Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny a chtěl bych poprosit o radu. Moc se mi líbí některé ruské pilotky (nemluvím o ženských i když třeba mají fešné baby i za kniplem svých aerolinek, co já vím :rolleyes: ?) Chtěl bych si koupit tyto strely http://www.nejpanske...h-ver-3-cosmo-/ ale jak jsem se tu na fóru porůznu dočetl, tak strely vyrábí nyní více výrobců a jsou tam rozdíly v kvalitě. Jak velké jsou ty rozdíly. Strely z odkazu byste doporučily, nebo spíš jiné. Nelíbí se mi verze s luminiscenčními ručičkami (takové ty hranolky) i kdž je asi nejblíže té původní originální klasice líbí se mi jednobarevný sříbřitý design s červeným tachymertickýma čílicema a tm. modráma poiskama a určitě preferuji azbuku. Taky mi není jasné jak je to se strojkem. V popisu je zmíněný 3133, ale v názvu u obrázku je 31681. Je v tom velký rozdíl (přesnost zpracování atd? Díky všem za rady

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ke kalibru: původní 3133má jen dva subdialy (na trojce a devítcce), a nemá datum. Tady je rozdíl, že 31681 je zřejmě upravená 3133, která dostala navíc datumovku a subdial na šestce.

Jinak dost informací o ruských hodinkách nalezneš na russianwatchguide.

Odesláno

Díky za informace i za odkaz, chápu to tedy tak, že 31681 je akorát rozšířená 3133 a problémy by tedy být neměly. No jdu do nich, snad budu mít śťastnou ruku. CCa do 14ti dnů by mi mohly tikat na zápěstí. tak jsem na ně zvědavý. Budou to mé první mechanické. Na rasování a denní nošení mám Casia edifice Chrongraph i s budíkem. Jako oblekovky Zeppeliny 7680, 100 years edition, ale quartzky se strojkem Ronda. Sice pro mne krásný retrodesign, skvěle zpracované, nemůžu jim nic vytknout a mám je rád, ale mechaniky to prostě nejsou) Rozhodně neodsuzuji šmahem všechny quartzky, má to něco do sebe, (přesnost, bezůdržbovost) a na normální nošení je to asi rozumná volba, ale tu duši těch tikajích hodinek to prostě nemá. Jak jsem poprvé viděl ruské strely, tak jsem se do nich zamiloval. Ten design je ve srovnání se zbytkem světa nezaměnitelný a přitom to není kýč.

Ke kalibru: původní 3133má jen dva subdialy (na trojce a devítcce), a nemá datum. Tady je rozdíl, že 31681 je zřejmě upravená 3133, která dostala navíc datumovku a subdial na šestce.

Odesláno

Myslím,že několik členů tady má, nebo mělo ty novější Strely. Ti by ti mohli napsat jejich názory a zkušenosti. Já mám jen ten původní starý model. Všeobecně se říká, že u ruských hodinek záleží o štěstí na jaký kus natrefíš. Lepší kvalitu by pak měly mít kousky vývozní, nebo přímo výrobci se zahraničním kapitálem jako Volmax nebo Vostok Europe. Tam funguje kvalitnější výstupní kontrola.

Odesláno (upraveno)

Zdravím, mel jsem tyhle Strely od Volmaxu. Strojek Maktime 3133 a safírové sklíčko. Řekl bych že je to to nejlepší co se dá v tomhle segmentu koupit.

A ty bych Ti mohl s klidem doporučit., zpracování perfektní, přesnost taky. Naživo bomba hodinky, mrzí mě že jsem je prodal, ale bylo potřeba střelivo na jiné.

M.

Upraveno uživatelem Marfi
Odesláno

Pro mě byly Strely také jasná volba pro první mechanické hodinky. Mám ty stejné, které uvádíš v odkazu, ale s 3133. Jakmile jsem je spatřil, tak jsem se do nich zamiloval - tady je pár fotek http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40858-strela-37mm/page__p__630180#entry630180. Kupoval jsem je od Juliana (www.poljot24.de), kterého můžu velmi vřele doporučit. Bezvadné jednání, domluva, výběr řemenů i celkový přístup. Bohužel tak odhadem před 2 měsíci Strely celkem výrazně podražil (z nějakých 330 na 385 EUR). Údajně za to může špatná dostupnost kalibru 3133. Kdybys je chtěl vidět, tak se můžem domluvit.

Jinak dělají celkem stabilně +7s.

Odesláno

Jo, jsou to krasavice. Už jsou objednané. Sice ještě o něco dráž :wallbash:, ale vzal to čert. Těším se na ně jak malej Jarda:rolleyes: . začínám mít obavu, že nejsou poslední. Proč nemůžu mít levné koníčky?

