Locque Odesláno 18. října 2011 Nahlásit Odesláno 18. října 2011 Hezký dáreček v ceně toho čistidla je toto: http://www.acron.cz/eshop/nahled.php?id=8349&idk=140 Jojo, můžu potvrdit... Super věcička...
Vit3k Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Trošku to tady oživím, byť to úplně nesouvisí s podnadpisem...: Jaký byste mi poradili vybavení do začátků tak, aby mi nějakou chvíli vydrželo?! Nezačínám úplně, už jsem byl několikrát hrát s trenérem a základy už, věřím, mám. Teď ale nastala chvíle, kdy bych si rád pořídil svoje vybavení. Máte nějaký dobrý tip? A co nějaký tip na trenéra, se kterým máte zkušenosti a je tak nějakou za rozumnou cenu? (neříkám levně, ale aby odpovídala cena/výkon). A někde v okolí Prahy, pokud možno. Díky za radu!
Locque Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 (upraveno) Já jsem začínal se sadou RAM FX. Komplet sada na bestgolf.cz stála a stojí okolo 7.000,- Myslim, že pro začátečníka to bohatě stačí. Železa slušný, driver mizernej, ale ten ze začátku stejně řešit nemusíš ;-) Takže pokud chceš nový hole na naučení, je to dobrá volba... Nebo se podívej třeba na aukro. Občas se tam objeví něco zajímavýho. Takhle jsem tam pořídil nový, zabalený 3 - SW železa Callaway X-22 za sedm tisíc ;-) EDIT: super trenér je na Líšnici - T. Polišenský. Bere tuším 700,-/h. Zatím každej, komu jsem ho doporučil, byl moc spokojenej... Upraveno 16. ledna 2012 uživatelem Locque
parre Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Trošku to tady oživím, byť to úplně nesouvisí s podnadpisem...: Jaký byste mi poradili vybavení do začátků tak, aby mi nějakou chvíli vydrželo?! Nezačínám úplně, už jsem byl několikrát hrát s trenérem a základy už, věřím, mám. Teď ale nastala chvíle, kdy bych si rád pořídil svoje vybavení. Máte nějaký dobrý tip? A co nějaký tip na trenéra, se kterým máte zkušenosti a je tak nějakou za rozumnou cenu? (neříkám levně, ale aby odpovídala cena/výkon). A někde v okolí Prahy, pokud možno. Díky za radu! Já bych Ti doporučil si koupit starší, ale kvalitní hole od renomované značky (Callaway, Ping, Taylormade, Nike, Wilson, Mizuno, Cobra... Titleist spíš ne...). Ale pozor, kup si odpouštěcí, tzv. game improvement, ne žádný žiletky! Nepotřebuješ určitě úplnej set, ale určitě je dobrý mít hybrid třeba 4, jedno dřevo 4 nebo 3, Driver s většim loftem aspoň 10,5, železa třeba P-5, nějakou snad wedge a samozřejmě slušnej putter. Jsem přesvědčenej že je to cesta k lepším holím než koupí tzv. full setu... U trenéra je to těžký... vim že všichni od Skopovýho (akademie Skopový v Hodkovičkách) jsou dobrý, ale mám pocit že jsou taky dost drahý...
Vit3k Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Já bych Ti doporučil si koupit starší, ale kvalitní hole od renomované značky (Callaway, Ping, Taylormade, Nike, Wilson, Mizuno, Cobra... Titleist spíš ne...). Ale pozor, kup si odpouštěcí, tzv. game improvement, ne žádný žiletky! Nepotřebuješ určitě úplnej set, ale určitě je dobrý mít hybrid třeba 4, jedno dřevo 4 nebo 3, Driver s většim loftem aspoň 10,5, železa třeba P-5, nějakou snad wedge a samozřejmě slušnej putter. Jsem přesvědčenej že je to cesta k lepším holím než koupí tzv. full setu... U trenéra je to těžký... vim že všichni od Skopovýho (akademie Skopový v Hodkovičkách) jsou dobrý, ale mám pocit že jsou taky dost drahý... V Holešovicích je velká prodejna (tuším Dělnická ulice, znáte někdo?), kde jsou jak nový hole, tak bazar a ten pán co tam je vypadá, že tomu docela rozumí. Tak možná si zkusím nechat poradit při výběru holí i od něj a poprosím ho, aby mi pomohl se sestavením nějakýho setu, který by odpovídal tomu, co potřebuju. Jinak ty trenéři podle mě obecně nejsou nejlevnější záležitost, ale radši než si zažít špatný návyky a pak se jich kdo ví jak dlouho zbavovat, tak to si ty úvodní lekce draze zaplatím, abych pochytil to správný...když už to začnu, tak ať není nějakej paskvil, tak to já nera.
