Přejít na obsah

První "vlastní" hodinky do 10t Kč

bovien

Doporučené příspěvky

Odesláno

A přemýšlel jsi o nějakých ruských hodinkách? Ruský sériový strojek podle mě se kvalitou = sériový strojek swismade...Pokud bych hledal mechanické hodinky v dané cenové relaci, zabrouzdal bych v ruských vodách a možná ještě ušetříš...Říká se, že nejkvalitnější ruské hodinky jsou od Poljot International(německá výroba firmy Poljot)..Mrkni i na vlákno o rusech:smile_anim:

O "rusech" jsem přemýšlel krátce a odpověď je rezolutní NE. K Rusku a rusům nemám právě vřelý vztah a než ruské hodinky, to už raději Seika (no flame, please).

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

O těchto vím, ale připadají mi příliš "dámské" - logo a ručky. Jinak se Midu nebráním, ale cenově jsou nové mimo rozpočet. A preferuji nové hodinky.

Nove Mido za super cenu do 10k koupis určitě v Praze ve Vodičkově v tom outletu(mnohokrat jiz zmíněný zde)

Odesláno

Nove Mido za super cenu do 10k koupis určitě v Praze ve Vodičkově v tom outletu(mnohokrat jiz zmíněný zde)

To sice ano, ale jelikož bydlím kousek od Ostravy, je pro mně Praha poměrně daleko.

Tak mě napadá, nevíte někdo o nějakém hodinářství v Ostravě (příp. Karviná, Havířov), kde mají jiný, než klasický sortiment Casio, Citizen, Festina? Vím akorát o tom Planeu (OC Futurum a Avion Shopping park) a DEALu na Masarykáči. Nějaká hodinářství/šperky jsou i v Lasu a Futuru, ale ty nejsou pro mně aktuální. Buď tam mají módní značky (Rodania, Lacoste, Hugo Boss apod) nebo mimo můj cenový limit (třeba Maurice Lacroix) nebo ten klasický sortiment.

Říkám si, že na mně za chvíli budete naštvaní, když vaše nabídky a tipy odmítám jeden po druhém, ale já vždycky hledám hodně dlouho a stejně dlouho se rozmýšlím :9

Odesláno

To sice ano, ale jelikož bydlím kousek od Ostravy, je pro mně Praha poměrně daleko.

Tak si udelej jeden den vylet,prodej i jina hodinarstvi...Chronoshop,Koscom,Dušáka....atd. a třeba tě něco zaujme
Odesláno

Tak si udelej jeden den vylet,prodej i jina hodinarstvi...Chronoshop,Koscom,Dušáka....atd. a třeba tě něco zaujme

To není špatný nápad, ale momentálně ho nevidím jako realizovatelný. Doufal jsem, že i v Ostravě (3.nejv. město republiky) bude slušný výběr. Fakt mne nenapadlo, že kvůli pár tisícovkám budu muset jet přes celou republiku :( Bohužel mi to připadá, že hodinky za 5tKč a víc už jsou tady vnímány jako luxusní a asi je lidi běžně nekupují. Jedině tak si vysvětluju tu slabou nabídku.

Odesláno

Tak do Polska už to nemáš daleko. V Rybniku prodejci jsou a třeba v Těšíně určitě taky. Google Ti pomůže Posted Image

Jinak v Ostravě je v Mariánkách (vedle bývalé notebookové Alfy) obchod hodinky-365.cz. Mají tam teda akorát Seika (ostatní "značky" nepočítám) a skladem jich předpokládám moc mít nebudou, ale náhoda je blbec...

Odesláno

Bohužel když má někdo 5 tisíc na hodinky tak si z 95% koupí právě ty Hugo Boss, Lacoste apod.

Pravda, pravda. Pět tisíc je pro spoustu lidí pořád hodně peněz za hodinky.

Tak do Polska už to nemáš daleko. V Rybniku prodejci jsou a třeba v Těšíně určitě taky. Google Ti pomůže Posted Image

Jinak v Ostravě je v Mariánkách (vedle bývalé notebookové Alfy) obchod hodinky-365.cz. Mají tam teda akorát Seika (ostatní "značky" nepočítám) a skladem jich předpokládám moc mít nebudou, ale náhoda je blbec...

Tohle mě kupodivu nenapadlo, určitě kouknu.

