t2 Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 BTW - včera jsem viděl tyhle casia s kalkulačkou u nás v bazáčí za nějakých 950. Ale ani nevím, co to bylo přesně za model, už jsem z toho bohužel vyrostl.Na Synkáči?
t2 Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 Při prolejzání archivu, když jsem hledal Led solarní hodinky jsem našel tyto DBX100. Nikde jinde jsem neviděl to bílé orámování klávesnice:je to nějaká dodělávka nebo to tak mohlo bej z fabriky?
Návštěvník Chilliluk Odesláno 29. března 2013 Nahlásit Odesláno 29. března 2013 (upraveno) Mně to jako z fabriky nepřipadá - je to divný. Ale můžu se mýlit - každopádně ale nic o tom nevím, že by se dělaly různé varianty klávesnic. Jen vím, že byly 2 typy pouzder (některé měly jakoby zaoblené sklíčko). EDIT: To jsem taky našel zlatou variantu, jen jeden obrázek na jedněch japonských stránkách, ale v životě jsem je neviděl ani na E-bay, ani jinde na internetu - jakoby to byl přízrak. Fakt si nejsem jistý, jestli se opravdu dělaly - možná Casiotron by věděl. Upraveno 29. března 2013 uživatelem Chilliluk
odjinud Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Na Synkáči?Jo. Že tys mi vzal ty casia codename... ?
t2 Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 Jo. Že tys mi vzal ty casia codename... ?Ne ne jedny už mám (DW 8800) a zatím stačí. A ty DBC 610 taky ne. Mám teď na cestě jiný za o trochu menší peníze.
odjinud Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 OK, ale už mi tam nelez :-)))Jo, nechceš čínský quartzky ve stylu ferrari? Za kilo...?
t2 Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2013 Ani ne. Když Ferrari tak to musí hodně drahý - třeba Girard-perregaux F50. Jenže to už není quartz. http://www.passions.com.sg/v2/files/imagecache/watermark/files/1641-GP.jpg
Polypolyboy Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Odesláno 1. května 2013 To je teda model... ja je nazivo nikdy na nikom nevidel... Ale jak je psano nahore, dnes v podstate nepouzitelne v dobe mobilu..Ale jako retro super
Návštěvník Chilliluk Odesláno 1. května 2013 Nahlásit Odesláno 1. května 2013 (upraveno) To je teda model... ja je nazivo nikdy na nikom nevidel... Ale jak je psano nahore, dnes v podstate nepouzitelne v dobe mobilu..Ale jako retro super Nepoužitelné bych rozhodně neřekl...dálkově studuji a tohle jsou pokud vím jediné hodinky, které mají natolik použitelnou databanku, že se dá velice dobře použít např. na taháky - nikoho fakt nenapadne, že můžu mít v hodinkách spoustu věcí. U jiných hodinek s databankou je databanka v podstatě jen takový telefonní seznam, který se řadí podle abecedy.... ale tady u těch DBX-100 má člověk 1440 znaků v jednom záznamu, které se nikterak neřadí podle abecedy, takže si tam můžete napsat co chcete a jak chcete - nevím o jiných takových hodinkách. Ačkoli mám rád i spoustu jiných, tohle jsou pro mne pořád ty nejlepší hodinky...navíc jediné hodinky tohoto typu s kovovým pouzdrem, pokud vím. Upraveno 1. května 2013 uživatelem Chilliluk
Návštěvník Chilliluk Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Tak jsem si trochu pohrál a udělal jsem 2 videa, aby ti, co nikdy neměli v ruce DBX-100, věděli, o co přicházejí :-) ..Co se týče ovládání, jsou docela netradiční a napadlo mě, že si to člověk těžko představí, když to není kde vidět... Na videu to vypadá, že se těžko ovládají, ale je to tím, že jsem na ně pořádně neviděl, jak jsem měl před sebou celou dobu na stativu foťák, kterým jsem natáčel.Je to bez zvuku, dal jsem tam jen instrumentálku, protože jsem se necítil na to něco tam vykládat - to by asi nedopadlo.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2015 Tak když už jsem tohle téma nakousl v "hodinkách s kalkulačkou", jen doplňuju, že zlatá verze vážně existuje. Viděl jsem je prodávat na E-bay, ani nestály moc, už nevím, jestli byly funkční..nesnažil jsem se je koupit, zdálo se mi, že se k nim ta zlatá nehodí..mám je rád pěkně stříbrný, jak jsem na ně zvyklý. Jen občas se v noci probudím a je mi zle z toho, že jsem ty zlatý nekoupil, ale není to často
casiotron Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Tady pár fotek pro radost. Poté, co mi Chilliluk před třemi lety vybral všechny DBX-100, co jsem měl "na skladě", tak jsem jich od té doby pár sehnal, abych měl náhradní díly, kdyby bylo třeba. Kromě těch známých problémů s klávesnicemi a dipleji to jsou ale stejně výborné hodinky, protože nepamatuji, že by některé někdy nešly. Zde jdou také všechny, i ty hodně jeté, akorát dvoje nemají baterky.
