Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni,

byl by mi někdo ochotnej vysvětlit, proč eta 2892 má o čtyři kameny méně než eta 2824? Jde snad o méně kvalitnější strojek nebo má jiný natahovací mechnismus s méně převody? A Mají oba kalibry obousměrný nátah? A v čem je výhoda 2892 kromě výšky? Napadá mě pouze větší ložisko rotoru, což by mělo přispět k větší robusnosti.

Díky za odpovědi :)

Odesláno

Jestli mě po probuzení neklame paměť, 2824 je automat s datumkou a 2892 automat s GMT. Oba mají možnost ručního dotažení.

Mezi počtem kaenů a kvalitou strojku není přímá úměra. Méně kamenů neznamená hned horčí strojovnu.

Podrobnosti včetně rozměrů jsou na www.eta.ch

Odesláno

Koukám na to, ale moc rozdílů nevidím. Stejné vlastnosti. No jestli to chápu dobře, tak když někde je ložisko a není tam kámen, tak se tře kov na kov což časem způsobuje vydřejí a špatnou fci. Tudíš, aby byla stejná kvalita, musí mít méně takových spojení, tudíš méně natahovacích převodů či něco podobného.

post-3461-051932400 1330761533.jpg

post-3461-034339100 1330761564.jpg

Odesláno

Mozna se pletu, ale 2824 je vlastne 2804 s funkci automatickeho natahu, tj. automaticky natah je dodelan navic k puvodne jen manualnimu kalibru. 2892 je podle vseho hned od zacatku vyhradne automat. Chapu to tak, ze dostavba automatu k puvodne manualu vyzaduje vice kamenu, zatimco u origo automatu to tak neni.

Odesláno

Aha, škoda, že je nemůžu vidět rozmontované, lépe bych to pochopil

S tím se dá něco udělat:

Odesláno

Teda, teď jsem zaplaven informacemi. Díky moc, něco jsem četl, ale ty manuály jsou hodně dobrý. Jen bych měl ještě jeden dotaz, k čemu slouží taková ta mini kolečka vedle čepu hl. rotoru u ety 2824? Záleží jestli se otáčí rotor na jednu nebo na druhou stranu. Nejspíš nějaký korektor směru nátahu, ale mě by zajímalo, jak to funguje? nevíte?

Odesláno

Koukám, že jsem si ráno místo čtení fóra měl dát ještě jedno kafe. Etu 2892 mám furt na ruce, ale to GMT tam není. A to jsem si teď rozsvítil, abych to náhodou nepřehlédl.

Vy mě taky kolegové necháte v takové blamáži a nikdo mě neopraví....

Odesláno

To tedy děkuji pěkně:-)

Já se asi registruju dneska znova, páč taková blamáž, to je ostuda.... GMT... kde jsem předevčírem vlastně byl a co mi to tam nalili?

Každopádně (ikdyž jsem si všiml smajlíka) upozorňuji, že já si na datum registrace nepotrpím a nevidím v tom důvod mě nesetřít, já bych tak zásadní chybu opravil klidně i Chronomagovi nebo Kamilovi... a s radostí mě vlastní:-)

Odesláno (upraveno)

No pokial ide o moje podotykam ze iba laicke a iba uzivatelske postrehy:

-GMT v tomto pripade nie je nic ine ako day/date s ruckou namiesto venca (teda konkretne day venca) a zvlada ho aj stroj na bazi 2824 konkretne sa mu hovori 2836 a mimochodom je to asi najoblubenejsi zaklad pre fake rolex a vobec fake cokolvek, nakolko sa z neho da spravit jak day-date, tak gmt, tak date, tak nodate. (samozrejme mam na mysli lepsie fiky s eta strojkami)

-obdobne funguje GMT aj na 2892/3 je to zase iba day veniec nahradeny GMT ruckou

-neyhodou toho pristupu u oboch strojov je, ze s gmt ruckou sa da korunkou hybat iba do predu na rozdiel od ozajstneho GMT napriklad na roladach, kde to funguje uplne inak a pri blbnuti s GMT sa hybe obyc hodinova rucka a ta GMT sa nastavuje normalne spolu s minutovou, naopak hodinovu rucku mozete na roladach honit tam aj spat po hodinach a este tym menite aj datum je to jednoduchy a efektivny sposob ako usvedcit znameho v krcme z fake gmt-masterov byt kvalitnejsich :D

-keby som mal tie stroje porovnat tak pri dlhodobom pouzivani som si viac oblubil 2824, neviem to vysvetlit ale ten jej samonatah funguje proste lepsie, pri rovnakej intenzite nosenia sa mi 2892 zastavuje a 2824 nie

Upraveno uživatelem cali

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...