Odesláno

Bohužel když má někdo 5 tisíc na hodinky tak si z 95% koupí právě ty Hugo Boss, Lacoste apod.

řekl bych že těch zbývajících 5 % naštěstí navštěvuje tohle forum :rolleyes:

omlouvám se za plevel....

Odesláno

Tak nakonec to vypadá, že budu muset navýšit rozpočet, protože do původních 10t Kč jsou buď hodinky, které se mi nelíbí, nebo se mi líbí, ale nesedí velikost :( Zatím mám užší výběr na Cover M3, Atlantic Skipper nebo Certiny (pravděpodobně DS-1 nebo DS Podium). Všechny ale vyjdou i při nákupu z Polska přibližně na 11-12t Kč (kromě Cover, které jsme na netu nikde nesehnal). Teď je ještě všechny vyzkoušet na ruce a rozhodnout se. Táhne mě to k těm Coverům, přestože vzhledově můžou někomu připadat spíš jako fashion hodinky, ale sedí perfektně, splňují všechna má kritéria a navíc firma není příliš známá ani rozšířená, takže je nebude mít každý druhý.

Dnes mě ale ještě napadlo - už na začátku tohoto vlákna jsem psal, že se mi líbí Panerai Luminor, ale jejich cena je už daleko za hranicí, kde jsem ochoten momentálně jít. Dnes jsem však v jiném vlákně narazil na Seiko Brightz SAGL005, které jsou designově podobné, nicméně už se nevyrábí a jejich cena je přes 1000USD. Nevíte někdo o nějakých vzhledově podobných hodinkách do 500 EUR za nové? Kritéria, která zůstávají jsou: automaty, průhledné dýnko, safír, WR >= 50M. Kritérium, u něhož bych byl ochoten slevit, pokud by se mi opravdu líbily je švýcarský strojek - šel bych i do japonce. Nevíte někdo o něčem takovém?

Odesláno

Tak nakonec to vypadá, že budu muset navýšit rozpočet, protože do původních 10t Kč jsou buď hodinky, které se mi nelíbí, nebo se mi líbí, ale nesedí velikost :( Zatím mám užší výběr na Cover M3, Atlantic Skipper nebo Certiny (pravděpodobně DS-1 nebo DS Podium). Všechny ale vyjdou i při nákupu z Polska přibližně na 11-12t Kč (kromě Cover, které jsme na netu nikde nesehnal). Teď je ještě všechny vyzkoušet na ruce a rozhodnout se. Táhne mě to k těm Coverům, přestože vzhledově můžou někomu připadat spíš jako fashion hodinky, ale sedí perfektně, splňují všechna má kritéria a navíc firma není příliš známá ani rozšířená, takže je nebude mít každý druhý.

Dnes mě ale ještě napadlo - už na začátku tohoto vlákna jsem psal, že se mi líbí Panerai Luminor, ale jejich cena je už daleko za hranicí, kde jsem ochoten momentálně jít. Dnes jsem však v jiném vlákně narazil na Seiko Brightz SAGL005, které jsou designově podobné, nicméně už se nevyrábí a jejich cena je přes 1000USD. Nevíte někdo o nějakých vzhledově podobných hodinkách do 500 EUR za nové? Kritéria, která zůstávají jsou: automaty, průhledné dýnko, safír, WR >= 50M. Kritérium, u něhož bych byl ochoten slevit, pokud by se mi opravdu líbily je švýcarský strojek - šel bych i do japonce. Nevíte někdo o něčem takovém?

Zapomněl jsem jedno důležité kritérium a to je velikost hodinek - průměr pouzdra by měl být ideálně 38-39mm, v krajním případě 40mm.

Odesláno

Taky právě hledám. Pokud navyšuješ cenovou hranici, zkus kouknout např. na Epos. Model 3411 mi přijde takový elegantně-sportovní. Průměr 39mm, ale nemá průhledné dýnko...

Posted Image

Odesláno

Taky právě hledám. Pokud navyšuješ cenovou hranici, zkus kouknout např. na Epos. Model 3411 mi přijde takový elegantně-sportovní. Průměr 39mm, ale nemá průhledné dýnko...

