Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jako mnoho členů tohoto fóra, tak i já jsem si nechal před nějakým časem zrenovovat ikonu českého hodinářství: Prim Sport první generace. Je pravda, že už v základu jsou hodinky po renovaci velmi vydařené a vhodné na denní nošení, přesto mi ale k úplné spokojenosti něco chybělo. Původní nová lumi byla příliš citronová a tak i hodně vzdálená barvě lumi na původním ciferníku. Stejně tak korunka byla vzhledově odlišná od originálu. S barvou luminiscence se něco dalo udělat (ale bez záruky, protože se barva míchá ručně), s korunkou ne - nová korunka v původním vzhledu prostě není k dispozici a na NOS originál korunku jsem neměl štěstí. Pokud jsem chtěl alespoň na první pohled zajistit vintage look (pozor, nezaměňovat s originálním vzhledem původních Igenů), musel jsem se vydat opačným směrem a zkusit dát na hodinky korunku naopak "výrazně" větší, než jaká je na originálech. Výsledek můžete vidět na amatérských fotkách níže. Budu rád za každý - i negativní - názor.

post-14659-093961700 1328348822.jpg

post-14659-081697300 1328348863.jpg

post-14659-006536700 1328348892.jpg

post-14659-080371900 1328348919.jpg

Odesláno
  V 4. 2. 2012 v 10:16, 'Honza.manta' napsal:

Vypadají dost dobře. :thumbsup_anim:

Ta korunka je z čeho? A jak je to s touhle korunkou s vodotěsností?

Vodotěsné by měly být i s touto korunkou (těsnění přiléhá na ten čudlík na pouzdře dost). Dárce neznám, ale je podobná té z Igenů 45.

Odesláno (upraveno)

Vypadaji vazne dobre! Nad podobnou barvou lumi jsem vazne premyslel, ale nakonec jsem dal prednost "nove" barve bez efektu patiny. Ale i tak se mi tahle verze libi a velka korunka mi prijde taky jako zajimavy prvek, ktery hodinky odlisuje od vetsiny renovovanych kusu. Navic, jestli je nosis na pravacce, tak Te ani nebude tlacit na zapesti.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno

Ahoj, jsou moc hezké.

Zrovna teď řeším s Eltonem barvu indexů a ruček a nabídli mi stejnou, která je na Orlík 45LE. Je to tady ta tvoje? Jestli ano, tak je to perfektní a můžu jim to s klidnou hlavou odsouhlasit.

Odesláno
  V 4. 2. 2012 v 11:47, 'Ohm-Aztec' napsal:

Jojo, je to ta barva. Na srovnávací fotce se trošku barva liší, ale je to asi spíš světlem. Na živo jsou obě barvy totožné.

Díky, to jsem chtěl slyšet :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...