Přejít na obsah

IWC regulateur kalibr 912385

VintageLover

Doporučené příspěvky

Ahoj,

koukni tady na to vlákno - taky jsem se na takové hodinky díval a podle mě tak velkou hodnotu nemají, protože dle mého ten ciferník není původní.

Ale nejsem žádný expert, usuzuji tak jen dle těch ostatních hodinek.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/37755-bastly-z-ebay-lc-a-patek-philippe/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já začnu tím, že to číslo 912385 není kalibr, ale normální výrobní číslo strojku. Kalibr je hodinářský výraz pro "typ", Tohle konkrétně je strojek IWC, kalibr (typ) 73 z roku 1929.

Tady na fóru se slovem kalibr ohání kdekdo, aby vypadal chytřeji, ale většinou úplně špatně, třeba vyndám kalibr, čistil jsem kalibr a podobně, což je nesmysl (vyndám typ, čistil jsem typ).

No a takovéhle předělávky já mám rád, líbí se mi. Na těchhle někdo musel ukázat i trochu šikovnosti, aby tam nějak dobastlil další kolo pro hodinovou ručičku. Nebo že by šlo použít něco ze soukolí pro seřizování ručiček? Ví někdo? Už jsem takovouhle úpravu viděl několikrát, moc by mě zajímalo jak to vypadá pod ciferníkem.

Původní je jen strojek, možná i stříbrné pouzdro. Je tam vidět zbytek firemního značení, moc důvěrohodně ale nevypadá. Chtělo by to lepší fotku. Takže komu se tohle líbí, ten bude nadšený, kdo bastly nerad, ten bude ohrnovat nos. Prostě dle vkusu každého soudruha, že :) A cenu si musí sám sobě odůvodnit každý sám, na mě je nesmyslně vysoká.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

koukni tady na to vlákno - taky jsem se na takové hodinky díval a podle mě tak velkou hodnotu nemají, protože dle mého ten ciferník není původní.

Ale nejsem žádný expert, usuzuji tak jen dle těch ostatních hodinek.

http://forum.chronom...patek-philippe/

Tady ty vypadají taky nádherně a nápadně se podobají těm LeCoultre, mně se taky líbí, jak říká Karlos, mají něco do sebe a šikovnost některých hodinářů, zvláště těch v Polsku je někdy fascinující, škoda, že toto řemeslo u nás už tak nevzkvétá... O té hodnotě se dá spekulovat :)

Odkaz ke komentáři

Já rozumím tomu jak to provést, spíš mě ale zajímá to konkrétní provedení, jak to vyřešili a jak to tam vypadá. Museli si udělat místo v plotně, nějak tam to kolo upevnit... třeba u těch Dox to vypadá jako šroubek! A že se jim vůbec chce se s tím babrat... Docela bych řekl, že všechny tyhle úpravy na regulateur pocházejí z jedné dílny.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...