Pro mě byly Strely také jasná volba pro první mechanické hodinky. Mám ty stejné, které uvádíš v odkazu, ale s 3133. Jakmile jsem je spatřil, tak jsem se do nich zamiloval - tady je pár fotek http://forum.chronom...80#entry630180. Kupoval jsem je od Juliana (www.poljot24.de), kterého můžu velmi vřele doporučit. Bezvadné jednání, domluva, výběr řemenů i celkový přístup. Bohužel tak odhadem před 2 měsíci Strely celkem výrazně podražil (z nějakých 330 na 385 EUR). Údajně za to může špatná dostupnost kalibru 3133. Kdybys je chtěl vidět, tak se můžem domluvit.

Jinak dělají celkem stabilně +7s.

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

Jak jsi přišel na to, že kalibr 3133 nemá datum?

Jinak Strely mám taky, byly to mé první hodinky koupené díky Chronomagu. Jsou to hodinky ve kterých dostaneš za málo peněz málo muziky. Navrch huj a vespod fuj. Odpadávají indexy a stroj je takovej, jakej je - nic moc. Jsou to pěkné hodinky za pár korun, navíc se stopkama. Dnes už je nenosím a hodinky odpočívají ve škatuli. Občas si vezmu na ruku původní model s kalibrem 3017.

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

Občas si vezmu na ruku původní model s kalibrem 3017.

Ten pôvodný vintážny model si zrejme ceníš viac, napriek malým nedostatkom - pochrómované puzdro, nedostatočná vodotesnosť, sovietmi modifikovaný strojček oproti swiss predlohe. :)

Odesláno

Jak jsi přišel na to, že kalibr 3133 nemá datum?

Odpadávají indexy a stroj je takovej, jakej je - nic moc. Jsou to pěkné hodinky za pár korun, navíc se stopkama.

No neděs mě, ty odpadávjící inexy, to je jako že standard, nebo si měl smůlu na fakt blbej kus? Stalo se to ještě někomu? Jinak krom toho cifru, kde by měl být problém? Poljot kalibr 31.... jsou prý celkem spolehlivé, Na pouzdru a sklu se snad nic zkazit nedá. Nemám s ruskou produkcí žádné zkušenosti, ale odpadávjící číslice nebo inexy by mě teda netěšily:sad01_anim: . No mě se prostě líbí no, stejně už jsem je objednal, tak to holt risknu, snad to dopadne dobře.

Odesláno

Měl bych ještě jeden dotaz na majitele současných strel. Zatím mi ještě nedorazily, nicméně už teď vím, že bych chtěl asi jiný řeminek než je ten originál, nevím ale jaká je šířka řemínku na strelách. Můžete to pro mne prosím někdo, kdo je máte změřit? Díky moc.

Odesláno

Měl bych ještě jeden dotaz na majitele současných strel. Zatím mi ještě nedorazily, nicméně už teď vím, že bych chtěl asi jiný řeminek než je ten originál, nevím ale jaká je šířka řemínku na strelách. Můžete to pro mne prosím někdo, kdo je máte změřit? Díky moc.

20mm

Odesláno

Ahoj, uvádím svou zkušenost s kalibrem 3133. Nejsou to sice Strely, ale Komandirskie, nicméně koupil jsem je asi před 2,5 roky na E-bay od nějakého prodejce z Moskvy (cena cca 5000). Bohužel si nevedu evidenci a s hodinkami jsem byl nejprve spokojený, nicméně asi po roce začaly problémy se stopkami - startovací tlačítko se pomalu vrací a asi 2x se mi stalo, že se mi na ruce zastavili při nějakém prudším pohybu. Na dýnku jsou na můj vkus dost brzy vidět stopy užívání (a to jsem na ně byl dost opatrný). Celkem mě to znechutilo a jsou teď víceméně ve vitrínce :-(.

Doporučuji každopádně kupovat u prověřených prodejců s ověřenou kvalitou....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ahoj, uvádím svou zkušenost s kalibrem 3133. Nejsou to sice Strely, ale Komandirskie, nicméně koupil jsem je asi před 2,5 roky na E-bay od nějakého prodejce z Moskvy (cena cca 5000). Bohužel si nevedu evidenci a s hodinkami jsem byl nejprve spokojený, nicméně asi po roce začaly problémy se stopkami - startovací tlačítko se pomalu vrací a asi 2x se mi stalo, že se mi na ruce zastavili při nějakém prudším pohybu. Na dýnku jsou na můj vkus dost brzy vidět stopy užívání (a to jsem na ně byl dost opatrný). Celkem mě to znechutilo a jsou teď víceméně ve vitrínce :-(.

