Kreuzdorf Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Musím se pochlubit dvěma novými PSII přírůstky. První jsou zmiňované letecké 422 od člena Manty. Tím díky za bezvadný a rychlý obchod. Druhé jsou bastl z velmi zachovaných oranžových humbert (pouzdro, vteřinovka a stroj) a černých PSII (cifr s krásně zažloutlou lumi a ručky). Nakonec jsem nechal i černý armovací kroužek z Humbert, protože se nějak opticky cifr zvětšil a výsledek je docela zajímavý řekl bych. Ještě lehký tuning doplněním lumi na pozici 12 na lunetě. No a teď k těm leteckým, rád bych udělal malou anketu, co s nima dál. Byl jsem už rozhodnutý udělat renovaci v Eltonu, vlastně jen pozdro a korunka, vše ostatní zachovat, jenže když je dám na ruku a vidím to pouzdro "prožrané od potu pilotů na stráži vysoké modré zdi proti imperialistickým štváčům" a mám pocit, že výměnou pouzdra se tahle magie rozplyne. Udělat nějakou složeninu s původním zachovalejším chromovaným PSII pouzdrem rozhodně nechci, když už renovace, tak jí chci "přiznat". Ještě je možné udělat jeden kompromis, uložit všechny původní díly, popsat je a zaarchivovat pro případný návrat do původního stavu a nosit nové nerezové pouzdro. Hodinky mám na občasné nošení, nikoliv někam do vitríny. Tak co myslíte? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Honza.manta Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Musím se pochlubit dvěma novými PSII přírůstky. První jsou zmiňované letecké 422 od člena Manty. Tím díky za bezvadný a rychlý obchod. Nechci Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ale já je měl za 442. Taktéž díky za rychlý obchod.
Kreuzdorf Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Nechci Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ale já je měl za 442. Taktéž díky za rychlý obchod. Sorry sakra, já na ně pořád koukám jen z druhý strany
mischa Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 No, hodinky jsou od toho, aby se nosily. Nejsou v tak super stavu, aby jich na nošení bylo škoda a zase nejsou tak jetý, aby byla ostuda vzít je na ruku. Každou renovací přicházíš o to kouzlo původnosti a taky o dost peněz, za které bys mohl koupit třeba ještě jeden kus leteckých, jeden nosit a ten lepší schovat. Já mám renovované Igeny a na ruce mě vůbec netěší, oproti těm v původním stavu, kdy u všech kousků slimtám blahem, když jsou na ruce.. Ale to je jen můj názor. A bastly, to je věc vkusu, mám jich také dost a když jsem je zbastlil ze svého pohledu dobže, tak je také rád nosím.
Kreuzdorf Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 No, hodinky jsou od toho, aby se nosily. Nejsou v tak super stavu, aby jich na nošení bylo škoda a zase nejsou tak jetý, aby byla ostuda vzít je na ruku. Každou renovací přicházíš o to kouzlo původnosti a taky o dost peněz, za které bys mohl koupit třeba ještě jeden kus leteckých, jeden nosit a ten lepší schovat. Já mám renovované Igeny a na ruce mě vůbec netěší, oproti těm v původním stavu, kdy u všech kousků slimtám blahem, když jsou na ruce.. Ale to je jen můj názor. A bastly, to je věc vkusu, mám jich také dost a když jsem je zbastlil ze svého pohledu dobže, tak je také rád nosím. Díky za názor, sakra něco na tom bude. Mám Igeny po renovaci i bez a taky radši nosím ty původní. Naštěstí renovace PSII není tak drahá jako IGENů, mám cukání nakonec "zrenovovat" třeba ty černé
JR_2010 Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Zajímavá luneta na těch PSII, to je lumi nebo jen puntík?
Kreuzdorf Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Zajímavá luneta na těch PSII, to je lumi nebo jen puntík? To je lumi, vím že zatím úplně nesedí odstín, ale zkusím s tím ještě něco udělat. Báječně to v noci pomáhá zorientovat se na cifru když je nahmatám někde u postele.
JR_2010 Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 To je lumi, vím že zatím úplně nesedí odstín, ale zkusím s tím ještě něco udělat. Báječně to v noci pomáhá zorientovat se na cifru když je nahmatám někde u postele. Tak to Ty sám jo? Tak to vezmi pěkně dokola, potom ještě indexy a ručky a pak se koukej pochlubit. Já si snad taky koupím pastelky...
Kreuzdorf Odesláno 24. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Tak to Ty sám jo? Tak to vezmi pěkně dokola, potom ještě indexy a ručky a pak se koukej pochlubit. Já si snad taky koupím pastelky... Máš svítící pastelky...? Ona to zas taková p...l nebyla, dremel a vrták 1mm, trefit se pod lupou do středu toho trojuhelníku a pak do tý díry nanést lumi.
JR_2010 Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Máš svítící pastelky...? Ona to zas taková p...l nebyla, dremel a vrták 1mm, trefit se pod lupou do středu toho trojuhelníku a pak do tý díry nanést lumi. No, to mi nemusíš vykládat, je mi to úplně jasný, jestli to tak nevyznělo, tak věř, že jsem ti složil poklonu...
