Přejít na obsah

Vintage oblekovky

JHonza

Doporučené příspěvky

Jelikož toto je můj jubilejní pětistý příspěvek, rozhodl jsem se, že v něm představím své nejlepší vintage oblekovky, které se mi povedlo shromáždit od okamžiku, kdy jsem se stal chronomagorem. Všechny jsou 100% funkční a nositelné a občas si je beru na ruku, když mě život nacpe do obleku:

post-7426-099910200 1328373848.jpg

Zleva doprava:

BWC - pozlacené, kal. AS1194, prachutěsné pouzdro, 50. - 60. léta

IWC - ocel, kal. 83, asi 1945

Pobeda - pouzdro 14k, kal. Pobeda, pův. 1951, vyměněný stroj 1954

Prim Pavouk - kal. 55, chrom, šupinatý číselník, 1. pol. 60. let

UMF Ruhla - pozlacené, kal. UMF2, prachutěsné pouzdro, 50. léta

Prim - chrom, kal. 55, šupinatý číselník, 1. pol. 60. let

Prim Elegant - pozlacené, kal. 66.3, poč. 70. let

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě výměny skla vše vlastníma rukama. Hodinky jsem koupil za pár pětek na Aukru jako nefunkční, protože jsem k jiným Ruhlám potřeboval náhradní díl. Ale když jsem zjistil, že pouzdro je ve víceméně perfektním stavu, rozhodl jsem se dát je do pořádku vlastními silami. Mezitím jsem dostal ještě jeden vrak, ze kterého jsem vytěžil vše potřebné - tady to byla setrvačka s můstkem (byl zlomený čep). Strojek jsem pak ještě vyčistil a namázl, a následovala kosmetika. Pouzdro: zubní pasta, sklo bylo v takovém stavu, že se nedalo než vyměnit - to jsem svěřil odborníkům.

Kapitola sama o sobě byl ciferník. Byla na něm vrstva zežloutlého a popraskaného krycího laku. Zkusil jsem to oblíbeným sysrovým nastrouhaným bramborem - povedlo se, lak slezl, to, co bylo pod ním, zůstalo. Nakonec ještě ochranná vrstva z konzervační autoleštěnky "s obsahem vosku".

Se skromností sobě vlastní se domnívám, že se mi to docela povedlo a výsledek mé činnosti se dá i nosit na veřejnosti.

Mimochodem, ciferník má ve skutečnosti (skoro) bílou barvu, detailní fotka je dělaná při umělém osvětlení a ani následně se mi editorem nodařilo vyrovnat barvy tak, aby to nebylo ještě horší.

Odkaz ke komentáři

[Kapitola sama o sobě byl ciferník. Byla na něm vrstva zežloutlého a popraskaného krycího laku. Zkusil jsem to oblíbeným sysrovým nastrouhaným bramborem - povedlo se, lak slezl, to, co bylo pod ním, zůstalo. Nakonec ještě ochranná vrstva z konzervační autoleštěnky "s obsahem vosku".

Ahoj, prosím Tě, jak jsi čistil ten cifr nastrouhaným bramborem? Konzervace autoleštěnkou byla konzervace toho vyčištěného cifru? Můžeš prozradit značku autoleštěnky? Mám podobné Ruhly a cifr je taky pěkně zažloutlý, tak bych to zkusil napodobit. Díky.

Odkaz ke komentáři

Kromě výměny skla vše vlastníma rukama. Hodinky jsem koupil za pár pětek na Aukru jako nefunkční, protože jsem k jiným Ruhlám potřeboval náhradní díl. Ale když jsem zjistil, že pouzdro je ve víceméně perfektním stavu, rozhodl jsem se dát je do pořádku vlastními silami. Mezitím jsem dostal ještě jeden vrak, ze kterého jsem vytěžil vše potřebné - tady to byla setrvačka s můstkem (byl zlomený čep). Strojek jsem pak ještě vyčistil a namázl, a následovala kosmetika. Pouzdro: zubní pasta, sklo bylo v takovém stavu, že se nedalo než vyměnit - to jsem svěřil odborníkům.

Kapitola sama o sobě byl ciferník. Byla na něm vrstva zežloutlého a popraskaného krycího laku. Zkusil jsem to oblíbeným sysrovým nastrouhaným bramborem - povedlo se, lak slezl, to, co bylo pod ním, zůstalo. Nakonec ještě ochranná vrstva z konzervační autoleštěnky "s obsahem vosku".

tak to je moc pěkná práce, smekám, snad se také jednou rozhoupu... :-)

Odkaz ke komentáři

Pěkná sbírka :smile_anim: Neměl bys, prosím, detailnější foto těch IWC?

Více o těch IWC je tady .

Ahoj, prosím Tě, jak jsi čistil ten cifr nastrouhaným bramborem? Konzervace autoleštěnkou byla konzervace toho vyčištěného cifru? Můžeš prozradit značku autoleštěnky? Mám podobné Ruhly a cifr je taky pěkně zažloutlý, tak bych to zkusil napodobit. Díky.

Značku té leštěnku už nevím, koupil jsem ji kdysi v nějaké akci myslím v Pennymarketu a normálně jsem s ní natíral auto.

Cifr jsem samozřejmě vyndal, napřed jsem ho do toho bramborového fujtajblu na chvíli naložil (hodinku až dvě) a pak jsem to opatrně čistil - bez použití mechanického násilí. Nakonec jsem ho důkladně opláchl, usušil a několikrát (myslím, že asi 3x s nějakým časovým odstupem) a lehce přeleštil. Až je to pomalu rok a zatím to drží.

Upozorňuji, že se to (snad) osvědčilo v tomto případě a že to rozhodně nemusí fungovat jinde. Například na PRIM určitě ne, jinak to dopadne nějak takhle:

post-7426-028776200 1328567562.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...