Ahoj, no zajímavá informace. Přiznám se, že mi není jasné, jak se ti podařilo poškrábat dýnko, které je při nošení na ruce a tím pádem kryté a přitom vnější pouzdro vypadá celkem netknuté, to mi přpadá cekem zvláštní. No jinak co se týká strojku, uvidíme, jak jsem už psal, už jsou objednané od obchodníka na kterého jsou slušné refernce, tak snad bude vše v pohodě. V každém případě začínám chápat, že velkým problémem ruských hodinek obecně bude asi hodně rzkolísaná kvalita a tak je dost sázka do loterie, jaký kus vlastně chytím Posted Image. Snad budu mít kliku, ale vzhledem k tomu, že s výjimkou již objednaných Strel mě zatím žádné ruské hodinky příliš neoslovují a spíš mi sedí styl německých Archimede a jim podobných, tak mě to asi zas tak moc trápit nemusí. nevím proč, ale až na pár kousků mi design ruských hodinek připadá takový, no jak to říct... kolotočářský? Rudý hvězdičky, ponorčičky, letadýlka :tomcat: a spousta jiných kýčovitých serepetiček. Prostě není to tak úplně můj styl. Dávám přednost decentnějším designům a ty rusům zas tak moc nejdou, alespoň podle toho co jsem prozatím viděl. Ty strely jsou tak akorát.

Odesláno

Promin, ale co muzes cekat od hodinek, ktere maji na ciferniku napsano Vyrobeno v Rusku a na dynku Made in USSR.... Jsou to skladacky a ne hodinky. Chce to dopredu pozadovat fotky ze vsech stran a strojku..

Odesláno

Vážení, ještě Vás poprosím o jednu informaci. V pondělí mi mají být odeslány objednané strely Officer 2. jedná se o verzi se třemi subdialy, tedy i se subdialem na šestce. jak jsem ale zjistil, na ciferníku je napsáno 23 kamenů (ověřil jsem, že to tak je i na reálném kusu), přičemž hodinky mají mít strojek 31681, s 25 kakmeny. Jedná se tedy o zjevný rozpor. Při mém dotazu mi to bylo vysvětleno tak, že to je proto, že do hodinek se skutečně dával původně kalibr 3133 s 23 kameny se třemi subdialy, což mi přijde jako blbost, ale možná se pletu . ten se prý údajně přestal vyrábět a díky tomu byl později nasazen 31681. Podle mne je počet subdialů pevně dán strojkem a 3133 prostě nikdy žádný třetí subdial neměl. mylsím si, že právě 31681 je defacto rozšířená 3133 o ten třetí subdial a že tedy musel být rozšířen i o ty dva kameny a má jich 25. Já mám spíš pocit, že se na to soudruzi v rusku vykašlali, nebo jim to uteko. V každém příadě mi rozpor v informaci na ciferníu oproti realitě na strojku docela vadí. Jak to vidíte Vy? Mám to řešit, nebo byste nad tím mávli rukou? Má prodejce pravdu, nebo ze mne dělá blbce a zkouší co projde? Doposud se mnou velmi otevřeně a pružně komunikoval, takže nemám důvod mu nevěřit. Já myslím, že chyba vznikla už u výrobce a že to tak, že tuto chybu mají všechny tyto kusy se třemi subdialy. Přijali byste hodinky s takovýmto rozporem? Jde o tohoto prodejce a tyto hodinky http://www.nejpanskehodinky.cz/products/hodinky-poljot-strela-poljot-chrono-31681-officer-chronograph-ver-3-cosmo-/ Děkuji Vám předem za názory.

Odesláno

No mě by to třeba vadilo. Pro někoho to může být naopak zajímavostí. Ruský hodinky bych si vybíral z některého zde doporučených eshopů. Na těch nej jsem je nenašel, jen na dvou a tam je mají taky se špatným popisem na ciferníku. A fotky strojku, no nevím na některých fotkách mají strojek taky popisek 23 kam a měly by mít 25. Třeba tyhle to aspoň nemají napsané na ciferníku, ale na fotce strojku mají 23 kam, takže asi neodpovídající foto. Tady máš přehled strojků s fotkami a můžeš porovnat.

Odesláno

Tady mají aspoň správnou fotku kalibru. Posted Image Ciferník ale špatnej Posted Image

Jinak by to asi mělo být v pohodě. jestli ti to nevadí tak je vem. Jestli ti to vadí, tak si vyber třeba tyhle bez popisu počtu kamenů. Posted Image

Odesláno

Tak už dorazily domů holky. Překvapily mne jejich rozměry. Na všech fotkách prostě vypadají o dost větší, než ve skutečnosti jsou, ale to mi nevadí. Samozřejmě jsem si s nimi trochu hrál a tady narazil jsem na první problém. Asi tak pětkrát (víc opravdu ne) jsem spustil zastavil a vynuloval stopky a... Koukám, že tlačítko pro spouštění a zastavování stopek začíná být z horní, tedy pohledové strany (jako když se dívám na ciferník) odřené o hranu pouzdra hodinek, tam kde se tlačítko zasouvá. Nulovací tlačítko je přitom netknuté. Přijde Vám to u hodinek za dese tisíc normální? Jako není to moc vidět, ale prostě i ty blbý Casia, kde jsem použil ty tlačítka tolikrát, tenhle problém nemají a tady rup ho... párkrát to zmáčknu a už jsou tam oděrky. Jako by to chtělo lepší slícování, nebo já nevím no. Není to moc vidět, ale stejně.... Řešili byste to? Je to vůbec uznatelné jako reklamace?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...