Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, nedávno jsem na ebay ulovil hodinky Sputnik s družicí místo vteřinovky a se zajímavým zavíráním dýnka na "bajonet". Nakonec jsem zjistil, že to je docela problém, protože hodinky přišly sice jdoucí, ale zavřené tak-tak. Po dotažení nejdou, takže asi došlo někde k nějaké deformaci :-(. Doufám že to dám časem do kupy. Přikládám foto ještě jdoucích hodinek...

post-7013-004350600 1321269128.jpg

post-7013-051001700 1321269165.jpg

Odesláno

moc pěkný!!! přesně ty jsem sháněl, ale nakonec jsem sehnal tyhle...

Jo, jo, po těch jsem také koukal. Ale Rusové za to chtějí na internetu těžký prachy a do terénu poslední dobou moc nechodím, tak musím své touhy redukovat....

Odesláno

sou moc pěkný!vypadaj že sou v hodně slušným stavu,škoda teda že přestali jít,ale třeba budou jen chtít šikovneho hodináře kterej je dá dohromady

Odesláno

Pekná stará klasika :smile_anim: a dobrý názov to má, že sputnik niečo my ten názov pripomína ale neviem.Čo je to za značku?

Odesláno

Už viem čo je to :smile_anim: prvá umelá družica zeme ktorá bola vynesená na obežnú dráhu 1957 :smile_anim:

Návštěvník tolja
Odesláno

Ahoj, nedávno jsem na ebay ulovil hodinky Sputnik s družicí místo vteřinovky a se zajímavým zavíráním dýnka na "bajonet". Nakonec jsem zjistil, že to je docela problém, protože hodinky přišly sice jdoucí, ale zavřené tak-tak. Po dotažení nejdou, takže asi došlo někde k nějaké deformaci :-(. Doufám že to dám časem do kupy. Přikládám foto ještě jdoucích hodinek...

post-7013-004350600 1321269128.jpg

post-7013-051001700 1321269165.jpg

Já to měl s bajonetem takytak. Máš čupr cifr, ale ty ručky budou typu co dům dal, protože Sputnik nemá lumi indexy, tak na co lumi ručky. Ty moje by měly být autentické, ale stav je..no naprd.

post-953-025901400 1322348732.jpg

Odesláno

Hodinky jsou pěkně zachovalé. Podívej se na umístění "packy" vymezovacího kroužku (v červeném kroužku). Je přesně nad setrvačkou. Klidně se může stát, že při dovření víčka se opře a blokuje pohyb setrvačky.

post-967-053902500 1322390211.jpg

Odesláno

Hodinky jsou pěkně zachovalé. Podívej se na umístění "packy" vymezovacího kroužku (v červeném kroužku). Je přesně nad setrvačkou. Klidně se může stát, že při dovření víčka se opře a blokuje pohyb setrvačky.

Jojo, to mě napadlo, ale bohužel to na to nemá vliv, setrvačka je OK. Strojek jsem vyndal z pouzdra a po menší manipulaci se rozešel. Vypadá to spíš, že že ten ciferník je nějak "fest" nandaný a asi se kroutí a brzdí mechanosmus. No. vidím to buď na hodináře, nebo spíše dlouhý zimní večery :-).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...