boo-beek Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Dělám v IT cca 30 let a víc než cena mě zajímá servisní záruka. V dnešní době je pro mě zajímavá pouze jediná záruka - oprava druhý pracovní den v místě které určím. V cenách kolem 10 tisíc, to je vždy sázka do loterie a je lepší si o něco připlatit za kvalitu, jinak to bude mizérie. Nj, ale u NTB za 10K proste next-business-day zaruka s opravou na miste nebude Nicmene - vidim to dost podobne, akorat mozna mene prisne - v prve rade je dulezite, aby u notebooku byla minimalne moznost rozsireni zaruky s opravou nasledujici pracovni den u klienta, jeji realna pritomnost nebo bezpritomnost je pak otazka rozpoctu Duvod je pomerne jednoduchy - vyrobce proste takovymu notebooku veri o neco vic, precijen i na te zaruce chce vydelavat
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Já jsem jí měl právě na tom svým Dellu a byl jsem moc spokojenej to je fakt. Jednou mi nešla mechanika, přijeli, vyměnili a potom myslím blbla klávesnice, a taky výměna, vše v naprostým pořádku.
Návštěvník Kamil Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 ... a poridit Lenovo ThinkPad Edge nebo HP Probook. To byl muj finalni vyber a rozhodla vlastne blbost - umisteni klavesy CTRL.
boo-beek Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Kamile, rozumim Ted mam Lenovo asi dva mesice, uz jsem si zvykl, ale byl to boj. Kazdopadne za ten zbytek mi to stalo - sehnal jsem NOS Lenovo X61, prcek s displejem 4:3!!! Kazdopadne se to da prohodit v BIOSu, takze velka pakarna to neni.Ja bych z tehle dvojky volil Lenovo, z jednoho prosteho duvodu - jako jedini maji realne vyuzitelne mSata, takze si muzes pridat druhy SSD disk, coz je podle me genialni - male SSD na system a treba pracovni dokumenty a normalni disk na "kraviny," genialni! Akorat tuhle vec neumi prodat, zabari.
Quido Morava Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Dík za názor, ale dovolím si nesouhlasit. Sám mám asi tři možná čtyři roky starý Dell Inspiron a stačí mi na úplně všechno, včetně HD videa. A dnešní notebooky jsou i v téhle cenové hladině líp vybavené, viz ten HP co postoval Kamil. Pokud na tom sestřenice nebude sřihat HD videa v AVCHD (což nebude), tak nepotřebuje NTB za víc jak 10 max těch 12K. chytil ses jedne veci, ale vetsinou to pouzijes v kombinaci... a jeste jinak - ten tvuj Dell urcite stal minimalne jednou tolik a urcite nemas na nem Win7 atp... nejde jen o procesor a velikost HDD - jde o rychlost na sbernici a radicich atd atd. celá ta konfigurace Dellu je mnohem lepe odladena nez nejaka skladacka z Asusu... lepsi vybava parametricky jeste neznamena, ze je to dobre postavene... proc asi potom vsechny nove ntb nestoji tech 10k...?
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Lenovo X61 bych bral taky. A to s tím SSD diskem jsem nevěděl, dík za osvětu.
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 chytil ses jedne veci, ale vetsinou to pouzijes v kombinaci... a jeste jinak - ten tvuj Dell urcite stal minimalne jednou tolik a urcite nemas na nem Win7 atp... nejde jen o procesor a velikost HDD - jde o rychlost na sbernici a radicich atd atd. celá ta konfigurace Dellu je mnohem lepe odladena nez nejaka skladacka z Asusu... lepsi vybava parametricky jeste neznamena, ze je to dobre postavene... proc asi potom vsechny nove ntb nestoji tech 10k...? Win 7 na něm mám, myslím že dle testů jsou stejně nebo míň náročné než Xpčka. Ano, stál jednou tolik, ale to stáli před čtyřmi lety všechny notebooky. S tím odladěním souhlasím. Ta poslední otázka je myslím zbytečná.
Joe Lemonade Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Taky něco přihodím. Mým parametrem většinou je, aby přístroj hned po zakoupení nebyl zastaralý. Sice to v této cenové relaci moc nejde, ale zkusil jsem vybrat následující lenovo: Lenovo IDEAPADG570 - i3 sandy bridge, dedikovaná grafika, lesklý displej(to se v této cenové relaci bohužel musí oželit), 4gb ram, bez OSMyslím, že by měl na normální práci, surfování a nějaká ta multimédia úplně v pohodě vystačovat..
