tic-tac Odesláno 16. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2012 (upraveno) O víkendu jsme zjistili, že se dědovi válejí v šuplíku staré Zenithky po pradědovi. Táta mi je třesoucí se rukou nafotil a poslal. Pomůže mi někdo s předběžnou identifikací? Lepší fotky zatím nemám.Nejsem v ČR a tak nemám možnost je dát otevřít a poslat fotku mechaniky - to udělám až v létě po návratu domů.Jediné co víme, že byly koupeny cca koncem 1930s a černá barva na ciferníku není původní - praděda si je nechal přebarvit kvůli slabšímu zraku.Chci je opravit a příležitostně nosit a kromě rodinné historie, bych rád věděl i příběh firemní. Kolega nadšenec poznamenal, že některé modely Longines Spirit, jako by jim z oka vypadly... Pokud mi někdo poradí dobrý a cenově přijatelný servis v Praze - budu moc rád. Děkuji Upraveno 16. ledna 2012 uživatelem tic-tac
kerob Odesláno 21. února 2012 Nahlásit Odesláno 21. února 2012 O víkendu jsme zjistili, že se dědovi válejí v šuplíku staré Zenithky po pradědovi. Táta mi je třesoucí se rukou nafotil a poslal. Pomůže mi někdo s předběžnou identifikací? Lepší fotky zatím nemám. Nejsem v ČR a tak nemám možnost je dát otevřít a poslat fotku mechaniky - to udělám až v létě po návratu domů. Jediné co víme, že byly koupeny cca koncem 1930s a černá barva na ciferníku není původní - praděda si je nechal přebarvit kvůli slabšímu zraku. Chci je opravit a příležitostně nosit a kromě rodinné historie, bych rád věděl i příběh firemní. Kolega nadšenec poznamenal, že některé modely Longines Spirit, jako by jim z oka vypadly... Pokud mi někdo poradí dobrý a cenově přijatelný servis v Praze - budu moc rád. Děkuji podivej se na sekci servis opravy, je tam dost doporucenych solidnich hodinaru,jde o to,aby se jim chtelo,stary jsou liny nebo vrcej (mam takovou zkusenost) mladi nemaji zasoby ND,nejhorsi kombinace je mlada majitelka,ktera tomu nerozumi a vzadu uvrcenej nas...... hodinar,kterej by nejradeji cistil hodinky ultrazvukem
tic-tac Odesláno 11. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 11. února 2014 Zdravím, po velmi dlouhé době se mi na nakonec pradědovy hodinky dostaly do ruky a co nevidět půjdou na renovaci.Mám ale trochu problém. Opět jsem se nechal navnadit fotografiemi a když jsem je uviděl v reálu, tak mne lehounce zaskočila jejich velikost nebo spíše malost. Pro ilustraci dávám pár fotek a srovnání s mými hodinkami na každý den PO 45.5... ŠÍřka bez korunky je 32mm, a řemínek chtějí max. 17 mm široký nebo spíše úzký. Vintage hodinek mám hodně , ale takhle malé ani jedny. Mohl by mi někdo poradit nějaký řemen, který by aspoň trochu opticky zvětšil? Takový ten pilotní, co jde i pod hodinky?Děkuji za pochopení mého zklamání a případné tipy.
malymarek Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 zdravím, proč zklamání, v takovém stavu jich najdeš jako šafránu, naprosto parádní hodinky a 32 mm je prostě tehdejší standard :-)jsou opravdu parádní
Rodkopf Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 Přesně jak říkáš, ten "letecký" s koženou podložkou a prošíváním, nějak doladit barevně, aby je opticky zvětšil.
michalval Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 Gratuluju. Myslím, že na místě je spíš radost. Vypadají skvěle.
Kid_A Odesláno 11. února 2014 Nahlásit Odesláno 11. února 2014 budou dobrý. pánové knespl a majzlík si je vezmou do parády a budou luxusní
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se