Locque Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Ten obchod na Dělnický je www.golfarts.cz Osobní zkušenost ale nemám...
parre Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 V Holešovicích je velká prodejna (tuším Dělnická ulice, znáte někdo?), kde jsou jak nový hole, tak bazar a ten pán co tam je vypadá, že tomu docela rozumí. Tak možná si zkusím nechat poradit při výběru holí i od něj a poprosím ho, aby mi pomohl se sestavením nějakýho setu, který by odpovídal tomu, co potřebuju. Jinak ty trenéři podle mě obecně nejsou nejlevnější záležitost, ale radši než si zažít špatný návyky a pak se jich kdo ví jak dlouho zbavovat, tak to si ty úvodní lekce draze zaplatím, abych pochytil to správný...když už to začnu, tak ať není nějakej paskvil, tak to já nera. Ta prodejna i bazar jsou dobrý, navíc v tom patře co je bazar maj outlet se staršíma holema, někdy za fakt dobrý ceny. Ad trenér, s tim naprosto souhlasim, když máš dobře založenej švih na začátku tak je to zásadní výhoda dál...
Vit3k Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Ten obchod na Dělnický je www.golfarts.cz Osobní zkušenost ale nemám... Tak já se potom podělím. Teď jen čemu dát přednost, jestli holím na golf, nebo hodinkám, co mám vyhlídnutý. Ale tak golfová sezona je ještě pořád daleko, že jo? Jinak pro ostatní - za další rady budu rád, aneb víc hlav víc ví, se vší úctou k těm, co už poradili
Locque Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Tak já se potom podělím. Teď jen čemu dát přednost, jestli holím na golf, nebo hodinkám, co mám vyhlídnutý. Ale tak golfová sezona je ještě pořád daleko, že jo? Jinak pro ostatní - za další rady budu rád, aneb víc hlav víc ví, se vší úctou k těm, co už poradili Je to otázka. Jestli dát stejný peníze za kvalitní hraný nebo nový s menším MI. (Ty RAMy nejsou uplně hole z Lidlu ;-) Tehdá jsem k tomu přistupoval i tak, že první hole budu chtít prodat a koupit lepší. Přeci jen hole po prvním majiteli se prodávaj líp, než po xtým... Ale je to na Tobě. Stejně je to celý vo hlavě ;-)
utrejch Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 (upraveno) Stejně je to celý vo hlavě ;-) Jojo, kdyz jsem si vybiral svoje hole, trenerka rikala ze hlavni je, aby se mi libily a ja je mel rad ;-) Upraveno 16. ledna 2012 uživatelem utrejch
Vit3k Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Je to otázka. Jestli dát stejný peníze za kvalitní hraný nebo nový s menším MI. (Ty RAMy nejsou uplně hole z Lidlu ;-) Tehdá jsem k tomu přistupoval i tak, že první hole budu chtít prodat a koupit lepší. Přeci jen hole po prvním majiteli se prodávaj líp, než po xtým... Ale je to na Tobě. Stejně je to celý vo hlavě ;-) Je to otázka, při jejímž řešení bych potřeboval pomoct právě Ok, je to hlavě, to je většina sportů, ale hlavou do těch míčků řezat nebudu! Ale je pravda, že když se tomu budu věnovat víc, časem budu chtít ty začátečnický hole poslat dál a když je budu mít z druhý nebo třetí ruky, to už je můžu rovnou někomu dát. Jenže on ten rozdíl v tom, kolik jakoby budu ve ztrátě v tom případě a kolik v tom druhém, nebude takový...
