Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No takže s panem Illésem jsem se domluvil, že mu hodinky pošlu a on se na to podívá. Říkal, že se s tím ještě nesetkal a že to zkusí rozleštit (což možná půjde, nevypadá to hluboké. Já jsem mu navrhl, že by taky mohl to tlačítko zkusit otočit, tak ať je ta škrábnutá strana dolů a není na té vidtelné straně, no uvidíme, doufám, že další problémy nebudou. Snad na to nebudu čekat měsíc.

Tak už dorazily domů holky. Překvapily mne jejich rozměry. Na všech fotkách prostě vypadají o dost větší, než ve skutečnosti jsou, ale to mi nevadí. Samozřejmě jsem si s nimi trochu hrál a tady narazil jsem na první problém. Asi tak pětkrát (víc opravdu ne) jsem spustil zastavil a vynuloval stopky a... Koukám, že tlačítko pro spouštění a zastavování stopek začíná být z horní, tedy pohledové strany (jako když se dívám na ciferník) odřené o hranu pouzdra hodinek, tam kde se tlačítko zasouvá. Nulovací tlačítko je přitom netknuté. Přijde Vám to u hodinek za dese tisíc normální? Jako není to moc vidět, ale prostě i ty blbý Casia, kde jsem použil ty tlačítka tolikrát, tenhle problém nemají a tady rup ho... párkrát to zmáčknu a už jsou tam oděrky. Jako by to chtělo lepší slícování, nebo já nevím no. Není to moc vidět, ale stejně.... Řešili byste to? Je to vůbec uznatelné jako reklamace?

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

no a co chces od ruskych hodinek.DD.Problem bude,pro vyrobky teto provenience typicky, v dokoncovacich pracech,Nebude zacisteny prostup pro tlacitko,bude tam hruby ostepek,ktery odira to tlacitko.Podle meho mineni,kdyz tlacitko otocite bez zacisteni otvoru,odre se i druha strana

Odesláno

Od ktoreho vyrobcu mas vo svojich Strelach strojcek - je to este Poljot alebo uz MakTime ? Znak vyrobcu najdes pod zotrvackou blizsie k puzdru. Vies zistit kto je vyrobcom tvojich hodiniek ?

Odesláno

Tak v podstate od jakehokoliv produktu, ktery se tvari vic nez jako spotebni zbozi a ma nadstandardni cenu ocekavam nadstandartni zpracovani. Podle me hodinky za deset tisis a s mechanickym strojkem by toto kriterium rozhodne splnovat mely at jsou z Ruska, nebo odkudkoliv jinud, ale mozna jsem jen naivni. Kolik lidi ve vasem okoli nosi hodinky za deset tisic a vice? 1%? Takze tomu by podle me melo odpovidat i zpracovani i kdyz chapu ze jsou na trhu i hodinky x krat drazsi.

no a co chces od ruskych hodinek.DD.Problem bude,pro vyrobky teto provenience typicky, v dokoncovacich pracech,Nebude zacisteny prostup pro tlacitko,bude tam hruby ostepek,ktery odira to tlacitko.Podle meho mineni,kdyz tlacitko otocite bez zacisteni otvoru,odre se i druha strana

Odesláno

Strojek je MakTime, vyrobce hodinek ma kompletni prehled zde: http://www.strela-watch.de

Od ktoreho vyrobcu mas vo svojich Strelach strojcek - je to este Poljot alebo uz MakTime ? Znak vyrobcu najdes pod zotrvackou blizsie k puzdru. Vies zistit kto je vyrobcom tvojich hodiniek ?

Odesláno

No, takže dnes se hodinky vrátily z reklamačky s tlačítkem. Tlačítko bylo přeleštěno a problém se již při stisku tlačítka neopakuje. Z pochopitelných důvodů se chtěli vyhnout rozebírání a volili cestu "nejmenšího rizika poškození" a musím konstatovat, že to zvládli na jedničku. Navíc komunikace i ochota prodejce řešit prolém byla na vynikající úrovni. Tímto je problém vyřešen a hodinky mi dělají radost:smile_anim: . Zítra sem zkusím dát pár foteček mého vstupu do světa mehnických hodinek .

