misoo Odesláno 16. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2012 (upraveno) Sorry ze zakladam dalsie vlakno, ale surne potrebujem vidiet tieto hodinky na svojej ruke... Preto prosim hodinkomaniakov v BA a okolia ci ich niekto nema a nemohol by som si ich prist vyskusat. Samozrejmostou je drobny uplatok za tuto sluzbicku z mojej strany Vopred velmi pekne dakujem !! Po zrealizovani mozu admini toto vlakno kludne vymazat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. dubna 2012 uživatelem misoo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klasik Odesláno 16. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2012 (upraveno) No mam obavu, ze se vysktuji tak zridka, ze ti asi nikdo nepomuze, jak jsem psal, mezi lidma jsou mnohem vzacnejsi nez klasice B uhren. Kdybys měl cestu přes Ostravu, tak písni, nějak se dohodneme. Jinak tě upozorňuju, že nemají průhledné dýnko, takže pokud by ti šlo o pohled na strojek, tak bys musel sáhnout po chrongrafech, a ty jsou cenově trochu jinde. Já o nich výhledově uvažuju. Edit. Za kombinci textu bez hacku a s hackama se omlouvam, proste uz mam z tech komunikacnih technologii schizofrenii co jak psat Sorry ze zakladam dalsie vlakno, ale surne potrebujem vidiet tieto hodinky na svojej ruke... Preto prosim hodinkomaniakov v BA a okolia ci ich niekto nema a nemohol by som si ich prist vyskusat. Samozrejmostou je drobny uplatok za tuto sluzbicku z mojej strany Vopred velmi pekne dakujem !! Po zrealizovani mozu admini toto vlakno kludne vymazat. Upraveno 16. dubna 2012 uživatelem Klasik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 16. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2012 jj tiez si myslim, kedze ani na youtube neni ziadne video... fakt raritka, hadam este vacsia ako nejaka limitka do ostravy neplanujem ist, kazdopadne dakujem za ponuku ! ak ta ale mozem poprosit, keby si sa podelil aspon takto slovne o pocity, ktore z nich mas : - mal si kedysi b-uhren v 44 velkosti ? aspon nazivo porovnat, ktore posobia vacsie, ci b-uhr 44 alebo flieger- neposobia nazivo tak, ze prevazuje masivna luneta a telo hodiniek nad cifernikom ? ze sa cifernik aj s rucickami straca niekde v strede a nedostatocne vyplna hodinky ? - nemal si nikdy pocit, ze by si chcel aby boli menej vysoke ? trosku sa bojim, ze by posobili velmi vysoke pri velmi relativne malej sirke- je sklicko vypukle ? ak ano, je vyssie ako luneta ?diiik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klasik Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2012 B uhren 44 jsem bohuzel nemel, takze toto srovnai ti bohuzel neposkytnu, nicmene je jasne, ze Aviation pusobi opticky mohutneji nez B uhren, ten kus zeleza proste nzapres Me dojmy po 14ti dennim noseni a pouzvani techto hodinek: Zapomen ze z nich udelas hodinky do spolecnosti. jsou to prste hodinky k riflim, ke kozene bunde, k normalni kosili se sirsima manzetama ale urcite ne k obleku a oblekove kosili s uzsi manzetou, oblekovky z nich nikdy neudelas, ale to asi z zadnych Steinhartu Celkovy Design je pro me proste jedinecny, libi se mi ten stroze ucelovy design ciferniku, ktery vpada doslova jak kdybs vyrval vskomer z letadla a dal nanej hodinovy strojek, proste normalni letecky budik, U GMT modelu vyvzuje tu strohost prave ta oranzova rficka GMT casu, ktera ale nerusi nijak v citelnosti hodinek Pouzdro a dalsi detaily - Tvar pouzdra je takovy jaky je, asi k nemu neni moc co dodat, me se proste libi, zajimave to ozivuji ty imbusove sroubky, Trochu jsem se bal tech ostrych hran, ale zatim zadny problem. Co je ale pradni je korunka. ten velky valec je odlehcen kosoctvercovym vroubkovanim a vpada proste nadherne no a take se s nim skvele manipuluje Sklicko. je mirne vypoukle ve smyslu, ze neni ploche, ale neni nadsazene vuci pouzdru. Proste jeho vrchni tvar plynule pokracuje ve tvaru pouzdra, netvori zadny hrb, hranu nebo skok. Super je vnitrni antireflex, ktery zlepsuje citelnost hodinek, ale nehrozi poskrabanim, Sklicjko je safir, takze tam by problem byt se skrabanci nemel i kdyz i safir jde pry poskrabat Luminiscence. Jsou to me prvni lepsi hodinky se superluminova nátěrem. Po nasvícení svítí opravdu hodně. intenzita pomalu klesá, ale jsou to první hodinky, které přečtu i v rozespalém stavu nad ránem mrknutím oka. V podstatě jsem se nedostal do situace, kdy by byl nečitelný čas. Remen. No podle me mu skvele slusi ta kuze i ta spona co je na ni, ale ta kuze je pomerne svetla, a po 14ti dennim noseni uz jsou na ni tmavsi a svetlejsi mista. Takze opticky ten remen pomerne rychle starne. Jinak remen je na stezejkach, ktere jsou chcene pomoci imbusu, k hodinkam dostanes i naradi pro vymenu remene. Kdyz to shrnu, tak jsou to designove vyjimecne hodinky, kde ale design neustoupil funkcnosti a to se mi na nich libi. zejmena bych podtrhl ultimativni citelnost za vsech svetelnzch podminek. Navic oproti tem B uhren co si vybiral maji datum a bez toho ja treba fungovat neumim, mimochodem to datum je tam zakomponovano velmi decentne. Chvili jsem si na ten kus zeleza zvykal. Nejsou to hodinky, ktere se budou libit kazdemu a na prvni pohled, ale maji neco do