Jurob Odesláno 15. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2011 Dobrý den všem příznivcům krásných hodinek, potřeboval bych poradit ke bych mohl sehnat strojek do stříbrných hodinek Perfection (mám tedy jen plášť) od firmy Weber&Dubois, LA Chaux-de-Fonds, Švýcarsko, který byla založena, jak jsme snad správně zjistil, 14.10.1892. Plášť hodinek jsem dostal od otce, ten kdysi hodinky od svého dědy. Kdysi v něm byl i strojek, ale před nějakými 40-ti lety dali hodinky do opravy, ale vrátil se už jen plášť. Nevím proč. Je to ale škoda, plášť je moc hezký a rád bych hodinky zprovoznil. Samozřejmě s originál funkčním strojkem. Pokud by mi někdo uměl poradit kde jej sehnat nebo snad přímo nabídnout, mohl bych zaslat další obrázky, případné požadadované rozměry pláště nebo raději osobně přijet. Děkuji
bohus76 Odesláno 15. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2011 (upraveno) Trochu jsem zapátral v historii chronomagu a asi se jedná o tyto hodinky respektive strojek viz toto vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/39259-la-perfection/.Hodil by se alespoň průměr /vnitřní pouzdra/,aby bylo jasné, jak velký strojek hledat.Na začátek bych doporučil pohledat na Aukru či Ebay.Třeba tento by mohl pasovat http://www.ebay.com/itm/Perfection-lever-keywind-set-pocket-watch-movt-repair-/270829241268?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0eae43b4 Edit:doplnění odkazu Upraveno 15. listopadu 2011 uživatelem bohus76
Jurob Odesláno 16. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Dobrý den všem, doplnil jsme ještě jedno foto kde uvádím rozměry pláště pro případnou nabídku strojku. Rozměry jsou orientační, měřil jsem jen pravítkem, ale věřím že je to takto dostatečné. Děkuji
bohus76 Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Dobrý den všem, doplnil jsme ještě jedno foto kde uvádím rozměry pláště pro případnou nabídku strojku. Rozměry jsou orientační, měřil jsem jen pravítkem, ale věřím že je to takto dostatečné. Děkuji Tak jednoduché ta koupě strojku asi nebude,zkusil bych Mechana /hodinářský ateliér Knespl,Majzlík Praha/ a zeptal se jestli nějaký pasující strojek nemá,případně si oběhl nějaké hodinářství v dosahu a zkusil nějaký,co by pasoval.Jinak můžeš něco koupit s nejistým výsledkem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se