MalatobA Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Zdravím vespolek. Nedá mi to, abych se nepochlubil a neukázal své první opravdové hodinky. Vybíral jsem dlouho, procházel jsem toto fórum nejdřív anonymně a nakonec se i zaregistroval a požádal o radu. Ve vláknu se toho sice moc nedělo, ale inspiraci jsem tady našel. Nakonec to u mě vyhrály hodinky Certina DS First Gent Automatic s černým ciferníkem. Koupil jsem je na tahu a momentálně se poohlížím ještě po nějakém řemenu. Pouzdro 40mm bez šroubovací korunky, o pohon se stará strojek ETA 2836-2, safírové sklíčko je s antireflexem, kalendář date-day (detail - dny jsou kromě angličtiny i německy, což mě jako "germanofila" potěšilo). Fotky jsou focené v obýváku kompaktem z ruky, tak to snad někoho neurazí
Vit Odesláno 24. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2012 Nazdar kolego, gratuluju.To je nějaká nová verze těch, které mám já? (viz můj podpis)
Tommy_PP Odesláno 25. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 Tak na začiatok viac ako slušné, Certina je skvelá značka na rozjazd
bovien Odesláno 25. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2012 I za mně gratulace. Já jsem ještě pořád ve fázi rozhodování a Certina je jedna ze značek ve zúženém výběru. Tyhle jsem zkoušel a přišly mi krapet velké, ale jinak jsou parádní a s origo hnědým řemenem vypadají hodně elegantně. Těším se na fotky v denním světle Můžu se zeptat, kde jsi kupoval a za kolik?
MalatobA Odesláno 26. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 Díky pánové Vit: Asi ano, historii modelu neznám. Ale vypadá to na nějaký "facelift". Stejné pouzdro a tah, jiná luneta a cifr. Strojek je tuším taky jiný. bovien: Kupoval jsem je v Polsku za 1883 PLN, osobně jsme si zajel do Rybniku. Už jsme si o tom myslím psali ve Tvém vlákně. Jinak zkoušel jsem je na ruce v Dealu právě na hnědém originálním řemenu a mi to moc nesedlo. Raději černý a ne krokodýl. Fotky ve dne budou asi nejdřív o víkendu, nějak se mi nedaří vrátit se z práce za světla...
bovien Odesláno 26. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2012 V 26. 1. 2012 v 6:17, 'MalatobA' napsal: bovien: Kupoval jsem je v Polsku za 1883 PLN, osobně jsme si zajel do Rybniku. Už jsme si o tom myslím psali ve Tvém vlákně. Jinak zkoušel jsem je na ruce v Dealu právě na hnědém originálním řemenu a mi to moc nesedlo. Raději černý a ne krokodýl. Fotky ve dne budou asi nejdřív o víkendu, nějak se mi nedaří vrátit se z práce za světla... A jo, já si neuvědomil, že jsi to ty . Je zajímavé, že u hodinek v cenové relaci 15-20t Kč je rozdíl mezi cenou v ČR a v Polsku i 5 a víc tisíc, kdežto u hodinek za 10-15t Kč už je obvykle rozdíl kolem tisícovkz a u hodinek pod 10000Kč se do Polska ani nevyplatí jet. Ale možná záleží i na značce. Tak hlavně ať slouží! A s tím dojížděním to znám, jsem na tom úplně stejně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se