Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To je renovace. Originál je tohle

post-5320-045523400 1332846122.jpg

Vzhledem k tomu, že doma mám okrové v bílém provedení a druhou variantu mám u hodináře a to je starý pán a vše mu trvá dlouho a tak je tam asi ještě nějakou chvíli budu mít, tak jsem si zabastlil na tzv. první variantě Igenů - lesklý ciferník a bombírované ručky a musím uznat, že návrhář v Eltonu měl vkus. Už se těším, až se ke mně vrátí okrové s normálními ručkami a hned to tam naimplantuji.

post-5320-044821000 1332846132.jpg

post-5320-035833100 1332846137.jpg

No, musím uznat, že jsi rychlej :notworthy: pěkný, pěkný...
  • Odpovědi 222
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

...a co je to za barvu? Takovýho měl děda Wartburga :) ...nebo je to lak na nehty drahý polovičky? Nebo nějaké jiné :shit: chichi, ti smajlíci so bohovští

Abych řekl pravdu, tak nevím. Lak na nehty jsem po prvním pokusu(tři různé flaštičky) zavrhl(na stříbrném kovu blbě kreje) a začal hledat po bytě alternativu(přeci kvůli jedné ručce nepudu utrácet!!). Nakonec jsem na dně skříně s barvama a chemií našel skoroprázdnou plechovku čehosi červeného. Tak jsem to rozmíchal a párátkem nanesl. V neděli jsem trochu zlobil a dneska ráno se mi ještě pekelmě klepaly ruce - tak jsem si u toho ještě s chutí zanadával. <_<
Odesláno

Jojojo, češtinu obohacovati nutno... Ale na tom okrovým ciferníku to bude vypadat přímo božsky. Já se dnes pokusím nafotit svoji sbírečku s novým přírůstkem (Mišák mi přeházel modré do nového pouzdra a obětoval se s armovacím sklem- je frajer, až budu něco mít, tak mu něco dám). Mám to dát sem jako obraz mého čirého zoufalství, nebo do chlubícího vlákna? Ne a ne se rozhodnout :crying_anim:

Odesláno

Kamile, ve starším vlákně jsem našel tuto tvoji fotografii ELTON SPORT.

Nic jiného jsme k nim nenašel, proto bych se tě velmi rád zeptal na následující - mají na dýnku vojenské sériové číslo (jaké)? Mají na dýnku vyšší zkušební tlak 6ATM? Je na fotce původní stav, nebo mají za sebou nějaké úpravy? Je známa historie tohoto exempláře?

K tomu jsem našel dvě starší fotky, sice horší kvality, ale dokumentárně snad přínosné.:)

Posted Image

Odesláno (upraveno)

Pohledal jsem tvoje fotky. :whistle: Toto je ta tvoje sbírka?

Zdroj

A ty vpravo (nebo vlevo ?) nahoře jsou ty "legendární" PS1 koupené těsně po invazi v srpnu 1968?

Jsou to ty v pravo ale nevim zde uz jsou asi v jinem pouzdre jinak je vse jak bylo. :-)

To jsou opět ony?

Ano to jsou opet ony.

Zdroj

Protože Accutron strávil spoustu času v archívech a postupně doplňuje tajenku historie PS1 / ES pomocí oficální dokumentace, tak my to opravdu nedá a raději se zeptám ještě jednou. Ty tvoje Igeny my do toho ale vůbec, ale vůbec nezapadají. Pokud má Accutron pravdu, tak PS1 / ES neměly být v září 1968 ještě v obchodech, ale hlavně ta konfigurace měla vzniknout až několik let poté.

:helpsmilie: Můžeš prosím ještě nějak jednou prověřit ten příběh ze srpna/září 1968? Je ten původní majitel důkladně prověřený, že nemá například sklony barona Prášila?

Mylim si ze ho znam dobre a baron prasil neni :smile_anim: Jestli nevyhodil jeste to o cem mi vypravel tak zanedlouho bych mel mit jeste jednu zajimavost ale zatim tu nechci sirit poplasnou zpravu.

A je to!

Nechci se opravdu nikoho dotknout, ale také nechci, abychom se tu zbytečně honili za duchy. Děkuji za pochopení.

Upraveno uživatelem diver60
Odesláno (upraveno)

Komu: diver60

Díky za odpověď. Už se na to překvapení těším.

P.S. Zkus svoje věty v odpovědi označit třeba jinou barvou (červeně). I já, jako autor dotazu, jsem chvilku hledal tvoje vepsané odpovědi. A což teprve ostatní čtenáři.

Edit 1: Jo, modrá je dobrá. Ještě smázni prosím smázni ty fotky, jak doporučuje Honza

Edit 2 : Super! A fotky jsou fuč.

Upraveno uživatelem Petr_P
Návštěvník Kamil
Odesláno

Kamile, ve starším vlákně jsem našel tuto tvoji fotografii ELTON SPORT.

Nic jiného jsme k nim nenašel, proto bych se tě velmi rád zeptal na následující - mají na dýnku vojenské sériové číslo (jaké)? Mají na dýnku vyšší zkušební tlak 6ATM? Je na fotce původní stav, nebo mají za sebou nějaké úpravy? Je známa historie tohoto exempláře?