Díky moc za zmínku o téhle značce, kterou jsem zatím při výběru nějak minul, a která mi teď pěkně zamíchala kartama. Ten model, co jsi sem dal je nejlevnější model jejich nabídky a u nás stojí rovných 13t Kč, verze na tahu pak rovných 15 a třeba tahle je moc pěkná

Posted Image

Na první pohled mi ta inspirace pilotkama s typickýma seiko ručičkama přišla podivná, ale čím déle na to koukám, tím více se mi to líbí. Mít průhledné dýnko, staly by se velmi horkým kandidátem. Ještě o chlup víc se mi pak líbí tento model (link na verzi ve vyšším rozlišení pro lepší detily)

Posted Image

WR je sice jen 50M, což je nejspíš dáno šroubovacím dýnkem, ale jinak splňují všechny mé požadavky. Teda až na cenu, která je u nás 19500 Kč, na tahu pak 21500 Kč :( To už je opravdu hodně a tak vysoko nechci jít. Jedině, kdyby na ně byla někde dobrá akce, byl bych ochoten jít do 15ti, ale víc opravdu ne. Líbí se mi sice hodně, ale přeci jen ne za každou cenu. To už bych byl za chvíli u Freelancera od Raymonda Weila nebo ještě dál :sad01_anim:

Překvapilo mně, že jsem v Polsku, UK ani IT nenašel nižší ceny, než jaké jsou na hodinky Epos v ceníku oficiálního zastoupení v ČR (www.epos-czech.cz).

Odesláno

Mít průhledné dýnko, staly by se velmi horkým kandidátem.

Dneska jsem si Epos 3411 s modrym cifernikem a cernym kozenym paskem zkousel. Vypadaji zajimave, hodinar mi je doporucoval jako kvalitni praci a velmi dobry pomer cena vykon. Navic maji maly pruhled v dynku a signovanou korunku. Snad alespon trochu napovi nasledujici obrazek, co jsem nasel na webu.

Posted Image

Odesláno

Dneska jsem si Epos 3411 s modrym cifernikem a cernym kozenym paskem zkousel. Vypadaji zajimave, hodinar mi je doporucoval jako kvalitni praci a velmi dobry pomer cena vykon. Navic maji maly pruhled v dynku a signovanou korunku. Snad alespon trochu napovi nasledujici obrazek, co jsem nasel na webu.

Díky. Můžu se zeptat, kde jsi na ně koukal a za kolik byly? Mně se přeci jen trochu víc líbí model 3409 (má více zdobený ciferník, který mi u modelu 3411 přijde trochu prázdný) a dnes jsem posílal dotaz na možnou slevu ofic. zasoupení pro ČR, tak uvidím, co odpoví. Za 20t Kč bych do nich nešel, i když to jsou asi první hodinky za ten měsíc, co vybírám, u kterých manželka řekla, že jsou hezké :D Někdy je ofic, dovozce ochoten dát hodinky "bez maloobchodní marže" cca 25% a to už by pak stálo za zvážení. Samozřejmě bych je pak ještě musel někde vidět naživo, což bude asi další problém.

Zítra jdu vyzkoušet finální trojku (Cover, Atlantic, Certina) a uvidím.

Netušíte, jestli se dá na Eposy kouknout někde v Ostravě a okolí, případně za hranicema v Polsku (Rybnik, Csieszyn)? Ofic. prodejci jsou jen Praha a Plzeň :(

Odesláno

Díky. Můžu se zeptat, kde jsi na ně koukal a za kolik byly? Mně se přeci jen trochu víc líbí model 3409 (má více zdobený ciferník, který mi u modelu 3411 přijde trochu prázdný) a dnes jsem posílal dotaz na možnou slevu ofic. zasoupení pro ČR, tak uvidím, co odpoví. Za 20t Kč bych do nich nešel, i když to jsou asi první hodinky za ten měsíc, co vybírám, u kterých manželka řekla, že jsou hezké :D Někdy je ofic, dovozce ochoten dát hodinky "bez maloobchodní marže" cca 25% a to už by pak stálo za zvážení. Samozřejmě bych je pak ještě musel někde vidět naživo, což bude asi další problém.

Zítra jdu vyzkoušet finální trojku (Cover, Atlantic, Certina) a uvidím.

Netušíte, jestli se dá na Eposy kouknout někde v Ostravě a okolí, případně za hranicema v Polsku (Rybnik, Csieszyn)? Ofic. prodejci jsou jen Praha a Plzeň :(

Zkoušel jsem si je v Hodinářství Martin Brož v Praze (http://www.leteckehodinky.cz/clanky/O_nas.html), měl je za katalogovou cenu 13000Kč.

