Přejít na obsah

Zlate hodinky

Doporučené příspěvky

Protoze vetsina lidi neumi premyslet. Kazdopadne to povazuju za mnohem pristupnejsi a vyhodnejsi nez investice do hodinek. Cimz nerikam, ze investice do hodinek nemuze byt v konkretnim pripade zajimava, ale to uz vyzaduje taky nejake knowhow..

Dekuji, je to zajimava moznost kterou si urcite nastuduji. Prvni dojem byl skepticky, CNB nebude emitovat mince pod cenu matrialu, pochopitelne. A pak jde o pohyb sberatelke ceny kde nemuzu predvidat jak to dopadne. Ale jako maly doplnek potrfolia je tato moznost fajn.

Prozatim bych zustal u zlatych hodinek, cela diskuze je zatim nejak obchazi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono nakonec s těma mincema je to podobně jako s hodinkama. Jsem dlouhou dobu numismatikem a myslím si, že se jedná o dobrou investici ( u mostu v Písku proto, že je to první mince z nové série a vhledem k tomu, že se změnil systm objednávání a spoustě lidem chybí jako ta první z celé série, proto jsou za ni ochotni dát téměř cokoli ). Jo a ta podobnost je tom, že i tu numismatiku má zpravidla člověk jako koníček a má to rád jako ty hodinky. Pokud by to tak nebylo, kupoval by si nevzhledné slitky zlata, ikdyž u mincí pokrývá 2 trhy - trh kovu a numismatiků. Myslím si ale, že na kovu u hodinek ve vztahu k vzácnosti, potažmo ceně až tak nezáleží, pokud to zase vztahnu k těm mincím, mám spoustu mincí stříbrných, které svou cenou převýší ty zlaté a to se bavím o novodobé numismatice a ne o bohemice či středověku. Já bych si asi koupil takové hodinky, které by mě bavily a viděl bych v nich to hezké s případným budoucím zhodnocením a pokud budou čirou náhodou ze zlata, proč ne.

Odkaz ke komentáři

zaujimava debatka...

co sa tyka investovat do hodiniek pretoze su zlate je blbost...celkovo investovat do zlata je blbost... hlupost by to nebola len v pripade ak by doslo k vojne ci inemu katastrofickemu scenaru..

Cena zlata je vysoko nadhodnotena... OK ak si kupis , len skus si este zistit za kolko a kde ho vies predat.. :) a zistis ze budes pekne stratovy..

dalsia vec uz ked chces investovat do zlata, tak sa odporuca do co najnizsich hmotnosti minci naprilklad 1/10 OZ... teda cca 3 gramy. pretoze ak by doslo naozaj k najhorisiemu je predpoklad ze za dve mince za ktore das dnes 600 eur si kupis dom... Takze naozaj lakava investicia ale iba v pripade svetovej vojny a podobne...a kto vie ci budes mat sancu to zlato pouzit..

Ak chces investovat do hodiniek, tak urcite znacky ti zvysia ich hodnotu podtatne viac a to zberatelsku...alebo skus obrazy ci ine umelecke diela..mozes svoj kapital za kratky cas zdvojnasobit...v zlate je to mrtva investicia..

Odkaz ke komentáři

Sám vlastním 14 let jedny zlaté edoxky jako dárek k promoci a mám je velmi rád. Pokud ale někdo hodlá spekulovat na zlatě, ať kupuje zlato a s hodinkami to moc nekombinuje. Toť můj názor. Co se týče ceny zlata, asi některé medvědy překvapím, protože ačkoliv je cena blízko historických maxim, stále je extrémně podhodnocená. Vše záleží jak se budou snažit naše centrální banky. A ony se snaží....jen se stačí dívat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...