Jsou to nošené a používané originály bez úprav z potápěčské sady. 6 ATM tam, tuším, je. Nemám je u sebe, ale podívám se a dám zprávu nebo případně nafotím.
Odesláno

Jsou to nošené a používané originály bez úprav z potápěčské sady. 6 ATM tam, tuším, je. Nemám je u sebe, ale podívám se a dám zprávu nebo případně nafotím.

Díky, tu sadu k nim asi nemáš, že? :D Respektive náhodou jsi ji neměl šanci fotit? :snorkle:
Návštěvník Kamil
Odesláno

Díky, tu sadu k nim asi nemáš, že? :D Respektive náhodou jsi ji neměl šanci fotit? :snorkle:

Měl, ale nebyl čas. Začátkem léta pojedu na Slovensko a pokusím se sehnat celou sadu. Nebo alespoň nafotit.

Mimochodem už jsem někde psal, že součástí oficiální armádní sady pro hloubkové potápění nebyly Orlíky ani Elton Sport, ale Prim autohodiny? Čas totiž podle nich hlídal pomocník potápěče na lodi nebo břehu.

Odesláno

Mimochodem už jsem někde psal, že součástí oficiální armádní sady pro hloubkové potápění nebyly Orlíky ani Elton Sport, ale Prim autohodiny? Čas totiž podle nich hlídal pomocník potápěče na lodi nebo břehu.

To už jsem taky slyšel(teda ne s těmi autohodinami), zní to logicky, ale nikdy jsem to neměl oficiálně podložené. Máš to z nějakého oficiálního zdroje?

Tak znovu, předtím se to nepovedlo.

Hezky ucelená sbírečka(Igen bastlů :goof: ). Můžeš hodit do chlubícího vlákna detailnější fotku těch černých - v tomhle rozlišení a s těmi odlesky prd poznám.
Odesláno (upraveno)

Měl, ale nebyl čas. Začátkem léta pojedu na Slovensko a pokusím se sehnat celou sadu. Nebo alespoň nafotit.

Paráda, tak to se těším. A si nebudu sám. :smile_anim:

S těmi autohodinami PRIM podle mě tady na fóru ještě nikdo nepřišel. Musím přiznat, že jsi mi teď trochu vyfoukl vítr z plachet. (Velmi pomalu) připravuji na toto téma článek a tuto informaci jsem měl připravenu jako třešničku na dortu. Nicméně jsem teprve na začátku a bude to ještě hodně práce, takže uvítám kohokoliv, kdo budeme mít příležitost něco zajímavého zachytit.

Jinak autohodiny Prim jsou podle mých informací ročník 1975, takže od té doby mohly potenciálně sloužit i v armádních ženijních sadách pro hloubkové potápění s dodávkou dýchací směsi z povrchu (v naší armádě to znamená tak do 40 metrů). Tam je skutečně nutné, aby čas měl pomocník potápěče (diving tendr), který obsluhuje tlakové láhve a/nebo kompresory na povrchu, komunikuje s potápěčem tam dole pomocí interkomu a nakonec ho vytahuje ven. Co se používalo za hodiny pro tendera před tím, je ale otázkou.

Asi jemnou nuancí pro fajšmekry vitntážních potápěčských souprav bude, zda tam narazíš na sadu SP-20D (80. léta a později, v nich je výskyt autohodin PRIM potvrzen) nebo těžkou variantu sady PL-40 (60. léta; to je souputník Orlíků, které se používaly hlavně s lehkou variantou PL-40 s "Aqualungem"). Či snad narazíš na ještě něco staršího? Například některou ze západních sad s klasickou bronzovou helmou (dovezené v období po druhé světové válce), či dokonce ještě starší kořistní německý kousek. Inu potápění a používaná technika má také svoji zajímavou historii i v suchozemském státě jako je Česko-Slovensko.

SP-20D v akci:

Posted Image

Upraveno uživatelem Petr_P
Odesláno

Další foto duralové vložky do lunety (bez svítícího bodu, se vzestupnou stupnicí) publikoval Docent_tecka v září 2011 v tomto vlákně.

Posted Image

Nevypadá to, že by nám tu mezi členy kolovala stále stejná duralová vložka. Opravdu vzniklo jen pár prototypů této varianty?

Odesláno

koluje - ja je mam od "horala".

je vsak pravda, ze jsem kovove vlozky bez lumibodu mel dve, takze jich urcite par kusu bylo... taky je dobre vzit v potas, ze se lisily i samotne lunety, ne jen vlozky (ikdyz pry lze tu kovovou vlozku dat i do normalni lunety, coz jsem ovsem nezkousel)

post-1383-060922000 1333042985.jpg

Odesláno

koluje - ja je mam od "horala". je vsak pravda, ze jsem kovove vlozky bez lumibodu mel dve, takze jich urcite par kusu bylo...

Množné číslo od Horala? To máš od něj celou tu sadu lunet, co byla na fotce o několik příspěvků dříve?

Dvě? Tu druhou ještě máš nebo šla o člena dále?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...