Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já tedy o Rolex nic moc nevím, ale podle těch různých odkazů co sem tady kolegové daly tak jsem doslova zahlcen informacemi :-)

Když si vybírám hodinky, tak vždy podle chuti a vášně, ne podle ročníku, zhodnocení, délky výroby atd. :-)

Ypova otázka je fakt dobá - proč je vlastně chceš ?

už jsem to psal ale rád ti to zopakuju. líbí se mi. nic víc nic míň. vždycky jsem chtěl datejust. měl je kamarád už před mnoha lety a nedivil bych se kdyby byl tady na foru taky (od vojny jsem ho ale neviděl) a byl maniak do hodinek. trochu mě tím nakazil ale nikdy jsme na to neměl. nemám bohatýho fotra jako někteří haranti tady co mají blbý kecy o slámě a sto litrů pro mě není málo ale ne zas tolik abych si neudělal radost. a když spočítám kolik jsem utratil za citizeny, fetiny a EA tak už jsem je mohl mít. čekal jsem tady normální přístup od normálních lidí ale bohužel. někteří poradili a někteří zakomplexovaní mají o pár příspěvků víc a nedokážou rozdýchat svoje ego. takže se mi líbí asi jako každýmu. o rolex už toho tady bylo napsaný dost na foru a to všechno dobrý co o něm píšou to je ono. to špatný mě nezajímá.

jo a čtu to po sobě a nedořekl jsem to, chtěl jsem vždycky datejust a zašel po letech sem ale po týdnech čtení jsem si zamiloval subm. kamarád má omegy nevím typ ale přijdou mi sakra podobný a resp skoro stejný jako subm a zalíbili se mi.

jak radil někdo nahoře určitě se chystám si je jít zkusit a to myslím rozhodne. předtím jsem chtěl ale o nich něco vědět ale to jsem nevěděl že se tady nesmí na nic ptát

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Měl bych jednu radu, snad k tématu... Teorie už jsi se tu v krátký době dozvěděl spoustu, takže teď nech fotky fotkama a prostě vyraž do krámu a dej si pár kousků na ruku. Je to poučný, pak už ti submariner, gmt master a sea dweller nebudou připadat stejný. A možná se ti ani jedny nebudou líbit, jsou docela nenápadný;-)

jo díky určitě zajdu jinak o nápadnost mi nejde. to bych si asi koupil ty dj

Ahoj, taky si myslím, že by jsi měl jít do krámu a pár Rolexu si vyzkoušet na ruce....

A jestli máš fakt takový možnosti koupit nový se slevou desitky procent, tak si kup nový, nos je pár roků, zacházej s nima opatrně a až tě přestanou bavit tak je prodej a asi na nich nic neproděláš....

Jo a v cizině je možný koupit jakýkoli nenošený nový hodinky laciněji, než v CR, ale kupoval bych jen u 100 % prověřených prodejců, nebo autorizovaných prodejců.... jinak můžeš být překvapený z toho, až po tobě celníci budou požadovat doplacení cla + DPH, nebo i jiné problémy....

myslím že nepřestanou. ale kdo ví. jinak jinde než u ofic dealera bych nekupoval. myslím že levejch rolexek je na světe víc než pravejch

Odesláno

Kup si proste take ktore chces..vobec to neber ako investiciu pretoze kupis nieco ako investiciu co sa ti nebude pacit a darmo budes mat doma stare explorery za 5000e ktore prave vtedy nikto nebude chcet..ja som si teraz kupil oysterdaty od tunajsieho clena a vobec neriesim ze nikto ich nechcel lebo su natahovacie..ja som si ich zamiloval tak ze nosim len tie a to nam doma datejusty breitle iwc a kadeco ine..kup si to co sa tebe paci a co ti bude srdce radit..a neries to aku budu mat o 5rokov cenu..pretoze tu mozu mat dvojnasobnu ale kludne aj ziadnu