Locque Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 ...aby se mi libily a ja je mel rad ;-) Tesat do kamene
Locque Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 (upraveno) Je to otázka, při jejímž řešení bych potřeboval pomoct právě Ok, je to hlavě, to je většina sportů, ale hlavou do těch míčků řezat nebudu! Ale je pravda, že když se tomu budu věnovat víc, časem budu chtít ty začátečnický hole poslat dál a když je budu mít z druhý nebo třetí ruky, to už je můžu rovnou někomu dát. Jenže on ten rozdíl v tom, kolik jakoby budu ve ztrátě v tom případě a kolik v tom druhém, nebude takový... Otázka to je, ale čistě pro Tebe: pořiď si to, co Ti bude vyhovovat víc a z čeho budeš mít lepší pocit. Vono je to fakt víceméně totiž jedno... Tenkrát ten nákup starý x nový cenově vycházel cca 1:1. A tu sadu, co jsem koupil za 7.000,- jsem po roce hraní prodal za 5.500,- (ale měl jsem kliku na kupce ;-) EDIT: překlep Upraveno 16. ledna 2012 uživatelem Locque
spiderer Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Vit3k - ono v tomhle se tezce radi, kazdy ma nakup postaveny trosku jinak a podle toho se odviji konecne reseni. Jaky sis zvolil budget na nakup celku? To je podle me nejdulezitejsi cast od ktere se da potom odpichnout a dat nejake konkretni doporuceni.. Nevim jestli jsem to pochopil spravne, predpokladam, ze zelenou kartu nebo zkousku golfove zpusobilosti jeste nemas, nebo ano? Pokud ano, jaky mas HCP? Moje rada bude asi trosku jina a bude popisovat to odkud bych pri vyberu holi zacal ja, kdybych nyni po par zkusenostech zacinal: - Kup si solidni putter, ktery se ti bude libit a kterym se ti bude dobre hrat a nesetri na nem, kdyz se s nim naucis hrat slusne, bude pro tebe mit vetsi prinos nez 250m drive- Kup si kvalitni sand wedge nebo lob wedge a nauc se s ni hrat, jakmile zvladnes velmi dobre hru na greenu a cca 80m od nej, budes mit vyhrano, na tech 80m uz se potom dostanes vylozene cimkoliv, na tomhle vybaveni bych taky nesetril a koupil bych solidni SW + LW, se kteryma se budes citit dobre- Nyni uz mas tri nejdulezitejsi hole na to abys okolo greenu byl v pohode a ten zbytek? Zalezi na financich, ja byvh si vylozene hole pro uplny zacatecniky uz nekoupil, pokud se do toho opres, rychle je prerostes a budes resit nakup v pulce sezony nebo po sezone znovu, sel bych do neceho ala Callaway X22, ktery se daji obcas (pro pravaky) sehnat za dobry penize nebo neco podobnyho, co ti chvilku vydrzi- Dreva? Driver? S tim bych pockal az dobre zmaknes hru zelezy, ja hraju cca rok s kartou a dreva nepouzivam temer vubec, ctyrkou zelezem kdyz se zadari se dostanu s dojezdem na 200-230m a drevem jsem na tom dost podobne a driverem to sice dokazu obcas narvat i o dost dal, ale tech pokusu kolik to stoji je moc Letos uz mozna prijde cas, ale rozhodne bych se drevama nijak nespechal a zacatek bych se vrhnul na hru okolo greenu a ziskani svihu s zelezy, s tim si na HCP 30 vystacis uplne bez problemu a potom uz budes mit predstavu co potbujes dal aby to mohlo fungovat jeste lip. Mozna to jsou rady na nic, tak to kdyztak ignoruj, vychazim ze svych zkusenosti