sebe. Pocitej ale s tim ze urctie Aviation 44 pusobi na ruce masivneji nez B uhren ve stejnem rozmeru. na druhe strane pokud si uvazoval i o 47mm, tak by ti to nemuselo delat problem. jj tiez si myslim, kedze ani na youtube neni ziadne video... fakt raritka, hadam este vacsia ako nejaka limitka do ostravy neplanujem ist, kazdopadne dakujem za ponuku ! ak ta ale mozem poprosit, keby si sa podelil aspon takto slovne o pocity, ktore z nich mas : - mal si kedysi b-uhren v 44 velkosti ? aspon nazivo porovnat, ktore posobia vacsie, ci b-uhr 44 alebo flieger - neposobia nazivo tak, ze prevazuje masivna luneta a telo hodiniek nad cifernikom ? ze sa cifernik aj s rucickami straca niekde v strede a nedostatocne vyplna hodinky ? - nemal si nikdy pocit, ze by si chcel aby boli menej vysoke ? trosku sa bojim, ze by posobili velmi vysoke pri velmi relativne malej sirke - je sklicko vypukle ? ak ano, je vyssie ako luneta ? diiik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 17. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2012 Parada, velmi dakujem za informacie! Ako oblekovky ich samozrejme neplanujem nosit, datum by bola tiez vyhoda, co by mi v B-uhr chybalo. Momentalne sa viac priklanam k B, je to taka klasika, sazka na istotu. Na druhej strane sa bojim ze sa mi zunuju, lebo mam rad relax s nohami hore a obzeram hodinky, sledujem sekundovku, napisy, vsetky zakutia hodiniek... No a u Aviation by to bola pastva pre oci... Sakra chlape, ty mi to neulahcujes... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klasik Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2012 No co jsem tak vysledoval, tak vetsina lidi sem rpisla s nejakou predstavou a odesla s necim uplne jinym, protoze se jim otevrely obzory, o kterych do te doby nemeli ani tuseni. Jestli ti muzu poradit, nespechej, nech pominout pocatecni euforii z objeveni zajimveho kousku, jeste treba i popatrej sam tady na foru, jake jsou jine moznosti, svycarske Fortisy, ruske Aviatory. Glicine atd. koukni treba i do prodejniho vlakna, kde se casto nabizi vyborne kousky ve skvelem stavu za zajimavou cenu a az budes po prohlidce toho vseho a po nejakem odlezeni presvedceny, ze prave Steinhart a prave model Aviation je to prave tak to teprv kup. Jinak dopadnes, jako mnozi jini zde, bude kupovat a prodavat, a pri kazdem prodeji neco ztratis a penizky potecou a potecou.... Preji stastnou ruku pri vyberu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 17. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2012 Ja ojazdene nechcem, hodinky mi pridu ako dost osobna vec, detto aj telefon, vzdy som mal vsetko nove. Radsej nieco slabsie, ale MOJE! Ale ako sa vravi, nikdy nevrav nikdy... Necham si to teda este odlezat a uvidime. Dikes! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 18. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2012 Tak som sa rozhodol pre Nav B... Aviationy som si nechal ako dalsiu metu do buducnosti... Adminov prosim aby toto vlakno este nejaky cas nechali otvorene, ak by sa niekto nasiel kto ich ma, vzdy si ich rad pojdem pozriet Vsetkym a hlavne Klasikovi este raz dakujem za cenne info ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 18. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2012 Mám Aviation GMT. Měl jsem strach že budou velké (mám útlejší ruku) ale nepotvrdilo se, právě naopak, i po roce jsem z nich nadšen. Jsou velké, ale stále "v normě", i výška je tak akorát k celkovým proporcím. Řemen nemá chybu, na můj vkus by spona mohla být trochu méně masivní. Hrany pouzdra ničemu nevadí, ciferník nezaniká, právě naopak - vše je lehce netradiční ale dokonale vyvážené. Luminiscence atypické barvy dokonalá, mým nekonečným příběhem je jejich sledování ve tmě. Občas je nosí přítelkyně ale asi tomu bude konec protože snad bude mít své Aviation Vintage (PVD), které jsou taky úžasné... Pokud ses rozhodoval mezi Aviationy a Nav-B a považuješ hodinky za "osobní záležitost", tj. chceš je mít dlouho a chceš je "mít rád", pak bych se nerozhodoval jen na základě fotografií a referencí, ale vyrazil k prodejci, oboje hodinky viděl společně, dával je střídavě na ruku a posuzoval. Hodinky vypadají úplně jinak na fotce, ve skutečnosti a na ruce a bez toho abych si je dal na ruku, bych se rozhodnout nemohl. Kdysi jsem jel pro jedny vysněné Fortisy, dal si je u prodejce na ruku a bylo jasné že to není ono. Odjížděl jsem s jinými, které mne na fotce nijak zvlášť nezaujaly ale naživo a na ruce neměly chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 18. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2012 Diky za cenne info! Plne sa stotoznujem s tvojim nazorom, pri najblizsej moznosti si ich urcite pojdem vyskusat (mam to 200km) a uvidim. Ak mi budu sediet, Nav B by som prinajhorsom predal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 18. dubna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2012 Diky za cenne info! Plne sa stotoznujem s tvojim nazorom, pri najblizsej moznosti si ich urcite pojdem vyskusat (mam to 200km) a uvidim. Ak mi budu sediet, Nav B by som prinajhorsom predal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se