Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přesvědčil jsi mě, že jsi nejen nadprůměrný šikula, ale navíc jsi dokázal z jednoho z nejnudnějších modelů Prim udělat velmi zajímavý kousek. :notworthy:

Gratuluji ti.

Dakujem velmi pekne :D Je to najnudnejsi model ? ta oranzova sekundova rucicka je celkom hrava :D som velmi rad, ze sa ti to tiez paci

nice!!! :clap:

Dikes Janko ! :)

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Blahopřeji, z původního průměrného modelu jsi vytvořil hodinky, které mají pořádný říz :-) Působí až magicky přitažlivě.

Dakujem ! :) Naozaj ma to velmi tesi, ze sa tolkym moja praca paci.

Odesláno

Ahoj, musím také reagovat. Ty hodinky se ti podařilo neuvěřitelně zvednout!! Něco takového by se mi také líbilo Posted Image

Odesláno

Ahoj, musím také reagovat. Ty hodinky se ti podařilo neuvěřitelně zvednout!! Něco takového by se mi také líbilo Posted Image

Dakujem, som velmi rad, ze sa Ti to paci :)

Mě se výsledek líbí. Autor má můj respekt.

Dakujem Cody :)

Tak, a teď jsem zvědavej, co provedeš s těma druhýma :whistle:

Tak s tymi 50 rocnymi, co maju cifernik totalne zniceny (logo odlupnute, indexy takisto) , jedine servis strojceka alebo posluzi na nahradne diele (cely strojcek bol totalne zaserkany olejom, but padli do oleja alebo neviema ko sa tam take mnozstvo oleja mohlo dostat), kedze mam aj 40 rocne PRIM Diplomat, ktore si chcem opravit. Na Diplomatky kupim aj zafirove sklicko asi, uvidim este.

Odesláno

Caute vsetci,

Pri jednej navsteve starych rodicov z maminej strany, som sa spytal, ci nemaju nejake stare hodinky, ktore nepouzivaju.

Babka pohotovo isla do skrine a vytahovala velke mnozstvo malych zenskych manualnych hodiniek az pokym nevytiahla jedny 30 rocne Prim s modrym cifernikom a druhe 50 rocne Prim.

Posted Image

S modrym cifernikom boli funkcne, celkom zachovale (20 rokov sedeli v supliku) a druhe Prim, uz toho dost zazili a podla vsetkeho aj namocenie do oleja (nechcite vediet co som nasiel dnu)..

Spytal som sa, ci si ich mozem zobrat, samozrejme som slubil, ze ich nepredam, tie hodinky maju nieco do seba.

Pri jednej praci na inych hodinkach, sa mi zvysil Tritec BG-W9 Superluminova (Aqua farba) a bola mi skoda, to vyhodit (pri cene 1g za 70?), tak som narychlo rozobral Modre Prim, ze si ich Vylepsim a pridam im Moderny vzhlad. Tieto hodinky bol najprv troska problem rozobrat, kedze hodinky sa najprv vlozili do puzdra, a potom sa uzavreli z hora, takze som musel dat dole najprv sklicko aby som dokazal dat von cifernik s pohybom.

Samozrejme, bol to dobry cas, aby som danu konstrukciu vycistil v ultrazvukovej cisticke a takisto aby som si aspon trocha vylestil konstrukciu od skriabancov s cape cod cloth.

Posted Image

Posted Image

Sklicko sa mi zlado byt malo vyrazne, a vzdy ma fascinovali stare Rolex s ultra vysokym plexi sklickom :)

Posted Image

Kedze som mal v mojich nahradnych dieloch daake zafirove sklicka, a medzi nim aj jeden Clark Tall Crystal, ktory tam sedi ako uliaty ! :)

Posted Image

Navyse, tym ze je take vysoke, bude zvacsanie na datumovke naozaj super. Teraz uz len poskladat nase nasvietene rucicky a cifernik naspat na pohyb.

Posted Image

Posted Image

nasvietene cele rucicky vyzeraju naozaj zaujimavo :)

Cas skontrolovat pohyb, na timegraphery, v akom je stave za tych 30 rokov bez servisu.

Posted Image

Tak to ma podrz ! Neskutocne ! Iba 6 sekund za den plus :) je sice chyba bitia okolo 1,8, ale drzi to naozaj stabilny cas :) Popravde, mozno tento rok spravim aj servis strojceka, kedze mi uz prisiel aj synteticky olej na hodinky. Na tento pokus posluzia druhe PRIM hodinky hore ;)

Posted Image

Zreguloval som pohyb na troch poziciach, s tym , ked ich budem mat v tejto polohe , tak nech to mal cim blizsie k nule. S vysledkom som spokojny, po tyzdni, hodinky maju odchylku +5 Sekund, co je super (priblizne +1 sekunda za den).

