Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Sakra ty se tvářej dost dobře.....kde jsi je objevil?? Orientek jsem měl na ruce hodně, ale buď jsem na ně neviděl,protože tam byl samej malej ciferníček a nebo byly moc hranatý na úzkém tahu, ....ale tyhle jsou přesně podle představ.

Oželel bych i těch WR100. I když mi říkal známej že byl s "padesátkama ve 40 metrech a hodinky jdou do dnes......, ale radši bych je asi sundaval. Prosím, kde je najdu???? Díky ...začínám už zase věřit. Honza

zvláštní - dvě podmínky nejsopu splněny a ty to kvituješ...?

a co tyto? Mám je 5 let, dělám v nich naprosto všechno, taky je nesundávám z ruky (až donedávna, kdy jsem poněkud konvertoval k automatům), baterka těch pět let stále původní, odchylka +3s/ rok, WR100, system DS, ocel, safír s AR, krásně padnou na ruku, nejsou vysoké, můžou být případně i k obleku - prostě univerzál jak má být. Dají se sehnat i levněji, než zde.

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno

zvláštní - dvě podmínky nejsopu splněny a ty to kvituješ...?

a co tyto? Mám je 5 let, dělám v nich naprosto všechno, taky je nesundávám z ruky (až donedávna, kdy jsem poněkud konvertoval k automatům), baterka těch pět let stále původní, odchylka +3s/ rok, WR100, system DS, ocel, safír s AR, krásně padnou na ruku, nejsou vysoké, můžou být případně i k obleku - prostě univerzál jak má být. Dají se sehnat i levněji, než zde.

Ty Certiny jsou taky moc pěkné.....která druhá podmínka kromě WR??

Já snad nakonec budu vybírat a nebudu se moc rozhodnout :) :)

Odesláno

že jsi nepřispěchal dřív :whistle:

no to víš, nemůžu tu být pořád a číst fšechno...

:angel:

ale jinak, ať si vybere co mu hoví, já jen že tam byly podmínky ocelový (přechodový) tah a WR100 - proti Orientům ani půl slova

:guitar:

Odesláno

no to víš, nemůžu tu být pořád a číst fšechno...

:angel:

ale jinak, ať si vybere co mu hoví, já jen že tam byly podmínky ocelový (přechodový) tah a WR100 - proti Orientům ani půl slova

:guitar:

To Orientky nejsou ocelový??? Sory já jsem starší člověk, do nás hustili jen ruštinu...anglicky neumím, tak jsem tam přečet jen co mi došlo :)

Odesláno (upraveno)

Ty Certiny jsou taky moc pěkné.....která druhá podmínka kromě WR??

Já snad nakonec budu vybírat a nebudu se moc rozhodnout :) :)

tím líp, že si mlůžeš vybrat...

napsal jsem zde, protože je to orpavdu o zkušenost s konkrétním typem, taky jsem vybíral tehdy s podobnými podmínkami, a ještě jsem chtěl naopak titan, jelikož je podstatně lehčí, ale nakonec jsem ustoupil na ocel

nechci nikoho nikam tlacit, tak jen to co vnimam ja:

dělal jsem s nima divy - nejdříve jsem si je zapomněl sundat při sekání dřeva, ale vydržely, pak jsem stavěl barák (ne sám) a celou dobu na ruce, všechny sporty (kolo, VHT, lyže, plavání, raftinng atp.) - pořád na ruce... taky nosím trvale brýle, ale na ně vidím i bez nich, i v noci; sklo je dneska jako netknuté, pouzdro a tah pochopitelně s milonem vlasovek a pár škrápanci, ale na eleganci a hlavně na funkci jim nic neubralo

:rolleyes:

Odesláno (upraveno)

To Orientky nejsou ocelový??? Sory já jsem starší člověk, do nás hustili jen ruštinu...anglicky neumím, tak jsem tam přečet jen co mi došlo :)

no už nic - myslel jsem tah - ale koukal jsem přitom na ty Timexy :sleeping_03anim:

Odesláno

Ještě mi prosím poraďte co znamenají udávané rozměry...je to rozměr samotného ciferníku, nebo celého pouzdra?? Pokud pouzdra, tak jak je to s tím přechodem ???když je přechod součást pouzdra, tak rozměr je udávanej i s tím přechodem??

Nerad bych aby byly o moc menší než ty moje staré . Díky za pomoc a omlouvám se za asi neodborné názvy.

Odesláno (upraveno)

Ještě mi prosím poraďte co znamenají udávané rozměry...je to rozměr samotného ciferníku, nebo celého pouzdra?? Pokud pouzdra, tak jak je to s tím přechodem ???když je přechod součást pouzdra, tak rozměr je udávanej i s tím přechodem??

