Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

? Mám za to že staré ciferníky měly vylisované? prohlubně na indexy do kterých byla nanesena barva (tedy jakoby větší vrstva v tomto bazénku) je to tak? ...

Já bych řekl. že tam žádné prohlubně na indexy nejsou.

Podle mě tam také žádné prohlubně vzniklé lisováním nejsou. To by bylo vidět na zadní straně ciferníku. Podívejte se na rubovou stranu ciferníku, tak jak ji vyfotil Honza.manta. Ani stopy po vytlačení indexových prolisů.

?Výrobní dokumentaci k Eltonům žádnou nemám, vše, co jsem se při nákupu svých Eltonů dozvěděl, jsem zde již publikoval.

Přesto bych se rád na něco zeptal ohledně tvých černých ES a PS1. Dotazy jsem si laskavě dovolil publikovat ve vlákně o výrobní dokumentaci ES/PS1.

Upraveno uživatelem Petr_P
  • Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Modré PS1 Incabloc.

Svítící barvou jsou vykryté jen ručky. Indexy v číselníku jsou frézované do hloubky a potisknuté jen bílou barvou. Použitý strojek 68.3 - tříšroubek. Plastový řemen viz fotka.

Hodinky pocházejí z Eltonu. Žádné další informace neposkytnu. Ne proto, že bych nechtěl, ale protože žádné další nenám.

post-1228-000593000 1333527872.jpg

post-1228-089257200 1333527881.jpg

post-1228-035440900 1333527893.jpg

post-1228-090719100 1333527914.jpg

Odesláno

Modré PS1 Incabloc.

Svítící barvou jsou vykryté jen ručky. Indexy v číselníku jsou frézované do hloubky a potisknuté jen bílou barvou. Použitý strojek 68.3 - tříšroubek. Plastový řemen viz fotka.

Hodinky pocházejí z Eltonu. Žádné další informace neposkytnu. Ne proto, že bych nechtěl, ale protože žádné další nenám.

Ručky jsou bombírované, nebo rovné?

Hodinová vypadá na fotce jako bombírovaná, možná to dělá ten lak

Odesláno

Modré PS1 Incabloc ... Použitý strojek 68.3 - tříšroubek...

Jen pro jistotu se ještě zeptám, aby to tady bylo písemně i pro další čtenáře. Strojek 68.3 je se standardním tlumičem KIF a tedy nápis INCABLOC na číselníku je prostě jen "reklamní" nápis, že?
Odesláno

Jen pro jistotu se ještě zeptám, aby to tady bylo písemně i pro další čtenáře. Strojek 68.3 je se standardním tlumičem KIF a tedy nápis INCABLOC na číselníku je prostě jen "reklamní" nápis, že?

Použitý strojek 68.3 je s tlumičem KIF.

Návštěvník Ondra
Odesláno

Tipuji, že se jedná o prototyp, který nakonec nešel do sériové výroby. Proto je jich jen "pár" kousků.

Odesláno

Pridavam jeste jedno foto ciferniku a foto strojku. Pouzity strojek je cal. 68.1

Super! :speak_cool:

Skutečně nefalšovaný strojek 68.1 s tlumičem INCABLOC. Ten nápis na číselníku skutečně odpovídá strojovně! A k tomu bílé ploché ručky a plastová luneta. To je kombinace. :wacko:

Ten člověk, od kterého jsi je získal - jsi s ním ještě v kontaktu? Vzpomněl si už na hodně podrobností, ale vzpomněl by si na nějaký letopočet?

Doufám, že Mischa přidá také fotky toho svého prototypu a bude to tady pěkná rodinka raritních kousků.

P.S: Nazvěme je ?KAUFLAND SPORT? :lol2: A protože do skupiny Lidl & Schwarz-Gruppe spolu s hypermarkety Kaufland patří i supermarkety Lidl, tak je to takový předhůdce hodinek LIDL. :lol2: :lol2:

Odesláno

Mely by pochazet nekdy z obdobi okolo roku 68-69, pan se zminoval, ze tento typ v Eltonu davali dohromady snad dokonce jeste v srpnu 68..

..eh...jeste drobna poznamka...existovaly jeste zelene a bile PS1.. sam jsem ty bile videl v roce 1991 v bazaru v Ambergu, staly 29,90 DM a ja, hovado blby, je nekoupil...carramba!! :blowup:

Odesláno

Mely by pochazet nekdy z obdobi okolo roku 68-69, pan se zminoval, ze tento typ v Eltonu davali dohromady snad dokonce jeste v srpnu 68..

..eh...jeste drobna poznamka...existovaly jeste zelene a bile PS1.. sam jsem ty bile videl v roce 1991 v bazaru v Ambergu, staly 29,90 DM a ja, hovado blby, je nekoupil...carramba!! :blowup:

Tak to už mi hlava nebere. Takže ještě zelené a bílé, to jsou s těmi tvými a Accutronovými čtyři barevné varianty. To jsem si ještě před týdnem myslel, že Igeny uz mám všechny, kromě těch accutronových prototypů. Fuj na to!
Odesláno

To nebude žádný problém, myslím, že tak do měsíce se tady určitě objeví nejen bílé a zelené, ale taky fialové, růžové a pastelově oranžové.

To už mi ale bude šumák, budu si hovět v bezpečí vypolštářovaný cimry a budu šťastnej :crying_anim02:

Odesláno (upraveno)

Tak to už mi hlava nebere. Takže ještě zelené a bílé, to jsou s těmi tvými a Accutronovými čtyři barevné varianty. To jsem si ještě před týdnem myslel, že Igeny uz mám všechny, kromě těch accutronových prototypů. Fuj na to!

No jo, nedes se, o tech zelenejch vim z doslechu, ale ty bile jsem videl, mely na ciferniku napsano Quelle Sport :smile_anim:

Upraveno uživatelem FJI
Odesláno

No jo, nedes se, o tech zelenejch vim z doslechu, ale ty bile jsem videl, mely na ciferniku napsano Quelle Sport :smile_anim:

Sam jsem neveril svym zrakum :jawdrop:

Odesláno

...existovaly jeste zelene a bile PS1.. sam jsem ty bile videl v roce 1991 v bazaru v Ambergu, staly 29,90 DM a ja, hovado blby, je nekoupil...carramba!!

... o tech zelenejch vim z doslechu, ale ty bile jsem videl, mely na ciferniku napsano Quelle Sport :smile_anim:

Chci se jen ujistit, že chápu dobře, co jsi napsal. Ty bílé PS1 s nápisem Quelle Sport, které jsi v roce 1991 viděl v Německu, nebyl žádný "zatoulaný" prototyp, ale normální série Eltonu pro západoněmecký obchodní řetězec?

A ty zelené z doslechu, to byla také exportní série nebo nějaký unikátní prototyp?

Odesláno

Chci se jen ujistit, že chápu dobře, co jsi napsal. Ty bílé PS1 s nápisem Quelle Sport, které jsi v roce 1991 viděl v Německu, nebyl žádný "zatoulaný" prototyp, ale normální série Eltonu pro západoněmecký obchodní řetězec?

A ty zelené z doslechu, to byla také exportní série nebo nějaký unikátní prototyp?

Ty bile asi nebyl prototyp, tipuju to na mensi serii, treba ve stylu- za nakup v urcite vysi obdrzite vanocni sportovni hodinky, driv se takove akce delavaly.

Ty zelene videl muj kamarad a dusoval se, ze to byly PS1,

ale clovek nikdy nevi, on hodinky nesbira, tak to beru s rezervou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...