Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

O víkendu jsme zjistili, že se dědovi válejí v šuplíku staré Zenithky po pradědovi. Táta mi je třesoucí se rukou nafotil a poslal. Pomůže mi někdo s předběžnou identifikací? Lepší fotky zatím nemám.

Nejsem v ČR a tak nemám možnost je dát otevřít a poslat fotku mechaniky - to udělám až v létě po návratu domů.

Jediné co víme, že byly koupeny cca koncem 1930s a černá barva na ciferníku není původní - praděda si je nechal přebarvit kvůli slabšímu zraku.

Chci je opravit a příležitostně nosit a kromě rodinné historie, bych rád věděl i příběh firemní.

Kolega nadšenec poznamenal, že některé modely Longines Spirit, jako by jim z oka vypadly...

Pokud mi někdo poradí dobrý a cenově přijatelný servis v Praze - budu moc rád.

Děkuji

post-21151-005547300 1326718529.jpg

post-21151-049004600 1326718539.jpg

post-21151-080748000 1326718546.jpg

Upraveno uživatelem tic-tac
  • po měsíci...
Odesláno

O víkendu jsme zjistili, že se dědovi válejí v šuplíku staré Zenithky po pradědovi. Táta mi je třesoucí se rukou nafotil a poslal. Pomůže mi někdo s předběžnou identifikací? Lepší fotky zatím nemám.

Nejsem v ČR a tak nemám možnost je dát otevřít a poslat fotku mechaniky - to udělám až v létě po návratu domů.

Jediné co víme, že byly koupeny cca koncem 1930s a černá barva na ciferníku není původní - praděda si je nechal přebarvit kvůli slabšímu zraku.

Chci je opravit a příležitostně nosit a kromě rodinné historie, bych rád věděl i příběh firemní.

Kolega nadšenec poznamenal, že některé modely Longines Spirit, jako by jim z oka vypadly...

Pokud mi někdo poradí dobrý a cenově přijatelný servis v Praze - budu moc rád.

Děkuji

podivej se na sekci servis opravy, je tam dost doporucenych solidnich hodinaru,jde o to,aby se jim chtelo,stary jsou liny nebo vrcej (mam takovou zkusenost) mladi nemaji zasoby ND,nejhorsi kombinace je mlada majitelka,ktera tomu nerozumi a vzadu uvrcenej nas...... hodinar,kterej by nejradeji cistil hodinky ultrazvukem

• Po roku...
Odesláno

Zdravím, 

po velmi dlouhé době se mi na nakonec pradědovy hodinky dostaly do ruky a co nevidět půjdou na renovaci.

Mám ale trochu problém. Opět jsem se nechal navnadit fotografiemi a když jsem je uviděl v reálu, tak mne lehounce :eek:  zaskočila jejich velikost nebo spíše malost. Pro ilustraci dávám pár fotek a srovnání s mými hodinkami na každý den PO 45.5... 

ŠÍřka bez korunky je 32mm, a řemínek chtějí max. 17 mm široký nebo spíše úzký. Vintage hodinek mám hodně , ale takhle malé ani jedny. 

Mohl by mi někdo poradit nějaký řemen, který by aspoň trochu opticky zvětšil? Takový ten pilotní, co jde i pod hodinky?

Děkuji za pochopení mého zklamání a případné tipy.

post-21151-0-03293000-1392148851_thumb.jpg

post-21151-0-70358500-1392148862_thumb.jpg

post-21151-0-87727800-1392148879_thumb.jpg

post-21151-0-89987800-1392148891_thumb.jpg

Odesláno

zdravím, proč zklamání, v takovém stavu jich najdeš jako šafránu, naprosto parádní hodinky a 32 mm je prostě tehdejší standard :-)

jsou opravdu parádní

Odesláno

Přesně jak říkáš, ten "letecký" s koženou podložkou a prošíváním, nějak doladit barevně, aby je opticky zvětšil.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...