Martíšek Odesláno 28. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2011 (upraveno) Před rokem jsem využil upoutávky, která tu byla na eshop BigBrands a objednal si Seiko Sportura Perpetual.Zvažoval jsem totiž již předtím nákup nového spolehlivého chronografu. Po předchozích zkušenostech s mými staršími sbírkovými modely SEIKO 6139 a 6138, s ruskými 3133 a quartzovými Rotax, jsem zvažoval zda-li chci mechanické hodinky, volba padla nakonec na quartzový strojek (slibují výdrž baterie 5 let). Hodinky občas střídám a tyto měly být vždy připravené (samonatahovač nemám). Po shlédnutí nabídky na Big Brands to byla láska na první pohled. Po ročním užívání musím potvrdit, že moje volba byla správná. S hodinkami jsem absolutně spokojen. Oceňuji především pěkný vzhled, přehlednost ciferníků, robustnost hodinek a v neposlední řadě musím i ocenit funkce kalendáře a stopek. Kalendář proto, že odpadly chvíle nejistoty co je za vlastně den (když pracujete na volné noze tak člověk občas ztratí přehled), stopky proto že jdou lehce ovládat a tlačítka jsou konstruovaná tak aby se nedaly nevědomky stisknout (což byl častý nedostatek u Rotaxů). Co mě však opravdu mile překvapilo je robustnost hodinek, při denním nošení se prostě někdy stane že zapomenete na hodinky na ruce a tyto už 3x daly "polibek" kovovému futru, mimo jiné. Vždy se odřel lak na futru a hodinky zůstaly OK. Drobné oděrky na pouzdru pochopitelně jsou. snad jediná věc, která by mohla být lepší je luminofor na ručkách a indexech, tady jsou na tom třeba SEIKO 5 mnohem lépe. Závěrem za sebe konstatuji: vynikající chronograf vhodný pro každodenní nošení, který Vám budfe dělat radost. Upraveno 28. listopadu 2011 uživatelem Martíšek
patriknapr Odesláno 28. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2011 Ahoj, mám dotaz... Jak funguje u Seika alarm (myslím jak se nastavuje, jak zvoni atd.)Jinak sympatické hodinky.
Martíšek Odesláno 28. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2011 Ahoj, je pravda, že ten alarm moc nepoužívám a pro mě je to funkce navíc. Vytáhne se korunka do první pozice a dolním tlačítkem stopek nastavíš požadovanou dobu buzení na 24 hodinové stupnici. Skáče to po minutě, při delším stisku zrychlí. Tím pádem 24 hodinová stupnice neukazuje aktuální čas, ale nastavenou dobu alarmu. Alarm je elektronické pípání po dobu 20 sekund, pokud to stiskem tlačítka nezastavíš dříve. Samotný zvuk je poměrně slabý, ale mám dojem, že mi trochu připomíná rozsahem ultrazvukovou píšťalku na psa. Je prostě dráždivý. Zatím jsem to zkoušel jen jednou a nevzbudilo mě to, asi to chce si na to zvyknout. Jakmile buzení proběhne, tak 24 hodinový číselník pokračuje v normálním chodu. Nejde tedy nastavit pravidelné buzení, ale každé buzení se musí nastavit zvláště. Snad je to vyčerpávající...
patriknapr Odesláno 28. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2011 Super, vyčerpávajíci ))) děkuju
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se