Quido Morava Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Win 7 na něm mám, myslím že dle testů jsou stejně nebo míň náročné než Xpčka. Ano, stál jednou tolik, ale to stáli před čtyřmi lety všechny notebooky. S tím odladěním souhlasím. Ta poslední otázka je myslím zbytečná. no tak úplně to není - Win7 umí lépe využívat technologie, umí lépe využít větší paměti, 64bitové procesory atp, ale nedá se říct, že jsou méně náročné - to rozhodně ne... trošku si i zapochybuju s těmi W7 před 4 roky - byly uvolněny v říjnu 2009, pokud jsi mezitím netunoval ;-) nemůžeš předpokládat, že za 4 roky bude za 1/2 ceny ntb na stejném reálném výkonu - při měření v testech "snad" ano, ale ne při reálném použití, jelikož i aplikace jsou stále náročnější ... nicméně, k tématu - jestli chceš opravdu poradit, ne se přít o technické podrobnosti, pak zopakuju jen, co jsem psal, že za sebe takové lowendy, jako jsi uvedl bych nedoporučil... kolem 20k si dnes můžeš pořídit opravdu slušný ntb i s care pack 3y-7/24 nebo NBD on site, kolem 10k nebo do 10k nikoliv... něco jiného je, že si ho stejně koupíš, a něco jiného je doporučit, jelikož v této cenové hladině je větší pravděpodobnost nepovedených kousků co do poruchovosti, tak i co do nevhodné konstrukce... howhg
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 trošku si i zapochybuju s těmi W7 před 4 roky - byly uvolněny v říjnu 2009, pokud jsi mezitím netunoval ;-) Měl jsem tam defaultně Visty, upgradoval jsem na W7. Nikde jsem nepsal že tam byli od začátku. Dík za názor, ale napsat že si mám koupit ntb za 20k když se ptám na ntb to 10k mi opravdu moc nepomůže.
Joe Lemonade Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Lenovo IDEAPADG570 - i3 sandy bridge, dedikovaná grafika, lesklý displej(to se v této cenové relaci bohužel musí oželit), 4gb ram, bez OSMyslím, že by měl na normální práci, surfování a nějaká ta multimédia úplně v pohodě vystačovat.. A mimochodem G570 s i5 je o 160Kč dražší...
Quido Morava Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Jo. A obe G570 maji pomaly disk;) souhlas - a poměrně dost topí, jinak ujde - sice jsme už nad 10k ale budiž... osobně bych do něj ale nešel... to quaero: to je fakt, ale začal jsi sám srovnávat zcela jinou třídu a argumentovat tím - tak sorry, asi ti tedy nepomůžu, je to fakt jen názor...
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 to je fakt, ale začal jsi sám srovnávat zcela jinou třídu a argumentovat tím - tak sorry, asi ti tedy nepomůžu, je to fakt jen názor... Jakou zcela jinou třídu? Ničím takovým jsem neargumentoval. Mám obyč. Dell Inspiron 6400 s 2GB ram a stačí mi na všechno. Specifikace např. zde: http://dell.katalognotebooku.cz/notebook/dell-inspiron-6400/
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Zpět k tématu: pánové který z těch co jste mi doporučovali nejmíň topí? Jde mi hlavně o tu hlučnost aby mu furt nejel větrák...
Joe Lemonade Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 No, hlučnost.. Kamarád má thinkpad edge 13,3", který podle mě taky občas hučí. Ale to bude asi tím, že jsem zhýčkaný tichem při práci s macbookem. Takže to nic strašného nebude. Tak v tom případě je pro mě vítěz tento ThinkPad Edge E525.
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Hmm, ten nevypadá zle! A koukám že má i matný displej!
tyfo Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Klidne jdi do Lenovo IdeaPad B570e nebo stejny s win pokud je potrebujes a na vetsinu prace to bude naprosto v pohode, v cene cca 9 litru asi nema konkurenci, procesoru ani grafiky by jsem se nebal. Nebo priplat na 12,5 a jdi do i3 2333M ne bo do te starsi i5 (je rok stara ledasco neumi)
Quido Morava Odesláno 17. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Jakou zcela jinou třídu? Ničím takovým jsem neargumentoval. Mám obyč. Dell Inspiron 6400 s 2GB ram a stačí mi na všechno. Specifikace např. zde: http://dell.katalogn...-inspiron-6400/ ano - je to jiná třída, platí to v té době, kdy se pořizoval... no a třídu nědělají, jak jsem už uvedl, jen parametry, ale taky provedení a zázemí... nechápu o co ti jde - když ti stačí na W7 4 roky stará plečka s 2G ram, tak kup něco podobného ve frcu za 1-2k a ještě ti zbyde na hadraplán
quaero Odesláno 17. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2012 Hele, když nemáš co říct k tématu tak radši nepřispívej. Dík.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.