pavel1980 Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Divím se, že Casio něco nevymyslelo s tou klávesnicí a používalo ten materiál, který používalo, je to škoda, když takhle už po pár letech degraduje jinak výborný hodinky.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 (upraveno) Tady pár fotek pro radost. Poté, co mi Chilliluk před třemi lety vybral všechny DBX-100, co jsem měl "na skladě", tak jsem jich od té doby pár sehnal, abych měl náhradní díly, kdyby bylo třeba. Kromě těch známých problémů s klávesnicemi a dipleji to jsou ale stejně výborné hodinky, protože nepamatuji, že by některé někdy nešly. Zde jdou také všechny, i ty hodně jeté, akorát dvoje nemají baterky. P4051448.JPGP4051452.JPGP4051451.JPG To už jich máš zase tolik? Kde jsi je všechny vzal? To musíš mít nějaký tajný zásobiště, na Ebay jich tolik ani snad nebylo za poslední roky Koukám, že ty první vlevo dokonce snad ani nemají bleeding, takovej pěknej displej nemám Mně se na nich právě líbí, že i když vypadají všelijak omláceně a sešle s bleedingem, pořád prostě fungujou.. Upraveno 5. dubna 2015 uživatelem Chilliluk
casiotron Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Vše z ebaye. Ty dvoje vpravo, co jsou v provozu, jsou zdola hodně už orezlý (je to vidět i na tlačítkách), dokonce některý tlačítka nejdou stisknout, ale pořád jedou. Ty bez toho bleedingu jsem se radoval, když jsem urval, ale displej je hodně slabej, ještě víc, než ty úplně vpravo. A nepomůže ani přidat kontrast na nejvíc.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 (upraveno) Možná si na ty bez bleedingu z Ebaye vzpomínám. To je zajímavý...já mám jedny, kde někdy, když se přehoupne čas přes celou hodinu, displej problikne, jako by na chviličku zmizel a zase se objevil..ale na nic to nemá vliv. Teď je na Ebay zajímavý konvolut, kde jsou taky jedny DBX-100, údajně NOS spolu např. s NOS DBC-62 atd...ty DBX sice mají dost bleeding a bez klávesnice, ale jestli jsou jinak NOS a všechny ostatní taky, je to zajímavá aukce i cenově, ale já do toho nepůjdu. Co si o tom myslíš? http://www.ebay.com/itm/lote-4-relojes-vintage-CASIO-NoS-/261828680056?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item3cf6349978 EDIT: ještě takový postřeh...jak jsem různě střídal na ruce DBX-100 a DBC-610, je zajímavý, že těch DBC-610 si lidi víc všímají a mnohem častěji je chválí, i když by to mělo být obráceně...ale asi to dělá ta klávesnice, která vypadá na první pohled u DBC-610 prostě dobře. Upraveno 5. dubna 2015 uživatelem Chilliluk
casiotron Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Hmm, to je dost. I kdyby mu člověk dal offer 82 éček, aby i s poštovným to vyšlo na 100, tak je to strašně moc. A neni jistota, že by to takhle odklepl. Spíš tak za kilo bez poštovnýho. Ty DBC-6XX lidi spíš chválí, protože je trochu znají, tak chtějí ukázat, že tomu jako taky rozumí, ale o těch DBX-100 nemají ani ponětí, že něco takovýho bylo...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Já myslím, že kdyby do těch hodinek dal baterky a líp to nafotil, aby lidi viděli, že opravdu fungují a jsou nový, tak by to za tu cenu prodal. ...jojo, to je asi pravda, že ty DBC jsou víc v povědomosti. V devadesátých letech, hned někdy po revoluci, se tu myslím DBC-610 daly koupit. V bývalé práci jsem měl kolegu, který je nosil - říkal, že je koupil někdy v devadesátých letech a nosí je už 15 let. Viděl jsem, že měly prasklou klávesnici a pouzdro bylo zezdola oprýskané, ale jinak byly v pohodě. Byl to takovej napůl skladník, napůl v kanclu, takže hodinky nějakou zátěž přece jen dostaly. To myslím, že na to, že pouzdro je jen plast a klávesnice taky odcházejí, mu vydržely dlouho.
casiotron Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 To je dobrá výdrž. Ty pouzdra jsou dělaný strašně křehce a klávesnice jsou taky na prd. Pamatuju si, jak v katalogu Quelle z roku 1986 byly DBC-600 zvětšený a popsaný do detailu a já koukal na tu klávesnici jako na zjevení a řikal jsem si, co je to za nový materiály, a ono je to přitom na prd. Mám za hrozný prachy úplně NOS pouzdro na CFX-40, což je vlastně stejný jako ty DBC-6XX a klávesnice už mi přijde jako že se potí a trochu lepí a mam strach na to tlačit nehtem.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2015 Tak NOS pouzdro na CFX-40 - to už bych si netroufl používat ani já. Já se tyhle klávesnice (DBC-610) v minulosti pokoušel nějak amatérsky vyrobit do zásoby, ale moc se to nepovedlo. Někde to tady na fóru je. Možná se pokusím na tom ještě zapracovat. Tady se to někomu povedlo líp než mně: http://forum.pocketcalculatorshow.com/topic/casio-dbc-600-keypad-replacement
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se