Odesláno

Možná se nějaký zcela nový čtenář právě rozhoduje o svých prvních mechanických hodinkách, takže bych rád sepsal pár úvah na téma mého výběru a pak i zkušeností s nákupem. třeba to někomu pomůže.

Vynechám fázi nákazy místní hodinkovou nemocí, protože by to bylo nadlouho. začnu až u momentu kdy jsem se definitivně rozhodl že CHCI MECHANICKÉ HODINKY.

Fáze rozhodovánío typu:

• Vždy se mi líbily hodinky s chronografem. Buď jsem ještě nedospěl k té totální jednoduchosti, ale mě prostě připadá ta plocha čistě s ručičkami prázdná, neí to můj styl, chronografy se mi prostě líbí. Uznávám, že pro mnoho uživatelů je využitelnost chronografu diskutabilní, ale já mám tu zkušenost, že stopky jsem využíval a i nyní se mi potvrzuje, ža hodinky se chrongrfem pro mne mají význam. pro někoho je to možná blbost, ale třeba při vaření vajíček naměko je používám vždy. z toho plyne jasná Volba Hodinky musely mít chronograf
  • Pohon ? Asi každý, kdo dozraje k mechanickým hodinkám pojme jako základ myšlenku, že musí jít o automaty. zvyklý z quartzů o které se nemusí starat přece najednou nebude každé ráno natahovat hodinky. byl jsem stejného názoru , ale...
  • Hodinky s příběhem ? Vždycky je fajn, když je kolem hodinek nějaký příběh. Mechanických hodinek si dříve nebo později někdo všimne a zpetá se. Jsem komunikatvní typ. Rád něco vyprávím a tak je fajn mít k hodinkám co říct.. Zároveň jsem nechtěl sice prestižní, ale přiznejme si že i pro běžného smrtelníka hodně drahé značky typu Rolex (nevím proč z těch hodinek mám dojem spíše kolotočářského kýče, jakkoliv je to prestižní značka), Breitling atd. prostě něco co bude mít příběh a historii, ale zároveň to nemusí křičet do světa ?já na to mám?, Ostatně nechtěl jsem utratit více než 15.000,- a do tohoto limitu bych se se zmíněnými značkami v žádném případě nedostal.

Tato kriteria mi celkem dobře splňovaly německé Zeppelin. Jejich retro design mi sedí a mám od nich quartzové chronografy 100 year edition, s Rondou na který nedám dopustit. S tím příběhem je to diskutabilní, ale na druhé straně mě se éra Zeppelinů moc líbí a vzali to za správný konec, ale... jejich mechanické kousky jsou osazeny strojkem poljot 3133, což je ruský kalibr, Zeppeliny jsem už doma jedny měl a tak proč mít dvoje designově prakticky stejné hodinky? A přeci jen německé hodinky/ruksý kalibr? Zvláštní kombinace. Velmi rychle jsem se tedy stotžnil s myšlenkou že ruský kalibr by měl mít i ruský cifr (a to pokud možno popsaný bukvicema). To už byl k finálnímu výběru jen kousek. jneže počáteční požadavek byl automaty, jak jsem tak ale studoval, zčínal jsem chápat, že automaty nemají jen výhody, ale hlavně mají z mého pohledu velmi podstatnou nevýhodu a to že jsou velmi citlivé na veškeré otřesy a prudké pohyby, které hrozí poškozením hodinek a to o dost víc než klasické mechanické hodinky, nakonec jsem dospěl k závěru, že návrat úplně ke kořenům a tedy k ručně ntahovaným hodinkám je to co chci. Chtěl jsem decentní hodinky s příběhem, do 15ti itsíc s chronografem, s ručním nátahem... Mě z tohoto zadání jednoznčně vyšly Strely a myslím že to byla dobrá volba

Nákup:

