Přejít na obsah

Marine Chronometer,

Doporučené příspěvky

Prosím o tipy na klasický Marine Chronometer, Deck Watch. Případně i o komentáře čím vás vámi postovaný model zaujal.

Požadavky:

Velikost 42mm+

Kalibr ETA 6498, případně klony (při zachování rozložení cifru, tedy vteřinovky na šestce)

Cifr bílý, hladký, čísla arabská.

Ručky modřené.

Zatím znám:

Archimede Deck Watch, kde se mi líbí zapuštěný subcifr a celkově cifr s ručkami mi tak nějak ladí

Steinhart Marine Chronometer II, kde se mi líbí masivnost, leštěná luneta a korunka

Stowa Marine Original poliert, kde se mi líbí všechno až na cenu (byť o ní nediskutuju)

Kemmner Marine Unitas, kde se mi trochu nelíbí logo, i když za 260? se Seagullem to je na takové to domácí natahování OK

Díky za tipy, držte se prosím podobné cenové hladiny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle honem mě napadaj Tourby, asi budou mít víc verzí strojku/cifru.. Až na ten debilní název to jsou solidní hodinky řekl bych, zpracování mi přijde o třídu vejš než Steinhart.

Posted Image

zdroj: http://forums.watchu...%5D-506271.html

EDIT: Jo a krásný jsou tyhle - http://precisiontime.blogspot.com/2012/05/hamilton-khaki-navy-pioner-limited.html - Hamiltony, ale asi už přes rozpočet, nevim.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Ty mě pleteš!

Definice:

deck watch

(on a ship) a precision watch used on deck for navigational purposes to avoid disturbing the chronometer.

Čtu klasické deck watch neboli palubní hodiny a myslel jsem, že sháníš něco takového:

Posted Image

odkaz na zajímavý článek

Mně by se nejvíc líbily Ulysse Nardin:

Posted Image

Odkaz ke komentáři

V teto kategorii a cenove urovni u me vyhrava Stowa.

Vyhrává. Ale není to úplně ta kategorie, je 2x dražší než Archinmede a Steinhart a 3x jak Kemmner.

jen hledas, jestli neco neuniklo, ze? :)

Přesně tak, výrobců je dost a kvůli jednoduchosti hodinek na nich není co zkazit a i ty levné jsou celkem dobré.

A Tourby je fakt celkem debilni jmeno :(

Je, byť hodinky mají opravdu super.

Mrzí mě, že mi utekly Tyhle Nivrely.

Blbý fotky perfektních hodinek (ten cifr je v reálu spíš bíly) s Unitasem s labutím krkem a balancovanou setrvačkou.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...