Vsetko poskladat, posledna kontrola aby nebol ziaden prach na ciferniku na sklicku , zatlacit a hotovka :)

Posted Image

Vycerpal som povoleny pocet obrazkov, tak V dalsom Prispevku Pridam dalsie foto, konecneho kusku a aj s remienkom :)

Nevěřil bych, že lze takto skvěle nanést lumi ručně, bravo! Musíš mít opravdu pevnou ruku, být Tebou, zkusím střílení, budeš mistr světa :)
Odesláno (upraveno)

Fotky dobrý, sklo dobrý, všechno super. Ty Primky teď vypadají jako nějaký starý tool potápky :)

Dakujem NightinGale ! :)Som rad, ze sa ti to paci. Mozno ich spravim aj vodotesne, preco nie ? :D

Musim povedat, ze inspiracia boli aj tieto rolex :D

Posted Image

Nevěřil bych, že lze takto skvěle nanést lumi ručně, bravo! Musíš mít opravdu pevnou ruku, být Tebou, zkusím střílení, budeš mistr světa :)

Dakujem :) Tak mne sa ruky ako ianc dost trasu, ale daak som si nato zvykol ked pracujem :) napr, moj otec nechape, ako ja mozem robit hodinara.. ale da sa to :) a v strielani, ako teeneger som hraval profesionalne 3D strielacky, narodne sutaze a tak. Kto vie ako by mi mi to islo s ozajstnou zbranou. Ale myslim si, ze hodinarstvo a kulturistika, mi ako hobby uplne stacia :D (viac by som toho uz financne nezvladal)

Upraveno uživatelem 1KeNnY1
Odesláno

Dakujem NightinGale ! :)Som rad, ze sa ti to paci. Mozno ich spravim aj vodotesne, preco nie ? :D

Musim povedat, ze inspiracia boli aj tieto rolex :D

Posted Image

Dakujem :) Tak mne sa ruky ako ianc dost trasu, ale daak som si nato zvykol ked pracujem :) napr, moj otec nechape, ako ja mozem robit hodinara.. ale da sa to :) a v strielani, ako teeneger som hraval profesionalne 3D strielacky, narodne sutaze a tak. Kto vie ako by mi mi to islo s ozajstnou zbranou. Ale myslim si, ze hodinarstvo a kulturistika, mi ako hobby uplne stacia :D (viac by som toho uz financne nezvladal)

Ty voe, kulturista-hodinář, tak to je mazec :-D Dneska jsem zkoušel nanášet lumi tím olejáčkem, jde to bezvadně, že mě to sakra nenapadlo dřív, fakt dobrej nápad. Jen mě štvě, že večer při týhle práci pod lupou si člověk nemůže dát ani malýho panáka, teda aspoň já ne, jinak výsledek za nic nestojí. Ale na Tebe stejně nemám, měl bys zkusit být neurochirurg, nebo tak něco, zjevně Ti šikovnost a trpělivost nechybí :-)
Odesláno

hodinky pěkné a co se týká těch rýsovacích per, podívej na tyto odkazy:

http://www.penpv.cz/e-shop/shop.php?tree=Prav%EDtka%20a%20r%FDsovac%ED%20pot%F8eby

http://simunkova.cz/katalog/technicka-rysovaci-pera-684

s centrografem jsem se něco načmáral a za ty peníze bych mu dal šanci.

Řekl bych, že lumi barva je na pero na tuš dost hustá a obsahuje i celkem velké částečky pigmentu, takže se to nejspíš ucpe, ale za pokus to možná stojí
  • po měsících...
Odesláno

Troska maly UPDATE :)

O sklicko sa mi podarilo zavadit a odfajcil som ho :D a jak padlo na zem, tak sa troska zo spodu oluplo, doslova ulomilo, tak som o tu ulomenu cast musel prebrusit, asi 2 mm z vysky dat dole. Medzi tym, ako som mal dole slicko, som dal este jednu vrstvu Superluminovi BG-W9, pretoze vtedy ta jedna bola moc tenka. Teraz to je ŽIARIČ :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ty voe, kulturista-hodinář, tak to je mazec :-D Dneska jsem zkoušel nanášet lumi tím olejáčkem, jde to bezvadně, že mě to sakra nenapadlo dřív, fakt dobrej nápad. Jen mě štvě, že večer při týhle práci pod lupou si člověk nemůže dát ani malýho panáka, teda aspoň já ne, jinak výsledek za nic nestojí. Ale na Tebe stejně nemám, měl bys zkusit být neurochirurg, nebo tak něco, zjevně Ti šikovnost a trpělivost nechybí :-)

no to je :D a este som elekro analytik v zamestanni :D mne sa trasu celkom dost ruky, ale snazim sa to ovladat , hlavne som sa zapotil pri tychto Primkach, ked nechces aby si tukol niekde mimo :) ale dakujem Ti velmi pekne, za tieto slova, potesi to, ked sa ludom paci moja robota :) Nemas zaco za typ, ja to tiez som sa len docital na inych forach , ako sa to robi :)

Úžasná proměna, klobouk dolů....