Vyšly mi tedy ruské strely. Kde koupit? Ano internet nabízí celkem dost možností, ale já jsem napoprvé nechtěl kupovat z ciziny. Chtěl jsem český e-shop, přeci jsem jsem nevěděl co od ruských hodinek lze čekat a názory na to se různily, měl jsem tedy otevřená i zadní vrátka případného návratu zboží ve 14ti denní zákonné lhůtě byť to obvykle nedělám. Navíc komunikace v případě reklamace mi taky přišla jednodušší řešit s českým zastoupením. To se později ukázalo jako správný krok. Hodinyk jsem ubjednal na stránkách nejpanskehodinky.cz. Komunikace vzorná rychlá a otevřená. Pan Illés komunikuje i o víkendech a na odpověď nikdy nečekáte dlouho. Objednané hodinky došly do 14ti dnů. Co se týká strel jedná se pro neznalého tak trochu o překvapení. Hodinky jsou menší než působí na všech fotkách a hlavně v případě mého modelu officer je skutečná barva ciferníku poměrně vzdálená prezentovaným fotografiím. Ta šedavě stříbrná je ve skutečnosti spíš béžově stříbrná, což ale ve skutečnosti dává hodinkám) alespoň v mých očích) ještě atraktivnější vzezření. I pásek je tak trochu překvapením. Narozdíl od prezentované hnědočervené varianty došel pískově béžový pásek. Zřejmě tedy osazují co mají zrovna skladem. Ten jsem vyměnil za univerzáonější černý (což jsem měl v plánu tak jak tak), který podle mne nechá hodinkám lépe viniknout. Nepříjemné překvapení ale nastalo po pár stiscích tlačítek chronografu. Spouštěcí tlačítko se začlo viditelně odírat o pouzdro (zřejmě špatné začištění pouzdra) :crying_anim: . Hodinky jsem tedy po konzultaci s prodejcem reklamoval. Opět rychlá a otevřená komunikace. zde vidím výhodu právě ve volbě českého distributora, který pořešil i servis. Problém byl velmi rychle vyřešen, tlačítkobylo přeleštěno a nyní mi už dělají pouze radost. :smile_anim:

Odesláno

Ahoj.

Fotky přidám přes víkend,

Jinak jde o tento typ http://www.strela-watch.de/strela-watches/officer_cym31681/ se třemi subdialy bez luminiscence, strojek MakTime 31681. Chtěl jsem něco decentího a nepřeplácaného. Průměr pouzdra je 38mm bezkorunky. Škoda, že je nedělaj se safírem, za ten bych si kldně připlatil.

Ahoj, jaký je čistý průměr pouzdra? Přidáš sem fotky?

Můžeš napsat přesný typ, viz rozdělení na http://www.strela-watch.de.

Odesláno

post-9964-069049800 1330695561.jpg

Ahoj.

Fotky přidám přes víkend,

Jinak jde o tento typ http://www.strela-watch.de/strela-watches/officer_cym31681/ se třemi subdialy bez luminiscence, strojek MakTime 31681. Chtěl jsem něco decentího a nepřeplácaného. Průměr pouzdra je 38mm bezkorunky. Škoda, že je nedělaj se safírem, za ten bych si kldně připlatil.

Se safírem jsou taky, ale v průměru 44mm, proto moje dotazy.

Třeba zde, tady a tady info o 300ks limitce. Datumovka na 6 a další rozdíly.

Vybral sis pěkné hodinky.

Odesláno

No 44mm už je právě hrozně moc na můj vkus. Navíc pokud se budem odkazovat na historii, tak původní modely byly spíš menších rozměrů, Fotky mýc hodinek sjou zde.

post-9964-069049800 1330695561.jpg

Se safírem jsou taky, ale v průměru 44mm, proto moje dotazy.

Třeba zde, tady a tady info o 300ks limitce. Datumovka na 6 a další rozdíly.