Kreuzdorf Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Nechci Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ale já je měl za 442. Taktéž díky za rychlý obchod. Sakra chlape, teď na denním světle koukám, že je zevnitř na skle otisk prstu. Abych Tě nezaložil někam do daktyloskopické databáze No nic, tak je večer budu muset rozhodit, až tolik autentické zas být nemusí
Kreuzdorf Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 No, to mi nemusíš vykládat, je mi to úplně jasný, jestli to tak nevyznělo, tak věř, že jsem ti složil poklonu... V pohodě, já jen že to není nějaká tečka pastelkou, ale normální hodinářská lumi barva, jen budu muset sehnat přírodní, nebo žlutou, tahle prostě nesedí a štve mě to...
JR_2010 Odesláno 25. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 V pohodě, já jen že to není nějaká tečka pastelkou, ale normální hodinářská lumi barva, jen budu muset sehnat přírodní, nebo žlutou, tahle prostě nesedí a štve mě to... Jen bych se trochu bál, že ta luneta v tom zeslabení praskne, možná by to chtělo něčím podlepit
Honza.manta Odesláno 25. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Sakra chlape, teď na denním světle koukám, že je zevnitř na skle otisk prstu. Abych Tě nezaložil někam do daktyloskopické databáze No nic, tak je večer budu muset rozhodit, až tolik autentické zas být nemusí Nemusí. Byl uvolněný čep rotoru samonátahu - měnil jsem můstek samonátahu. Ale že bych osahával sklíčko se nepamatuju, já to po sobě většinou čistím. Chybička se vloudí, tak si mne holt musíš z toho sklíčka vypucovat ty.
Kreuzdorf Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Jen bych se trochu bál, že ta luneta v tom zeslabení praskne, možná by to chtělo něčím podlepit Nemusíš se bát, drží v pohodě a jde s ní i otáčet. I když je to ta z Parexa a bylo třeba jí nejdřív zevnitř olíznout něčím ostým a máznout silikonovým olejem, jinak bych jí na hodinky vůbec nedostal. Taky není třeba jí provrtat celou, stačí důlek. Ale vrták max. 1mm, spíš 0,8mm.
Kreuzdorf Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Nemusí. Byl uvolněný čep rotoru samonátahu - měnil jsem můstek samonátahu. Ale že bych osahával sklíčko se nepamatuju, já to po sobě většinou čistím. Chybička se vloudí, tak si mne holt musíš z toho sklíčka vypucovat ty. JJ, v pohodě Já to úplně nenávidím, když složím hodinky a druhý den zjistím, že je na cifru chlup, nebo nějaký zrnko prachu. Ale horší je, když mi takhle předá hodiny hodinář, to se můžu vzteknout. Mimochodem, co používáš na čištění skla zevnitř před zavřením? Mě se nejvíc osvědčily takový ty ubrousky na brýle a samozřejmě balónek na vyfoukání cifru a pouzdra.
Honza.manta Odesláno 25. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 (upraveno) Já používám takový ty hadříky na čištění optiky/brýlí(bývá to přibalené v pouzdru na brýle), no a pak mám stlačený vzduch ve spreji a tím to vyfoukám. Složím, jdu si to vyfotit a při úpravě fotky v počítači najdu nějakej bordel zevnitř na sklíčku - to se tam musí generovat samo. Upraveno 25. ledna 2012 uživatelem Honza.manta
Kreuzdorf Odesláno 25. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Já používám takový ty hadříky na čištění optiky/brýlí(bývá to přibalené v pouzdru na brýle), no a pak mám stlačený vzduch ve spreji a tím to vyfoukám. Složím, jdu si to vyfotit a při úpravě fotky v počítači najdu nějakej bordel zevnitř na sklíčku - to se tam musí generovat samo. Jednou jsem zkoušel takovou tou modelářskou fixírkou přestříknout cifr, výsledek úplně báječný, jenže...během chvilky se na cifru začal usazovat prach, pyl, nebo co to bylo. Normálně si toho nevšimneš, ale na cifru pod lupou je to samozřejmě vidět perfektně. Předělával jsem to 3x, až jsem to nakonec po nastříkaní hned překlopil skleněným zvonem a pak už to bylo v pohodě. Člověk se až diví, co všechno lítá v luftu a to bydlím mimo město. Asi je to nějakej Murphyho zákon, že každý hodinky po složení je potřeba rozebrat ještě minimálně jednou
Kreuzdorf Odesláno 4. února 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2012 Já používám takový ty hadříky na čištění optiky/brýlí(bývá to přibalené v pouzdru na brýle), no a pak mám stlačený vzduch ve spreji a tím to vyfoukám. Složím, jdu si to vyfotit a při úpravě fotky v počítači najdu nějakej bordel zevnitř na sklíčku - to se tam musí generovat samo. Tak už dorazilo nerezové pouzdro z Eltonu. Je fakt nádherný, ale nakonec to dopadlo takhle. Letecké zůstanou v původním stavu a pouzdro jsem použil na tenhle PSII bastl. Myslím, že výsledek je celkem "nositelný" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Honza.manta Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Odesláno 4. února 2012 Jojo - s tímhle armovákem vůbec nevypadají špatně a vzhledem k tomu, že je to v novém nerez pouzdru, tak to neuráží ani z hlediska autenticity.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se