JHonza Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Jelikož toto je můj jubilejní pětistý příspěvek, rozhodl jsem se, že v něm představím své nejlepší vintage oblekovky, které se mi povedlo shromáždit od okamžiku, kdy jsem se stal chronomagorem. Všechny jsou 100% funkční a nositelné a občas si je beru na ruku, když mě život nacpe do obleku: Zleva doprava:BWC - pozlacené, kal. AS1194, prachutěsné pouzdro, 50. - 60. létaIWC - ocel, kal. 83, asi 1945Pobeda - pouzdro 14k, kal. Pobeda, pův. 1951, vyměněný stroj 1954Prim Pavouk - kal. 55, chrom, šupinatý číselník, 1. pol. 60. letUMF Ruhla - pozlacené, kal. UMF2, prachutěsné pouzdro, 50. létaPrim - chrom, kal. 55, šupinatý číselník, 1. pol. 60. letPrim Elegant - pozlacené, kal. 66.3, poč. 70. let Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 4. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 (upraveno) Gratulace k 500. příspěvku i k téhle krásné sbírce. Jen tak dál Upraveno 4. února 2012 uživatelem Chorche Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 4. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2012 Díky Ještě se pokusím nafotit i ten méně reprezetační zbytek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
setik Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 Gratuluji,pěkné a můžeš si vzít na každý den jiné.Sobota a neděle- to bych si bral první pár! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 IWC jsou klasika, to bezdebaty.Ale i ty Ruhly (třetí zprava) vypadají náramně, neměl bys lepší foto těch Ruhel? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radim01 Odesláno 5. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 paráda, za detail Ruhel bych se také přimluvil... BTW jak se postupně stávám nemocným, zjišťuji, že vintage mě bere (asi kvůli rozměrům + decentnosti) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 5. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2012 Tak jsem se pokusil o fotky - nic moc, ale vidět snad něco je. Mimochodem, jsou malé, průměr jen 33 mm, ale tenkrát se to tak nosilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radim01 Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2012 kdo ti je servisoval? Jsou parádní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2012 Kromě výměny skla vše vlastníma rukama. Hodinky jsem koupil za pár pětek na Aukru jako nefunkční, protože jsem k jiným Ruhlám potřeboval náhradní díl. Ale když jsem zjistil, že pouzdro je ve víceméně perfektním stavu, rozhodl jsem se dát je do pořádku vlastními silami. Mezitím jsem dostal ještě jeden vrak, ze kterého jsem vytěžil vše potřebné - tady to byla setrvačka s můstkem (byl zlomený čep). Strojek jsem pak ještě vyčistil a namázl, a následovala kosmetika. Pouzdro: zubní pasta, sklo bylo v takovém stavu, že se nedalo než vyměnit - to jsem svěřil odborníkům.Kapitola sama o sobě byl ciferník. Byla na něm vrstva zežloutlého a popraskaného krycího laku. Zkusil jsem to oblíbeným sysrovým nastrouhaným bramborem - povedlo se, lak slezl, to, co bylo pod ním, zůstalo. Nakonec ještě ochranná vrstva z konzervační autoleštěnky "s obsahem vosku". Se skromností sobě vlastní se domnívám, že se mi to docela povedlo a výsledek mé činnosti se dá i nosit na veřejnosti.Mimochodem, ciferník má ve skutečnosti (skoro) bílou barvu, detailní fotka je dělaná při umělém osvětlení a ani následně se mi editorem nodařilo vyrovnat barvy tak, aby to nebylo ještě horší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GentlemanT Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2012 Pěkná sbírka Neměl bys, prosím, detailnější foto těch IWC? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prukajda Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2012 [Kapitola sama o sobě byl ciferník. Byla na něm vrstva zežloutlého a popraskaného krycího laku. Zkusil jsem to oblíbeným sysrovým nastrouhaným bramborem - povedlo se, lak slezl, to, co bylo pod ním, zůstalo. Nakonec ještě ochranná vrstva z konzervační autoleštěnky "s obsahem vosku". Ahoj, prosím Tě, jak jsi čistil ten cifr nastrouhaným bramborem? Konzervace autoleštěnkou byla konzervace toho vyčištěného cifru? Můžeš prozradit značku autoleštěnky? Mám podobné Ruhly a cifr je taky pěkně zažloutlý, tak bych to zkusil napodobit. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radim01 Odesláno 6. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2012 Kromě výměny skla vše vlastníma rukama. Hodinky jsem koupil za pár pětek na Aukru jako nefunkční, protože jsem k jiným Ruhlám potřeboval náhradní díl. Ale když jsem zjistil, že pouzdro je ve víceméně perfektním stavu, rozhodl jsem se dát je do pořádku vlastními silami. Mezitím jsem dostal ještě jeden vrak, ze kterého jsem vytěžil vše potřebné - tady to byla setrvačka s můstkem (byl zlomený čep). Strojek jsem pak ještě vyčistil a namázl, a následovala kosmetika. Pouzdro: zubní pasta, sklo bylo v takovém stavu, že se nedalo než vyměnit - to jsem svěřil odborníkům. Kapitola sama o sobě byl ciferník. Byla na něm vrstva zežloutlého a popraskaného krycího laku. Zkusil jsem to oblíbeným sysrovým nastrouhaným bramborem - povedlo se, lak slezl, to, co bylo pod ním, zůstalo. Nakonec ještě ochranná vrstva z konzervační autoleštěnky "s obsahem vosku". tak to je moc pěkná práce, smekám, snad se také jednou rozhoupu... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 6. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2012 Pěkná sbírka Neměl bys, prosím, detailnější foto těch IWC? Více o těch IWC je tady . Ahoj, prosím Tě, jak jsi čistil ten cifr nastrouhaným bramborem? Konzervace autoleštěnkou byla konzervace toho vyčištěného cifru? Můžeš prozradit značku autoleštěnky? Mám podobné Ruhly a cifr je taky pěkně zažloutlý, tak bych to zkusil napodobit. Díky. Značku té leštěnku už nevím, koupil jsem ji kdysi v nějaké akci myslím v Pennymarketu a normálně jsem s ní natíral auto. Cifr jsem samozřejmě vyndal, napřed jsem ho do toho bramborového fujtajblu na chvíli naložil (hodinku až dvě) a pak jsem to opatrně čistil - bez použití mechanického násilí. Nakonec jsem ho důkladně opláchl, usušil a několikrát (myslím, že asi 3x s nějakým časovým odstupem) a lehce přeleštil. Až je to pomalu rok a zatím to drží. Upozorňuji, že se to (snad) osvědčilo v tomto případě a že to rozhodně nemusí fungovat jinde. Například na PRIM určitě ne, jinak to dopadne nějak takhle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radim01 Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2012 Například na PRIM určitě ne, jinak to dopadne nějak takhle: ...ale svým způsobem taky dobrý, ne?? Hlavní je čistota!! :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GentlemanT Odesláno 7. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2012 Více o těch IWC je tady . Aha, díky... pěknej kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se