Vybral sis pěkné hodinky.

post-21589-030614000 1330702911.jpg

post-21589-096633700 1330702926.jpg

post-21589-003517400 1330702945.jpg

post-21589-028122200 1330702965.jpg

post-21589-085943400 1330702975.jpg

Odesláno

Hodinky parádní. Ale tím páskem jsi je totálně zabil!! Tyhle krásky chtějí trochu jemnosti!!

klidně černý, trochu lesku by neuškodilo, nebo i rezavohnědý.. ale hlavně trochu víc ""oblekový""

Jinak gratulace, já po nich koukák už spoustu let.. jen si neumím odůvodnit ciferníčky a tlačítka..

Odesláno

No s tím řemenem, ještě to možná přehodnotím, neříkám, že nemáš pravdu, nechám to chvilku uzrát. Docela by mne zajímaly i reakce ostatních na výměnu řemenu. Ano nebo ne? Ten originál pískový, ale moc univerzální nebyl. Jinak co se týká odůvodnění tech budíčků, tak na to mám návod. Já jsem si přestal zdůvodńovat, že něco "potřebuji" prostě, když to chci a můžu si to dovolit, tak si to klidně koupím i když to nepotřebuju :smile_anim: a klidně si to přiznám, že bych to mít nemusel. Člověk se pak nepere sám se sebou, nemá výčitky svědomí a má z věci pak větší radost.

Hodinky parádní. Ale tím páskem jsi je totálně zabil!! Tyhle krásky chtějí trochu jemnosti!!

klidně černý, trochu lesku by neuškodilo, nebo i rezavohnědý.. ale hlavně trochu víc ""oblekový""

Jinak gratulace, já po nich koukák už spoustu let.. jen si neumím odůvodnit ciferníčky a tlačítka..

Odesláno (upraveno)

Remienok urcite vymen, na tom ciernom sa hodinky nejako stracaju a vyzera ne nich ako by bol o 2 cisla vacsi. Neber to v zlom ale s inym remienkom to bude lepsie. Ak chces poradit kde kupit tak nie je problem.

Edit: tu najdes par obrazkov ako by to mohlo vyzerat http://www.netgrafik.ch/russian-chronos.htm

Upraveno uživatelem pato31681
Odesláno

OK, neberu to zle, občas člověk prostě něco neodhadne, nebo si není jistý. Od toho tu přece chronomag je, ne ? Jo, už jsem došel ke stejnému závěru, chce to něco decentnějšího... jen ještě přemýšlým co přesně. Diskuze na to téma je otvřená v kategorii obecné, vlákno "který řemen je ten pravý?". Z tipy předem díky.

Remienok urcite vymen, na tom ciernom sa hodinky nejako stracaju a vyzera ne nich ako by bol o 2 cisla vacsi. Neber to v zlom ale s inym remienkom to bude lepsie. Ak chces poradit kde kupit tak nie je problem.

Edit: tu najdes par obrazkov ako by to mohlo vyzerat http://www.netgrafik...ian-chronos.htm

Odesláno

Jinak jsem zkoumal přesnost svého nového přírustku a za 48 h to dělá +55s tj cca +27 za den, no žádná hitparáda to není, když to srovnám se svýma vintážníma Tissotama které dělají neuvěřitelných +1s za den!!! Jako je fakt, že jsou v deklarované normě přesnosti a mechanikz jsme nebrak kvli p5esnosti, ale neylobil bzch se, kdbz se cht2lz vej9t t5eba do 15s. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Zpomalí se hodinky, nebo zrychlí, zatím nesjou ani "zaběhnuté".

• po měsících...
Odesláno

Nech je sednout a pokud se to nezlepší, tak zajdi na seřízení. Koupil jsem nové MakTime Aviator 3133, dělaly stabilně + 40 vt., nechal jsem seřídit a těd dělají +5. Jinak mám ještě Okeany, ty dělají + 15 a Burany + 10, takže jak vidíš do 15 vt. se s nima vejdeš v pohodě a když si s nima pan hodinář pohraje, tak i mnohem, mnohem líp.

Odesláno (upraveno)

Zabeh u noveho strojceka 3133 trva asi pol roka, s presnostou lieta hore. Potom ho das nastavit, ja som svoj daval aj precistit a vojdem sa do cca 10 sekund denne

edit preklep

Upraveno uživatelem pato31681

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...