Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moje první hodinky (od počátku chronobundusu). Požadavky jsem měl ? quarz, jednoduše čitelný ciferník a BEZ DATUMU, který bych musel každý druhý měsíc štelovat. Alespoň základní vodotěsnost. Textilní páseček, jsa potomek neandrtálců mi byl nutností, gumový se mi nelibí a kovový mi škube chlupy. Taky nemám rád drahý nebo výrazný vzhled, který by lákal nenechavé mladíky, či jiné nepůvodní obyvatelstvo. Hledal jsem dlouho, pročetl mnoho diskusí na Chronomagu a na Uhrforu. prolezl eBay zkrz naskrz, až mi padly do očí hodinky Americké značky Bertucci.

Parametry:

Titanové tělo se šroubovacím dýnkem (made in china)

Strojek Swiss made quarz, bližší specifikace neznámá

Minerální sklíčko

Textilní pásek

100m WR

Polní barvy

Ostatní přesně dle mých požadavků.

Na eBayi byly za slušnou cenu, tak jsem je před vánoci objednal. Díky svižnosti České pošty a vstřícným celníkům (pěkně mi dopočetli clo a DPH, jak se sluší) byly za 5 týdnů po vánocích doma.

Hodinky jsou úžasně pohodlné a lehoučké. Korunka umístěná na čtvrté hodině je šroubovací a absolutně vůbec netlačí do ruky v žádné poloze. Ze stran je chráněná výstupky na těle. Sklíčko je chytře zapuštěné, takže jeho odření jen tak nehrozí. Přesnost chodu jsem kontroloval podle počítače synchronizovaného s NTP serverem a odchylku jsem zaznamenal pár vteřin za nevím jak dlouhou dobu (měsíce), což pro mě to znamená *přesné*, nejsem sekundohonič takže víc jsem nekontroloval. Hodinky mají pouzdro vyfrézované ze slitiny titanu a to včetně pěkně masivních stěžejek (celé je to monolit), tudíž na ně nic jiného než různé Nato Strapy nasadit nejde. Strap dodávaný s hodinkami je poměrně silný s festovně oplechovanými dírkami a masivní černěnou sponou. Čekal jsem, že oplechování bude z direk časem odpadávat, ale neděje se tak a při bližším ohledání je patrné, že to ani nehrozí. Co bych hodinkám vytkl je naprosto nedostatečná luminiscence. Ručičky svítí dobře, ale indexy jsou nedostatečné a nejsou vidět ani večer, natož pak ráno. Je na ně použitá jakási zelená barva, jak na 30 let starém budíku.

Hodinky jsem nosil asi 2,5 měsíce, než jsem zjistil, že nutně potřebuji nějaké automaty ? těch se po krátké době zbavuji, takže jsem je znovu oprášil.

Fotografie:

Na poslední fotce mám otisky prstů.

post-22152-033541800 1335550796.jpg

post-22152-090990100 1335550842.jpg

post-22152-070639500 1335550879.jpg

post-22152-077403800 1335550864.jpg

Odesláno

A to prodávají i versi s tritiem:-)

V 30. 4. 2012 v 19:11, 'hejdik' napsal:

Líbí,takové netuctové,nenápadné a rozhodně pěkné.

Odesláno

Co má ten titan za povrchovou úpravu? Vypadá to jako bronz, líbí se mi to.

A co je milý, je to přiznání na dýnku "china case". V dnešní době, kdy si každej hraje na ŠVÝCARSKO, je to sympatický.

Odesláno

To je PVD povlak - zvyšuje otěruvzdornost. Tipuji to na TiCN. Více informací zde:

http://www.mmspektrum.com/clanek/soucasnost-a-trendy-povlakovani-technologii-pvd.html

V 8. 5. 2012 v 17:53, 'NIGHTinGALE' napsal:

Co má ten titan za povrchovou úpravu? Vypadá to jako bronz, líbí se mi to.

A co je milý, je to přiznání na dýnku "china case". V dnešní době, kdy si každej hraje na ŠVÝCARSKO, je to sympatický.

Odesláno

Bertucci Watches mají docela zajímavé webové stránky. Je podle mě vidět, že je to americký výrobce zaměřený primárně na americký trh.

Z toho vyplývá poměrně velká informační otevřenost jeho stránek, rozšířená 3 letá záruka (!) mimo řemenů, opravdu ukázková sekce o pozáruční podpoře zákazníka ? tedy servisních operacích (baterie, řemeny) a generálních opravách. Docela zajímavé je vychytávka v podobě dodatečného ochranného pouzdra ?PRO-GUARD?.

Podle jedné reklamní fotky to vypadá, že hodinky se švýcarským kalibrem mají v sobě Swiss-made verze strojků Ronda 713 (bez data), respektive Ronda 715 (s datem).

A ještě pár slov k té Číně. Tam už to s tou informovaností není tak skvělé. Na webových stránkách výrobce o tom není ani slovo a všechny fotky dýnka jsou záměrně ukázány bez toho nápisu. Ale na americkém spotřebním trhu je dnes nemyslitelné, že by informaci o čínském původu byla před zákazníkem zatajena.

Odesláno

Zeptam se znameho, on je odbornik na materialy a jeste druheho znameho, on je odbornik na obrabeci nastroje.

V 13. 5. 2012 v 9:09, 'B.F.G.' napsal:

TiCN to není, ten vypadá vždy jako pozlacení (takové tmavší zlato).

Odesláno

Ten ?PRO-GUARD? je podle me strasnej. Vzpomente, kdyz jste si kupovali pozdro na mobil - nakonec se odrel na urcitych mistech prave o to pouzdro.

A v recenzi jsem nezminil, ze sklicko je zapustene, takze jeho odreni nehrozi.

V 13. 5. 2012 v 12:51, 'Petr_P' napsal:

Bertucci Watches mají docela zajímavé webové stránky. Je podle mě vidět, že je to americký výrobce zaměřený primárně na americký trh.

Z toho vyplývá poměrně velká informační otevřenost jeho stránek, rozšířená 3 letá záruka (!) mimo řemenů, opravdu ukázková sekce o pozáruční podpoře zákazníka ? tedy servisních operacích (baterie, řemeny) a generálních opravách. Docela zajímavé je vychytávka v podobě dodatečného ochranného pouzdra ?PRO-GUARD?.

Podle jedné reklamní fotky to vypadá, že hodinky se švýcarským kalibrem mají v sobě Swiss-made verze strojků Ronda 713 (bez data), respektive Ronda 715 (s datem).

A ještě pár slov k té Číně. Tam už to s tou informovaností není tak skvělé. Na webových stránkách výrobce o tom není ani slovo a všechny fotky dýnka jsou záměrně ukázány bez toho nápisu. Ale na americkém spotřebním trhu je dnes nemyslitelné, že by informaci o čínském původu byla před zákazníkem zatajena.

• Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...