Nerad bych aby byly o moc menší než ty moje staré . Díky za pomoc a omlouvám se za asi neodborné názvy.

jak kdy - pokud není vyloženě uvedeno, mohou být rozměry zavádějící - lépe vidět naživo...

a pro nás slepce je rozhodující spíše velikost ciferníku, než celkový rozměr, ale ten se málokdy uvádí - a ještě podstatnější, než samotná velikost, je jeho přehlednost (jak správně píšeš v úvodu), čím míň nápisů a ozdůbek, tím lépa... pro mne je např. lépe čitelný tmavý ciferník se světlými rafičkami, než naopak, naprostá nečitelnost je pro mne na šedém nebo kovově se tvářícím ciferníku...

ber to všechno jako subjektivní postřehy, nikoli návod

(jaké jsi měl ty staré?)

Odesláno

tím líp, že si mlůžeš vybrat...

napsal jsem zde, protože je to orpavdu o zkušenost s konkrétním typem, taky jsem vybíral tehdy s podobnými podmínkami, a ještě jsem chtěl naopak titan, jelikož je podstatně lehčí, ale nakonec jsem ustoupil na ocel

nechci nikoho nikam tlacit, tak jen to co vnimam ja:

dělal jsem s nima divy - nejdříve jsem si je zapomněl sundat při sekání dřeva, ale vydržely, pak jsem stavěl barák (ne sám) a celou dobu na ruce, všechny sporty (kolo, VHT, lyže, plavání, raftinng atp.) - pořád na ruce... taky nosím trvale brýle, ale na ně vidím i bez nich, i v noci; sklo je dneska jako netknuté, pouzdro a tah pochopitelně s milonem vlasovek a pár škrápanci, ale na eleganci a hlavně na funkci jim nic neubralo

Tak zrovna tak se chovám k hodinkám i já....vůbec je nesundavám, jen když lezu do vany, abych se umyl i pod nima. Co jsi myslel tím, že se nechaj sehnat i levnějc .....myslíš vyzkoušet tady v obchodě a objednat z venku??

Odesláno (upraveno)

Tak zrovna tak se chovám k hodinkám i já....vůbec je nesundavám, jen když lezu do vany, abych se umyl i pod nima. Co jsi myslel tím, že se nechaj sehnat i levnějc .....myslíš vyzkoušet tady v obchodě a objednat z venku??

tak nějak, ale i u nás se dají sehnat levnějc, než z toho odkazu - tam je katalogová cena... na internetu nebo u různých menších hodinářů, kteří mají zájem prodat, je seženeš myslím hravě pod 8 tisíc, u hodinek se nesmíš bát smlouvat

ty Certiny nejsou nijak závratně velké - pokud jde o rozměr, tak ti můžu doma ty své změřit, ať si to porovnáš, ale jak jsem řekl, nějaký ten milimetr není vždy rozhodující...

no, to už je na tobě

Odesláno

No obvykle se uvádí velikost pouzdra, tedy u odelníkových šířka x výška. U tohoto modelu je to otázka. Na tom linku, co dal Quido Morava je možnost zadat dotaz na produkt. Zeptej se jich na rozměry sklíčka, to je v tvém případu nejjednodušší cesta, jak porovnat velikost se stávajícími.

Odesláno

Certina uvádí 35,4 x 33,4

Orient 36 x 37

Moje staré jsou 38 široké a vysoké 47 měřeno s náběhem, nebo 38 bez náběhu.....teď jen vedět jak to měřejí oni.

Jak je prosím s tím typem Orientek??? To je tady neseženu???

Odesláno

Certina uvádí 35,4 x 33,4

Orient 36 x 37

Moje staré jsou 38 široké a vysoké 47 měřeno s náběhem, nebo 38 bez náběhu.....teď jen vedět jak to měřejí oni.

Jak je prosím s tím typem Orientek??? To je tady neseženu???

hlavně porovnávej ciferníky - ty Oreintky vypadají kapku větší, celkem se mi líbí, ale zaase tam vidím plno rušivých ozdůbek, taky nevím, jak jsou Orienty odolné

pokud nezapomenu vyfotím ty certiny naživo a prověřím rozměry, pak už je vše na tobě

...,tobě to musí hovět

Odesláno

Poslal jsem dotaz na velikost sklíčka prodejci....jak mi poradil funf5

Orientky automaty jsem měl před těmahle a taky supr, kdybych je neupálil autobaterií i s rukou, jak píšu výše, tak věřím, že je mám dodnes.

Odesláno

Pánové pro dnešek se musím odpojit, ale ráno hned přispěchám.

Zatím vedou Orientky....budou asi o malinko větší, než Certiny...uvidíme.

Vraby- prosím jak je to s těma Orientkama??? Tento typ se sem nedováží ??? Podle fotky to vypadá, že bych na ně mohl vidět, ale potřeboval bych si je dát na ruku.

Děkuji všem za pomoc. Honza.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...