Odesláno

Kup si proste take ktore chces..vobec to neber ako investiciu.....

jasně souhlas a hned na začátku jsem 2x opakoval že mi nejde o investici. prodal bych je jedine když skončím na dně a kdo ví jak dopadnu v důchodu :-) volal jsem ted kamarádovi co má omegy teď už vím že planet ocean viz co jsem psal nahoře

Odesláno

sto litrů pro mě není málo ale ne zas tolik abych si neudělal radost. a když spočítám kolik jsem utratil za citizeny, fetiny a EA tak už jsem je mohl mít

Jestli jsi utratil za Citizeny, Festiny a EA (Emporio Armani?) tolik zlataku, ze bys za to poridil Suby, tak jses trouba. neber to jako urazku, nechci Te hned na zacatku napadat, ale napsat jsem to musel.

Ale zpet k veci. Jestli mas moznost koupit novy Submarinery se slevou v radu desitek procent a ty penize na ne mas, tak jdi bez vahani do nich. Dostanes perfektni nesmrtelne a ikonicke hodinky a treba se postupne diky nim vic ponoris do znacky Rolex, zacnes studovat historii modelu a postupne pochopis, jak to s tema Submarinerama vlastne je (odpoved na uvodni otazku v tomto vlakne). To opravdu neni beh na kratkou trat, historie je dlouha, modelu cela rada a jejich hodnota se lisi, jak tu jiz zaznelo, i v ramci kazde serie. A materialy v cestine o tom opravdu neexistuji. Druha moznost je, ze se Ti ty hodinky jenom budou libit a uz Ti zustanou bez ohledu na Rolex a dalsi modely Submarineru. A nebo Te proste omrzi a pak je budes moct zcela jiste bez ztraty (nebo mozna se ziskem) prodat, takze nic neriskujes.

Odesláno (upraveno)

Proč ROLEX ? Kup si prostě ty které tě chytnou za srdce. A už vůbec neřeš hodinky jako investici, protože pak je nebudeš chtít nosit a to je úplně zbytečné je vlastnit. Takže je to jen o pocitu, alespoň u mě :) ... a proč je pocit tak důležitý ? Protože to co je podstatné oči nevidí a uši neslyší ... to co je opravdu důležité jen cítíme :) A peníze neřeš .. rakev nemá kapsy :D

Takže co určuje cenu ? Míra tvého chtění :)

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno

Cena je to co je ochoten zaplatit největší blázen ale to cos napsal Jarette zní o dost příjemněji, pro chronomagora...
Odesláno (upraveno)

Takže už jsem pochopil systém jen neznám označení což ani nebudu.

tak jeste jednou:

seadweller jsou podobny submarinerum, submarinery to ale samozrejme nejsou. maj jiny pouzdro, byt podobny. alespon u minulyho modelu. novej uz je zase jinej :)

starej seadweller 16600

Posted Image

novej seadweller 116600

Posted Image

keramicky suby 116610

Posted Image

stary suby 16610

Posted Image

a tady si nastuduj

btw, pokud rikas, ze chces kupovat novy na krame, tak nevim, proc v prvnim odstavci zminujes ty Jarettovy 5513. Kazdopadne, pokud obcas litas, ta bych spis sel do GMT nez do submarineru

Posted Image

a vlastne jeste neco. pokud chces vazne jen kupovat novy na krame, tak te minuly suby, gmt ani sea dwellery nemusi zajimat, protoze ty uz nikde mit nebudou :( leda tak ty 14060 no date, ale ty zas nemaj datum, ktery, jak jsem pochopil, je pro tebe docela podstatny..

a jeste abys pochopil rozdil mezi 16610, tzn minulejma subama, a 116610, tzn soucasnejma, tak si tady nastuduj..

Posted Image

novy suby maj silnejsi nozky, keramickou lunetu, vetsi indexy a hodne vymakanej tah s mikroregulaci. stary suby maj plechovou sponu jen. nicmene, 16610 koupis rekneme za 100, kdezto 116610 za 130. bavime se samozrejme o cenach jetejch hodinek..

