné, ale vyloženě moderní by se asi nehodily.
lorch Odesláno 3. října 2011 Nahlásit Odesláno 3. října 2011 Ok, zkusím ty ručky pofofit. Ony asi nebudou nijak výjimečné, ale vyloženě moderní by se asi nehodily. Má to smaltovaný číselník, nebo plechový stříbřený?
Bimbac Odesláno 3. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2011 Smaltovaný.. je to bohužel nesignovaný hodinový stroj (ani na ciferníku ani zezadu stroje samotného)
lorch Odesláno 3. října 2011 Nahlásit Odesláno 3. října 2011 Smaltovaný.. je to bohužel nesignovaný hodinový stroj (ani na ciferníku ani zezadu stroje samotného) Co třeba tohle?
Bimbac Odesláno 3. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2011 Zdravíčko, tak posílám slíbené fotky (snad jsou alespoň pro ilustraci ve vyhovujícím formátu, velikosti i rozlišení). Až při bližším zkoumání jsem zjistil, že ručičky asi nejsou párové. Jsou to hodiny z bazaru, koupené před x desítkami let. Jsou stále v chodu a na ukazování času stačí. Jsou na svůj věk přesné. Stroj je vyčištěný a udržovaný. Ručičky asi nikdy nikdo neřešil.. Co naplat, ručky budou potřeba nové, ty stávající už nedrží pohromadě (velká se zlomila). Rozměry ručiček: Velká cca 93 mm v plné velikosti - jak je na obrázku (prý by na konci ručičky měla být rovněž ozdoba). Ozdoba na konci ručičky nikdy nebyla, prý se od původního majitele nedochovala. Velikost od počátku velké ručičky cca na střed osičky hodinového stroje 82 mm. Malá ručička 71 mm v plné velikosti. Velikost od počátku malé ručičky cca na střed osičky hodinového stroje 65 mm. Díky za nabídku, nevypadají zle, dám ke zvážení.. :-) Děkuji za reakce.
lorch Odesláno 3. října 2011 Nahlásit Odesláno 3. října 2011 Ještě jedny, ale ty jsou z jiných hodin. Délka stejná jako potřebuješ.
Bimbac Odesláno 4. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2011 Zdravíčko, super díky za info i za nabídku. Mně osobně se líbí oba typy ručiček, jen nevím jestli by ty první délkově taky šly. Jenom technická, dá se nějakým způsobem obnovit barva na ručičkách?
lorch Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Odesláno 4. října 2011 Zdravíčko, super díky za info i za nabídku. Mně osobně se líbí oba typy ručiček, jen nevím jestli by ty první délkově taky šly. Jenom technická, dá se nějakým způsobem obnovit barva na ručičkách? Oboje jsou délkově přesně na tvůj stroj, ručky barvené nebyly, jenom modřené, pokud nejsou vyrezlé tak to půjde.
Bimbac Odesláno 4. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2011 Ok, super díky za info. Více přes SZ. Pokud by ještě někdo měl tip, kde koupit ručičky k pendlovkám, budu rád za info či příspěvek do tohoto vlákna. Díky!
Bimbac Odesláno 4. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2011 Super, díky za fotku, řekl bych že to mám stejně.. :-) Díky!
Bimbac Odesláno 4. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2011 .. ještě jen tak pro info. Jak se ty ručičky měří? v plné délce (tzv. od kraje ke kraji včetně ozdob atd.) nebo pouze od počátku k dírce na osičku? V tom Parexu jsem totiž nenašel žádné, které by velikostně odpovídaly tomu, co jsem naměřil, ale třeba se blbě koukám.. díky.
lorch Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Odesláno 4. října 2011 .. ještě jen tak pro info. Jak se ty ručičky měří? v plné délce (tzv. od kraje ke kraji včetně ozdob atd.) nebo pouze od počátku k dírce na osičku? V tom Parexu jsem totiž nenašel žádné, které by velikostně odpovídaly tomu, co jsem naměřil, ale třeba se blbě koukám.. díky. Velká od středu na vnější průměr smaltovaného mezikruží +- 2 mm a malá poměrem k velké.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se