Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poraďte kde si nechat nabrousit můj oblíbený japonský kapesní nožík?

Ostří v klidu 15cm a celkem 33cm:D

Díkes

post-20025-065441500 1325857108.jpg

post-20025-078886800 1325857120.jpg

Odesláno

Na co brousit? Takovýmhle nesmyslně velkým krámem každýho umlátíš. Kecám, sám mám jeden právě na břiše :) A k tomu v kapse decentnější kudličku pro běžné použití bez strašení okolí.

Brousím obvykle doma v kuchyni, http://www.mehr-als-werkzeug.de/category/Banksteine-3594_4934.htm. Nauč se to na něčem ještě malinko levnějším, než je CS a budeš soběstačný, nezávislý, free a cool.

Pokud se Ti do toho nechce, zkus

VINOHRADSKÉ NOŽÍŘSTVÍ, Vinohradská 139, Praha 3, Tel: 222 716 141.

Chlapík/pan vedoucí je tam už léta stejný (pokud se poslední měsíce nic nezměnilo) a své věci rozumí.

Ale někdo bude mít určitě lepší typ, než na anonymní odevzdávání nože přes obchod.

A kdybych někomu připadal moc cool, nemůžu za to, musí mě dohnat ten, komu případně připadám.

http://www.pivovarkout.cz/

:D

Odesláno

nauč se to doma, na oscilce to fakt zvládne každý, dám ti klidně odkaz na jednoho výrobce kde tě to bude stát 200kč a bdueš mít vystaráno jak na cold steel tak na kuchynáky. Kdybych měl běhat jen s každým zavírákem k broušení někam do města tak bych asi radši koupil novej. Natož kuchynáky atd.

Odesláno

No, asi mate pravdu, taky bych si to brouseni radeji delal sam, ale mozna sem se bal a mozna to byla i lenost, proc sem hledal brusice nozu

Takze bych upravil dotaz, co doporucite jako funkcni a jednoduchy postup na brouseni, mam takovy ten koleckovy, co byl i za totace, akorad od zwillingu, ale nevyhovuje mi

Diky

Odesláno

No, asi mate pravdu, taky bych si to brouseni radeji delal sam, ale mozna sem se bal a mozna to byla i lenost, proc sem hledal brusice nozu

Takze bych upravil dotaz, co doporucite jako funkcni a jednoduchy postup na brouseni, mam takovy ten koleckovy, co byl i za totace, akorad od zwillingu, ale nevyhovuje mi

Diky

Po vyzkouseni Lanskeho, Spyderca, ruznych motorizovanych udelatek (uplne k nicemu) jsem dospel k nazoru, ze nejlepsi je VELKY brusny kamen (dva - hruby a jemny) a trocha cviku. Kazdy nuz je jiny a podle me ma svou dusi. Pro me je brouseni noze soucast prijemneho pocitu jeho vlastneni a pouzivani;)

Na ty kolecka rovnou zapomen - nuz nebrousi ale odiraji, tim akorat paradne znicis ostri. Co se tyce ocilek je treba rozlisit dva druhy - jeden brousi (odebira material - pokud to chces zkusit tak doporucuju diamant) a druhy pouze rovna ostri - klasicka ocilka. Rovnat ostri doporucuji casto, u kuchynskeho pred kazdym pouzitim - nuz pak dlouho vydrzi krasne ostry a neni treba ho tak casto brousit...

Odesláno

Diky

Postupu je plný internet, nechám na tobě jaký zkusíš, asi bych vynechal kameny, je to nejtěžší a je to trochu o šikovnosti, aspoň mě to tak příjde Takže to jen kdyby se ti prostě chtělo to učit. Dá se bez toho obejít.

Já jsem přešel na oscilku, odsud http://www.knife.cz/default.aspx?tabid=53&g=posts&m=341570#341570

a jsem spokojen. Díky youtube jsem to natrénoval na levném kuchynáku během cca. 10min. A potom už pohoda a začal jsem brousit i nože na kterých mě záleželo, a to nejsem nějak extra šikovný, ale ten pohyb s oscilkou zvládne fakt každý. Všechny zavíráky co jsem měl nebo mám od té doby holí.

Potom se to ještě včera probíralo i zde, http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/12388-spydercolansky-cim-brousite-svoje-noze/page__st__60

Odesláno

Diky kluci za rady, to jsem fakt netusil ze ja budu nekdy brousit svoje noze ocilkou :smile_anim:

No co, naucil jsem se i jine veci :)

Jen k ocilkam, jaky si mam koupit, je potreba to prizpusobit oceli na nozi? Asi to ani nezjisim :o

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...