Karlos Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2013 No ale pak bych teda řekl, že ty hodinky musí být hodně závislé na správném "naladění" na ruce, že musí být zapnuté tak akorát (ani nálo, ani hodně), aby ten mechanizmus fungoval.Nebo se pletu? Jaký je spoleh na takovýhle systém nátahu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 No moc učinej nebude nejspíš... Očemš svědčí i to, že se to zrovna nechytlo... Ale je to zajímavý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 8. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 Zajímavé, že to takhle funguje. Jako ratitka fajn, ale jak píše Kristian, nedivím se, že se to nechytlo. P.S. původně jsem to vlákno zakládal, protože jsem si myslel, že ten mechanismus funguje jinak, díky za osvětu Martine. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondako Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 Mám je taky, dokonce funkční. #770 Občas je i nosím, spíš z nostalgie. Jsou to mé první vintážy, které jsem získal už někdy před dvaceti lety a pořád je mám.Ten stroj je zajímavej nejen tím nátahem, ale i patentním tlumičem nárazu. V téhle době nebyly ještě ani Incablok ani KIF. K tlumení nárazu, nedochází odpružením uložení setrvační hřídele, ale setrvačník má zvlášt tvarovaná ramínka ve tvaru písmene ,,S,, a při nárazu dojde k tomu, že nejtěžší část setrvačky, setrvačník, dosedne na takovou klec,která je okolo sevačníku, umožní to právě ta pružná raménka, a nedojde k zlomení čepu setrvačky.Prej měli tenkrát reklamu, že je pouštěly z Aifelovky a ty hodinky po pádu samořejmě šly. Vykládal mi to kdysi kolega hodinář, ale nevím jestli to nebyla taková ,,latina,, .Ještě k tomu samonátahu - skutečně to funguje jen tím, že je nějaká vůle mezi hodinkami na řemínku a zápěstím, a jek se to na té ruce mele, tak se to stlačováním toho víčka dotahuje, ale není to vyždy spolehlivé. Tenhle stroj nemá pero s kluznou uzdou, jako moderní samonátahy, ale pero je pevně spojeno háčkem s pérovníkem, takže někdy dochází k tomu, že hodinky jsou na ruce přetažené a setrvačka má dokonce překyvy ( tzn setrvačka se otačí takovou silou, že dochází k narážení popudného kamene ve voditku na vidličku kotvy z druhé strany ) a někdy se hodinky natáhnou jen trochu a nevydrží přez noc.Jako raritka je to ale supr, hodinky bez korunky, samonatahovací a přitom bez rotoru. Ale bohužel to byla slepá cesta vývoje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 Díky za další osvětu... Wyler je docela zajímavá značka, před lety se ke mě dostal taky jeden jejich kousek, bohužel bez podobných vychytávek:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 Ještě jsem vyštrachal foto strojku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondako Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 (upraveno) Taky pěknej kousek. Chtělo by to trochu přeleštit sklíčko. Upraveno 8. prosince 2013 uživatelem tondako Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 Mám je taky, dokonce funkční.#770 Občas ... vývoje.Dík za info hodné fóra, stalo se z toho výživné vlákno. Jinak jak jsem pochopil, Wyler byla slovutná značka, která měla více prvenství v historii, zkusím něco vyštráchat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 16. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2014 Tak na uhrforum.de si někdo dal celkem solidní práci s vysvětlením toho principu...takže hurá do čtení http://uhrforum.de/wyler-automatic-pump-action-anf-30er-jahre-teilrepariert-t165186 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 16. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2014 Naprosto chápu, že jde o raritu. Tento systém musel být hodně nespolehlivý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se