Dakujem Ti, velmi som rad , ze sa ti to paci :)

hodinky pěkné a co se týká těch rýsovacích per, podívej na tyto odkazy:

http://www.penpv.cz/...%ED%20pot%F8eby

http://simunkova.cz/...sovaci-pera-684

s centrografem jsem se něco načmáral a za ty peníze bych mu dal šanci.

Dakujem TI, rozmyslali sme na rysovace pera, ale ta "tuba" je proste velmi mala. Vyskusam tetovacie ihly, musim konecne naist financie na ten kompresor, lebo zatial kupujem len dalsie a dalsie naradia :D ale aspon uz mozem robit teraz konecne aj vodne skusky do 3 BAR.

Řekl bych, že lumi barva je na pero na tuš dost hustá a obsahuje i celkem velké částečky pigmentu, takže se to nejspíš ucpe, ale za pokus to možná stojí

Presne toto, treba nieco ine. Ja som nasiel daake stranky ohladom tychto pier, a je to naozaj zaujimave ako funguju, doslova dnu je akoby taky maly "vrtak" po ktorej drahe postupne lezie dolu lumi mix.

Odesláno

ty jo, zírám, co se dá udělat....

vdaka :D mam plan z nich udelat daake potapky s novym puzdrem a korunkou :) ale to az ked sa budem maximalne nudit

Dalo by se ještě prozradit, kde se dá ta tvoje barva koupit?

TRITEC Superluminovu led tak nepredavaju hocikomu. Ja som osobne musel doslova "žobrať" nech mi to predaju, kedze oni by najradsej predavali len velkovyrobcom hodiniek.

Lacnejsia alternativa, asi max o 20% slabsia svietivost by bol w@tchlume material, kde sa da kupit aj binder - viazac, do ktoreho sa nasype prasok a hlavne je to o 70% lacnejsie ako je TRITEC.

tu je link na ich stranku, beru paypal a posielaju zo Singapuru. Sam som odnich nakupoval ked som zacinal. Maju dobry zakaznicky servis, a pre vracajucich sa zakaznikov, vzdy nieco prihodia navyse :)

TU je ten link, ak by to adminom vadilo, kludne ho mozete vymazat potom.

http://www.watchlume.net/

Odesláno

Sledujem toto zaujímavé vlákno premeny, a keďže som nikdy s lumi farbami nerobil, nedá mi sa nespýtať:

1.Ako presne si určíš výšku naneseného lumi náteru, aby nevadila pri pohybe ručičiek? V galérii z tvojho odkazu na watchlume.net, vidno teda riadne vrstvy :) Je mi jasné, že medzery medzi ručičkami sa dajú odmerať, ale potom keď ich dáš dole.

2. Je v prípade zlého nanesenia problém to zmáznuť? Nemyslím ani za čerstva, ale v pripade, keď s odstupom času zistíš, že by to šlo lepšie. Dá sa zatvrdnutá vrstva v pohode strhnúť, alebo nutné brúsiť?

Odesláno

Sledujem toto zaujímavé vlákno premeny, a keďže som nikdy s lumi farbami nerobil, nedá mi sa nespýtať:

1.Ako presne si určíš výšku naneseného lumi náteru, aby nevadila pri pohybe ručičiek? V galérii z tvojho odkazu na watchlume.net, vidno teda riadne vrstvy :) Je mi jasné, že medzery medzi ručičkami sa dajú odmerať, ale potom keď ich dáš dole.

2. Je v prípade zlého nanesenia problém to zmáznuť? Nemyslím ani za čerstva, ale v pripade, keď s odstupom času zistíš, že by to šlo lepšie. Dá sa zatvrdnutá vrstva v pohode strhnúť, alebo nutné brúsiť?

1. Kedze sa to asi tyka ruciciek tak pri tychto hodinkach to bol problem, kedze ien rucicky maju presne vymedzene medzery medzi rucickami a tu to bolo jednoducho skoro na sebe, vrstva moze byt do toho pol milimetra, treba to kontrolovat a testovat ci sa rucicky nechytaju, avsak ked su tie rucicky leskle, velmi lahko sa poskriabu, takze nato treba proste ziskat prax. Vsrstva na ciferniku moze maximalne vadit minutovej rucicky, ale jednoducho plati, tak ako napr. u hodiniek Lumtec, cim viacej vrstiev, tym silnejsie to svieti. A potom uz je na uzivatelovi ci chce mat krasne ploche indexy alebo chce tam mat vystupenu gulatu plochu :)

2. V pripade zleho nanesenia je dobre to upravit hned, predtym ako to zaschne, ked zistis odstupom casu, tak vzdy by sa to mohlo dat sparatkom doslova strhnut , ale riskujes poskodenie cifernika, ked su indexy ktore sa daju dat dole z cifernika, tak tie indexi je najlepsie namocit do riedidla a riedidlo urobi svoje. pravidlo plati, snazis sa spravit relume na prvy krat a spravne, ako to potom opravovat a riskovat poskodenie.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...