parre Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Vit3k - ono v tomhle se tezce radi, kazdy ma nakup postaveny trosku jinak a podle toho se odviji konecne reseni. Jaky sis zvolil budget na nakup celku? To je podle me nejdulezitejsi cast od ktere se da potom odpichnout a dat nejake konkretni doporuceni.. Nevim jestli jsem to pochopil spravne, predpokladam, ze zelenou kartu nebo zkousku golfove zpusobilosti jeste nemas, nebo ano? Pokud ano, jaky mas HCP? Moje rada bude asi trosku jina a bude popisovat to odkud bych pri vyberu holi zacal ja, kdybych nyni po par zkusenostech zacinal: - Kup si solidni putter, ktery se ti bude libit a kterym se ti bude dobre hrat a nesetri na nem, kdyz se s nim naucis hrat slusne, bude pro tebe mit vetsi prinos nez 250m drive - Kup si kvalitni sand wedge nebo lob wedge a nauc se s ni hrat, jakmile zvladnes velmi dobre hru na greenu a cca 80m od nej, budes mit vyhrano, na tech 80m uz se potom dostanes vylozene cimkoliv, na tomhle vybaveni bych taky nesetril a koupil bych solidni SW + LW, se kteryma se budes citit dobre - Nyni uz mas tri nejdulezitejsi hole na to abys okolo greenu byl v pohode a ten zbytek? Zalezi na financich, ja byvh si vylozene hole pro uplny zacatecniky uz nekoupil, pokud se do toho opres, rychle je prerostes a budes resit nakup v pulce sezony nebo po sezone znovu, sel bych do neceho ala Callaway X22, ktery se daji obcas (pro pravaky) sehnat za dobry penize nebo neco podobnyho, co ti chvilku vydrzi - Dreva? Driver? S tim bych pockal az dobre zmaknes hru zelezy, ja hraju cca rok s kartou a dreva nepouzivam temer vubec, ctyrkou zelezem kdyz se zadari se dostanu s dojezdem na 200-230m a drevem jsem na tom dost podobne a driverem to sice dokazu obcas narvat i o dost dal, ale tech pokusu kolik to stoji je moc Letos uz mozna prijde cas, ale rozhodne bych se drevama nijak nespechal a zacatek bych se vrhnul na hru okolo greenu a ziskani svihu s zelezy, s tim si na HCP 30 vystacis uplne bez problemu a potom uz budes mit predstavu co potbujes dal aby to mohlo fungovat jeste lip. Mozna to jsou rady na nic, tak to kdyztak ignoruj, vychazim ze svych zkusenosti tak tohle je skvěle napsaný a zformulovaný! Tesat... Je fakt, že já jsem taky první rok odpaloval drivy jen hybridem 5 a dostal jsem se s tim na HCP kolem 30 a až potom jsem začal pokoušet driver... takže hlasuju za tenhle názor...