Na nákup v zahraničí bych si možná dal pozor, viz. text na stránkách Eposu: If you buy EPOS watches on the internet, please be aware that warranty can only be granted in the country of origin (i.e. the country where the watch has been sold).

Pokud budeš mít nějaké informace ohledně možné slevy, dej mi prosím vědět. Uvažuju o koupi Eposů. Díky moc.

Odesláno

Zkoušel jsem si je v Hodinářství Martin Brož v Praze (http://www.leteckeho...anky/O_nas.html), měl je za katalogovou cenu 13000Kč.

Na nákup v zahraničí bych si možná dal pozor, viz. text na stránkách Eposu: If you buy EPOS watches on the internet, please be aware that warranty can only be granted in the country of origin (i.e. the country where the watch has been sold).

Pokud budeš mít nějaké informace ohledně možné slevy, dej mi prosím vědět. Uvažuju o koupi Eposů. Díky moc.

Takže postupně:

Cena - je zajímavé, že cena hodinek této značky je v různých zemích stejná, nejspíše se jedná o cenovou strategii výrobce, aby nedocházelo ke konkurenci mezi obchody.

Nákup ze zahraničí - o tom jsem ani neuvažoval, viz poznámka k ceně výše. Spíš jsem uvažoval zajet se na ně podívat do Polska, pokud by je někde blízko měli, protože to mám blíže než do Prahy nebo Plzně.

Sleva - na můj dotaz ohledně možné slevy na model 3409 jsem dostal následující odpověď:

"Vazeny pane,

dekuji za Vas zajem o hodinky Epos. Pri prodeji pres internet poskytujeme slevu 15%, hodinky posilame bud dobirkou (postovne neuctujeme) nebo ihned po platbe prijate na ucet. Co se tyce prumeru hodinek - Epos uvadi prumer bez zapocitani korunky. Pokud byste o hodinky mel zajem, napiste mi, prosim, co nejdrive - zaradila bych je dodatecne do objednavky, kterou jsem posilala do Eposu v pondeli. Aktualne je v Cechach pouze model s modrym cifernikem (u prodejce v Praze), stribrny je prodany.

S pozdravem, M.Jezkova "

Jelikož se ani s tou slevou nedostanu pod 15t Kč, nejspíš nechám epos na jindy.

Odesláno

Tak jsem byl včera vyzkoušet Certiny DS Podium a na ruce sedí perfektně, ale nesedí mi moc vzhled :( Jelikož v Avion Shopping parku v Ostravě mají na většinu hodinek slevu 30% - na Atlantic 40%) jedu dneska nakonec koupit ty Covery, akorát se pořád nějak nemůžu rozhodnout, jestli bílý nebo černý cifr. Bílý mají jen na kůži, takže bych asi musel dokoupit tah, se kterým vypadají trochu líp, ale jinak zase ten bílý cifr vypadá trochu elegantněji a hodí se více ke košilím, než ten černý. Při tom jsem celou dobu koukal po černých :( Ach jo, co byste mi poradili? Bílý je elegantnější, ale zase působí trochu jednodušeji. Těžké to dilema.:crying_anim:

A jěště fotka obou variant - omluvte kvalitu fotky z mobilu.

Posted Image

Jen pro informaci, na kůži stojí nějak 11500Kč, na tahu 12500Kč. S aktuální slevou to vychází na pěkných 8-9000Kč. Za hodinky s etou 2824-2, safírem a WR100m je to myslím hodně dobrá cena.

Odesláno

Tak hodinky už jsou doma a nakonec jsou to ty Covery s černým cifrem a na tahu. Byl jsem už rozhodnutý pro ten bílý cifr, ale jak jsem je viděl, začalo to ve mně zase hlodat. Sice mají na silném světle o dost lepší čitelnost, než ty černé, ale ciferník působí tak trochu "papírově", neměli je na tahu, takže jedině tah doobjednat ze Švýcar a čekat 4-6 týdnů, a navíc jsem při podrobném prohlížení objevil vryp na lunetě u sklíčka, což rozhodlo a odnesl jsem si nakonec ty černé. Zatím spokojenost. Až je nafotím, dám je do chlubícího vlákna.

Tímto moc děkuji všem za podněty v celé této diskuzi.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...