remus Odesláno 15. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2012 Ahojte, po nejakom roku a pol mi už začína špina na mojom náramku trochu vadiť. Nerobím s hodinkami nič extrémne, nekopem s nimi v záhrade, ale pot a nejaká špina sa za ten čas už usadili na náramku a vytvára to takú čiernu špinu na tých malých dielikoch náramku, takže sa to nedá len handričkou otrieť.Rozmýšlam ako to dať dole.Niekde na nete som čítal, že dosť pomáha na hodinku namočiť hodinky aj s náramkom do mydlovej vody, špina zmäkne a očistiť to ultra-soft zubnou kefkou.Myslíte že to mydlo hodinkám neublíži ? Normálne si umývam s nimi ruky, nič sa im nestalo, ale je to iné ako keď budú vo vode a ešte mydlovej namočené a ponorené hodinu vkuse.Môže sa im niečo stať ? Hrozí poškodenie ? Resp. ako najlepšie očistiť náramok ? Máme doma aj ultrazvukovú vaničku. Najprv som to chcel dať do nej. Ale bojím sa, že ultra zvuk, teda drobné mechanické vlnenie by "rozladilo" a rozhádzalo drobnú techniku vnútri hodiniek. Náramok sa mi nechce sundávať z hodiniek. Taktiež sa bojím že tým pohybom ultrazvuku by voda natiekla do hodiniek. Aké sú vaše skúsenosti ?
remus Odesláno 15. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2012 Na obrázku je vidno akú špinu mám na mysli.
323GT Odesláno 15. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2012 Pokud máš k dispozici ultrazvuk, tak ten odvede nejlepší práci. Ovšem bude třeba čistit samotný tah. Rozhodně ne pouzdro s kalibrem uvnitř. Pokud nic jiného (u qaurtzových hodinek asi ne), tak riskuješ zatečení vody dovnitř pouzdra. No, a pokud se ti nechce tah sundávat, tak by to měl vyřešit měkký zubní kartáček s vlažnou mýdlovou vodou. A ani nebude třeba hodinky hodinu máchat v té mýdlové vodě. Vyčistit, pořádně opláchnout, osušit a hotovo.
remus Odesláno 15. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2012 Tak som ich umyl kefkou a mydlovou vodou a kefkou. Vyzerajú pekne. Ešte počkám kým uschnú
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se