spiderer Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 tak tohle je skvěle napsaný a zformulovaný! Tesat... Je fakt, že já jsem taky první rok odpaloval drivy jen hybridem 5 a dostal jsem se s tim na HCP kolem 30 a až potom jsem začal pokoušet driver... takže hlasuju za tenhle názor... Me se vzdycky libi ty pohledy, kdyz jdu s nekym cizim do flightu a vsichni zacnou tahat dreva a drivery mezitim co ja se hrabu v zalezech a rikam si jestli 6, 5 nebo 4 - ostatni si rikaji zelezo? Chacha.., vsichni si to odpalime a ja si jdu v klidecku nejdal a na fairway Samozrejme to plati spis u vyssich HCP, borce s HCP 10 uz zelezem na drivu moc casto nedam
Vit3k Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Vit3k - ono v tomhle se tezce radi, kazdy ma nakup postaveny trosku jinak a podle toho se odviji konecne reseni. Jaky sis zvolil budget na nakup celku? To je podle me nejdulezitejsi cast od ktere se da potom odpichnout a dat nejake konkretni doporuceni.. Nevim jestli jsem to pochopil spravne, predpokladam, ze zelenou kartu nebo zkousku golfove zpusobilosti jeste nemas, nebo ano? Pokud ano, jaky mas HCP? Moje rada bude asi trosku jina a bude popisovat to odkud bych pri vyberu holi zacal ja, kdybych nyni po par zkusenostech zacinal: - Kup si solidni putter, ktery se ti bude libit a kterym se ti bude dobre hrat a nesetri na nem, kdyz se s nim naucis hrat slusne, bude pro tebe mit vetsi prinos nez 250m drive - Kup si kvalitni sand wedge nebo lob wedge a nauc se s ni hrat, jakmile zvladnes velmi dobre hru na greenu a cca 80m od nej, budes mit vyhrano, na tech 80m uz se potom dostanes vylozene cimkoliv, na tomhle vybaveni bych taky nesetril a koupil bych solidni SW + LW, se kteryma se budes citit dobre - Nyni uz mas tri nejdulezitejsi hole na to abys okolo greenu byl v pohode a ten zbytek? Zalezi na financich, ja byvh si vylozene hole pro uplny zacatecniky uz nekoupil, pokud se do toho opres, rychle je prerostes a budes resit nakup v pulce sezony nebo po sezone znovu, sel bych do neceho ala Callaway X22, ktery se daji obcas (pro pravaky) sehnat za dobry penize nebo neco podobnyho, co ti chvilku vydrzi - Dreva? Driver? S tim bych pockal az dobre zmaknes hru zelezy, ja hraju cca rok s kartou a dreva nepouzivam temer vubec, ctyrkou zelezem kdyz se zadari se dostanu s dojezdem na 200-230m a drevem jsem na tom dost podobne a driverem to sice dokazu obcas narvat i o dost dal, ale tech pokusu kolik to stoji je moc Letos uz mozna prijde cas, ale rozhodne bych se drevama nijak nespechal a zacatek bych se vrhnul na hru okolo greenu a ziskani svihu s zelezy, s tim si na HCP 30 vystacis uplne bez problemu a potom uz budes mit predstavu co potbujes dal aby to mohlo fungovat jeste lip. Mozna to jsou rady na nic, tak to kdyztak ignoruj, vychazim ze svych zkusenosti Naopak, moc děkuju, považuju to za super názor a hodně mi to toho řeklo. Díky.
tombed Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Me se vzdycky libi ty pohledy, kdyz jdu s nekym cizim do flightu a vsichni zacnou tahat dreva a drivery mezitim co ja se hrabu v zalezech a rikam si jestli 6, 5 nebo 4 - ostatni si rikaji zelezo? Chacha.., vsichni si to odpalime a ja si jdu v klidecku nejdal a na fairway Samozrejme to plati spis u vyssich HCP, borce s HCP 10 uz zelezem na drivu moc casto nedam jenom jsem tady prvně nakouk, abych zjistil, že nerozumím ničemu co zde probíráte,a ke všemu tu Spajdy píše kódovanou řečí, tak jdu radši do jiného vlákna
utrejch Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Me se vzdycky libi ty pohledy, kdyz jdu s nekym cizim do flightu a vsichni zacnou tahat dreva a drivery mezitim co ja se hrabu v zalezech a rikam si jestli 6, 5 nebo 4 - ostatni si rikaji zelezo? Chacha.., vsichni si to odpalime a ja si jdu v klidecku nejdal a na fairway Samozrejme to plati spis u vyssich HCP, borce s HCP 10 uz zelezem na drivu moc casto nedam Hrat jenom hole, ktery umim, by me k smrti nudilo ...
Locque Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 Hrat jenom hole, ktery umim, by me k smrti nudilo ... Přesně To by ve finále stačila sedmička a putter... Nic jinýho vlastně nepotřebuješ. A tak ikdyž mi to nejde, tak mě to pořád nutí si tim driverem plácnout ;-) A hrajeme to pro radost, ne za trest...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se