Přejít na obsah

Díra do řemene

emef

Doporučené příspěvky

Pred nedávno som mal podobný problém s kaučukom. Hodinár sa s tým pasoval cca pol hodinku, nakoľko tá dierka mala byť obdĺžniková... Vyrazil dve dierky vedľa seba a potom to dopracovával skalpelom. Na prvý(letmý) pohľad je to v poriadku. Pri lepšom pohľade to však nevyzerá bohvie ako. Neviete nejako poradiť ako to správne dokončiť? 

PS: Hodinár za to nič nechcel, vraj sa aspoň nenudil a celkom ho to bavilo. Tak som mu tam nechal 2 ojro, za tú snahu...  :angel:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po roku...

Já bych se s dovolením přiživil na tomto vlákně. Problém, který řeším je totiž podobný. Originál dírky v řemenu mi nepasují na ruku. Na jedné dírce moc volné, na druhé už celkem fest utažené. Vůbec nemám v úmyslu vyrábět dírku mezi. Spíš bych se zeptal, jestli nemáte nějakou fintu na "rozchození" koženého řemene. Myslím to tak, že by řemen trochu povolil, asi jako se rozcházejí kožené boty. Hodinky nosím asi dva měsíce, dokonce ani ne každý den. Napadlo mě, jestli by nepomohlo nacucat tu kůži denaturovaným lihem a následně nosit na ruce do vyschnutí. Samozřejmě spona zapnutá do té dírky, kdy jsou hodinky na ruce natěsno, aby bylo co natahovat. Potom asi ošetřit nějakým balzámem na kůži s voskem. Jo, hodinky mám Steinhart Military 42 ty v nerezu, aby bylo zřejmé o jaký řemen se jedná.

Odkaz ke komentáři

Částečně OT - přesně tak to mám skoro se všemi řemeny, buď je to málo nebo moc. Už mě nebavilo chodit furt k hodináři, tak jsem si u p. Frýdla objednal ty kleštičky na vyražení dírky, cca za 300 Kč. Jestli se bojíš, že vyražení dírky mezi dvě stávající řemen nedá, tak to bych se nebál. Já to tak mám na cca 4 řemenech už pěkně dlouho a je to úplně v pohodě, i na tenkém Hirschi.

Odkaz ke komentáři

Právě toho se bojím. Řemen má kulaté díry o průměru tak tři mm a volná kůže mezi dírami je taky tak tři mm. Takže střihnout mezi ně další díru nepůjde. Proto jsem chtěl vědět, jestli na to někdo nemá nějakou fintu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...