Upraveno uživatelem sibirnaya
Návštěvník dlubix
Odesláno

sibiř, má to cenu? takové snahy a námahy... pro jedince s chováním řeznického psa?

Tak nějak... Nebo si z nás dělá čurinu.

Odesláno (upraveno)

Jestli jsi utratil za Citizeny, Festiny a EA (Emporio Armani?) tolik zlataku, ze bys za to poridil Suby, tak jses trouba....

hele to je za 15 roků dejme domu ne za rok. a vynechal jsem omegy který jsem měl na ruce jen ten den kdy jsem je koupil, jedny hooodně starý omegy který jsme na sobě nemel nikdy a ještě dvoje starý švýcary mám doma ale značku už ani nevím. snad lanco nebo tak nějak. takže to jsou utraceny peníze za fakt dlouho.

Proč ROLEX ? Kup si prostě ty které tě chytnou za srdce. A už vůbec neřeš hodinky jako investici, protože pak je nebudeš chtít nosit a to je úplně zbytečné je vlastnit. Takže je to jen o pocitu, alespoň u mě :) ... a proč je pocit tak důležitý ? Protože to co je podstatné oči nevidí a uši neslyší ... to co je opravdu důležité jen cítíme :) A peníze neřeš .. rakev nemá kapsy :D

díky moc. asi tohle jsem chtěl slyšet jinak fakt několikrát jsem říkal že to jako investici nechci. investuji do jiného koníčku který je podle mě výnosnější. do knih.

vlákno jsem založil abych pochopil vývoj ceny. proč jsi prodával novější suby za míň. šlo mi jen o pochopení. bohužel to někdo tady občas nepochopil ale díky vstřícnost.

napsal jsi hezky

tak jeste jednou:

btw, pokud rikas, ze chces kupovat novy na krame, tak nevim, proc v prvnim odstavci zminujes ty Jarettovy 5513. Kazdopadne, pokud obcas litas, ta bych spis sel do GMT nez do submarineru.....

jarettovy sub zminuju ze me zajímala ta cena proč je taková. proč jsou starší dražší a kdy se cena láme to je celý. a chci vidět rozdíly. kdyby jsi mi je nepopsal tak jsem je neviděl.

často ani ne. 2x za rok dovča a tak 4x služebka a tam kam lítám pracovně by si nikdo soudnej hodinky nebral. asi by to byli první pravý rolex v sierra leone :-)) okradli mě tolikrát že to ani nespočítám. díky za snahu jsem zas o něco moudřejší

Upraveno uživatelem Fikus
Odesláno

tak jeste jednou:

Promiň Sibiřane, ale máš chybičku v označení Deepsea. Jejich reference je 116660, nikoliv 116600 :worried_anim: . Ale to bude tím, že je nemáš :P

Odesláno

woe, deepsea a explorery II jsou rolexy, ktery me nazivo neuveritelne zklamaly. a samozrejme jsem je mel oboje :D ale diky, jj, ja tu ref strilel od boku a je fakt, ze v techhle hlubokych vodach uz se prlis neorientuju..

Odesláno

woe, deepsea a explorery II jsou rolexy, ktery me nazivo neuveritelne zklamaly.....

jakto? čím?

Odesláno

bo deepsea mi na ruce odstavaly jak hrnek na espresso a explorer II v bile (40mm) jsou tak nudny hodinky, ze bych radsi chodil navostro..

jj, s deepsea to me stve, ze to takhle zmrvili. mel jsem bajecny napad, ze potomkovi pri narozeni bych koupil seadwellery z toho roku, jenze deepsea svou konstrukci typu konzerva od lancmitu mi tento napad uplne zbouraly. a strasne nemam rad kyklopa, takze mi to v podstate zabilo moznosti, protoze zbyva uz vlastne jen sub nodate a ja datum chci :( :( :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...